Отговори
# 540
  • Варна

Тук се гради кариера, а ако се направи една анкетка, кой с каква професия е и какво работи, сигурно ще стане интересно. Mr. Green

Ха-ха да.Въпроса е колко ще кажат истината.То и тук в началото някои се изхвърлиха,че изкарват много пари,но в последствие се оказа,че мъжо си ги отглежда  Mr. Green

# 541
В днешно време има немалко хора под 30 години, които владеят английски на изключително добро ниво. Голяма част са учили с години в чужбина и са усъвършенствали езика във всеки аспект. Едно е да четеш всяка вечер 100 стр. текст, съвсем друго цялото ти образование - лекции, реферати, дипломни, защити, стажуване - да протече на английски. Ти не можеш да стъпиш на малкия пръст на тези хора въпреки огромното си самочувствие. А боравенето с офис пакет е нещо, което се научава още в гимназията. С отличен английски и владеене на 2-3 програми за текстова обработка не си толкова изключителна, че да се хвърлят към теб с отворени обятия и да зачеркнат по-младите, които идват с хъс и мерак. Един работодател търси хора, които не се плашат от работа и имат нужда те първа да се доказват, защото те действително вършат работата. Не търсят хора, които обясняват как са на не знам си какво ниво и е под тяхното ниво да вършат едно или друго. Дори в твоя пример, един шеф ще предпочете девойката, която си форматира, ама предава готов проект в срок и може да се намери на работното си място, когато е необходимо, не някой, който ще ангажира и други хора (програмисти), защото го мързи да форматира.

# 542
Google76, я кажи пак това за лекциите на английски? Какво за лекциите на английски? И за рефератите на английски? Та кажи да знам, че в АУБ пишехме май на руски...

Съвсем ясно осъзнавам, че в доста случаи стига просто да си на разположение, за да получаваш проекти и пари. Но това не значи, че някой не може да се впише и в по-късен момент, също така адекватно.

За владеенето на програми няма да коментирам, че ще решите, че се хваля. Но ми е странно как млада жена на 24 в 21 век не може да схване защо точно форматирането на ръка е огромна глупост.

# 543
А защо, Сирена, ще разчиташ на връзки?!
Нали имаш качества, заради които ще те наемат?!

# 544
СВ-та се гледат на ръка  Peace
за позиция в София, експертно ниво, английски език - за 5 дни активна обява над 3000 СВ-та.....
отваряш в джобса и гледаш едно по едно

Гледат се в България. На някои места не се гледат на ръка и там вече си има различни правила за писане, за да те забележи системата.

Между другото, едно време една колежка не си прати сивито по мейла, ами взе едно кашонче, сложи в него кафе на зърна и шоколад, вътре сложи един диск с портфолио и сиви. Впечатлителната презентация й спечели работата.

Та- има си начини. От един момент нататък не знам защо да не се възползва човек от препоръки и връзки.

# 545
Между другото, едно време една колежка не си прати сивито по мейла, ами взе едно кашонче, сложи в него кафе на зърна и шоколад, вътре сложи един диск с портфолио и сиви. Впечатлителната презентация й спечели работата.
Моля те, кажи че се майтапиш! Моля те! Моля те! Егати долнопробната проява на лош вкус!

# 546
  • Сф
А защо, Сирена, ще разчиташ на връзки?!
Нали имаш качества, заради които ще те наемат?!
Риторичен е въпроса, нали?

# 547
Моля те, кажи че се майтапиш! Моля те! Моля те! Егати долнопробната проява на лош вкус!

Е, ако е кандидатствала за търговски представител или секретарка е идеално. Laughing

# 548

Не, взеха я в Publicis Mark Advertising. Факт. Много талантлива мацка. Впечатли криейтивите. Повтарям, ако не сте прочели, че в кафето имаше дискче с портфолио. За мен човек, който така ангажира сетивата, с миризма на кафе, е човек, който много дълбоко разбира природата на рекламния бизнес и има хляб в него.

Кое е лош вкус зависи от сектора, в който ще работиш. За някои позиции може да се окаже, че стандартното сиви стои суховато и се губи в масата.

Правила съм си експерименти с нестандартни сивита, имам известни успехи. Трябва повече и по-нахално на някои места.

# 549
Такава презентация на CV си е баш проява на креативност и любезност.  bowuu
Най-малкото се отличава.

# 550
В някое ЕТ може би ще се приеме за креативност...

# 551
СВ-та се гледат на ръка  Peace
за позиция в София, експертно ниво, английски език - за 5 дни активна обява над 3000 СВ-та.....
отваряш в джобса и гледаш едно по едно

Гледат се в България. На някои места не се гледат на ръка и там вече си има различни правила за писане, за да те забележи системата.

Та- има си начини. От един момент нататък не знам защо да не се възползва човек от препоръки и връзки.

това с шоколада и кафето директно отива в кошчето  Peace
не виждам кой ще хапне и пийне нещо изпратено от непознат
ай няма нужда от толкова оригиналност

аз живея в България и пиша как е за България, а че в Танзания, Канада или където ще по света да е  има софтуер за четене на СВ-та не ме интересува, а и нещо ми се струва малко вероятно, малко в сферата на фантастиката все още  Laughing

Препоръки трудно се дават, като препоръчаш човек трябва да гарантираш 100 % за него, а как ще гарантираш, че майка с 3 малки деца ще бъде на линия и в периода 10-20 септември ще замине спокойно в командировка за Тимбукту 

# 552
Да, те в Публицис Марк са едни селтаци, там на къра работят в Манастирски Ливади...

Аз да питам- а вие в коя вселена живеете...то и затова сме на такова ниво- всичко на ръка, БГ офис служителката е много отрудена, оригиналност не се приема...

Кой е казал нещо за ядене и пиене? Говоря за презентация и идеи. За момента Уау!

Иначе...през 2017 ейчар, който смята автоматичното четене на сивита за научна фантастика, може да се окаже толкова излишен, колкото и домакинята, дето е прала гащи 10 години. Или да се окаже, че ще трябва бързо да учи нови неща.

# 553
  • Сф
Защо ? Това си е директно предлагане, сещаш се..  Laughing да не се губи време с подробности. . 😜

# 554
Мамсита, стига бе! Кафенце и шоколадче!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт