Отговори
# 165
IT стартират високо, даже и за образование не ги питат  Peace
1500 лв нето започна сина на моя близка, през по-голяма част от времето работи дистанционно, за да може да си ходи на лекциите редовно обучение
Тя се притеснява, че ще си зареже ученето тъй като взима добри пари

има търсене на добри специалисти във всички области, ама нещо специалисти няма.....
а за английския - уж всички учат, но нивото не е добро
една млада жена от квартала беше на интервю лятото, та преди да почне реалното интервю са им дали да напишат кратко писмо до клиент на английски, от 10 човека само 2-ма минали на финално интервю

# 166
  • Сф
Умен човек с езици-700,800лв в общия случай.Оо, и до 35😄г.
Виж, ако си някъде с връзки, може и 2000 без езици.😃
Какви са тия езици? Полски?Унгарски?

Ц, един гол английски. Но имайки предвид, че английския уж всички българи го владеят, ама е на ниво самтайм уин, самтайм люн...има си начини да се продадеш.
Ми щом казваш.Аз съм с Кеймбридж адванс, водя си преговори с английски банки и руски поназнайвам, отивам да се продавам по- добре!😁Ама няма да идвам към Пловдив, че приятелките ми оттам с а по чужбина.-избягаха от високите заплати!😁

# 167
С английския е като с айтитата- уж много кадри, ама реално доста малък процент няма да постигнат пълно омазване на работното място.

Хахахаха, кеймбриджадванс, ЖДНБ:) ясна е работата, нищо не знаеш, сори.

Скрит текст:
Без да се хваля, но като казвам "знам английски", имам предвид, че с години съм учила разнообразни предмети от всички сфери на университетско ниво, писала съм километрични реферати върху витиевати автори. Владея езика достатъчно идиоматично, че да мога да пиша за американска публика, без да допускам да си личи, че е писано от чужденец. Чела съм по-голямата част от Канона на английската литература, на ден изчитам до 100 страници сложен текст на английски. Та така, не е на ниво кварталната филоложка...

# 168
  • гр.Пловдив
Интересна ми е темата и определено искрено ме учудват заплати 2,3000  в София ,понеже аз за толкова години драпане в Пловдив както и нашите семейни приятели,всичко се върти около 900-1200лв ,но с клас прослужено време и стажове от по 12,13г .
Нямам предвид велики частни практики,а всичко на заплата и  професии от рода на инженер химик,ВиК инженер,филолог ,лаборант,медицински кадри,банкови служители,както и  в МВР и МО....

# 169
  • Сф
С английския е като с айтитата- уж много кадри, ама реално доста малък процент няма да постигнат пълно омазване на работното място.

Хахахаха, кеймбриджадванс, ЖДНБ:) ясна е работата, нищо не знаеш, сори.
Защо?Напълно достатъчен е за работа ми - завършила съм икономика. Ти с филология ли си?

# 170
Не, не съм с филология, съвсем други специалности имам. Просто наистина знам езика. Оттам нататък мога да работя в международни фирми и нещата ще вървят гладко, без излагации.

Ако знаеш английски наистина както трябва, има си съвсем друг набор професии.

# 171
Не, не съм с филология, съвсем други специалности имам. Просто наистина знам езика. Оттам нататък мога да работя в международни фирми и нещата ще вървят гладко, без излагации.

Ако знаеш английски наистина както трябва, има си съвсем друг набор професии.

Има си, ама и там заплатите по 700-800 лв. Поне в Пловдив.

# 172
Интересна ми е темата и определено искрено ме учудват заплати 2,3000  в София ,понеже аз за толкова години драпане в Пловдив както и нашите семейни приятели,всичко се върти около 900-1200лв ,но с клас прослужено време и стажове от по 12,13г .
Нямам предвид велики частни практики,а всичко на заплата и  професии от рода на инженер химик,ВиК инженер,филолог ,лаборант,медицински кадри,банкови служители,както и  в МВР и МО....

Теди, не си се трудила достатъчно, трябва да драпаш, със зъби да ринеш плочките и ХОП- 3 бона, мамче, това е толкова лесно и просто, как не си се сетила?  Crazy

Изводите от темата са: ако не взимаш 3 хиляди лева и БМВ нямаш ли - гол охлюв си и обричаш детето си да мизерства  hahaha

# 173
Заминах с ниво Advance /Proficiency за Англия да уча и се оправях с този език без никакъв проблем и в ученето, и в живота, така че това са пълни глупости. За работа във фирма в България е напълно достатъчно това ниво.

# 174
И малкия и големия град си имат своите предимства и недостатъци. В малките градове може да ходиш пеш, в големия в повечето случаи ти трябва автомобил. В малкия град можеш да намериш хранителни продукти на по-добра цена, отколкото в големия. Цените на жилищата също са много различни.
От друга страна комуналните услуги са еднакви навсякъде, лихвите по кредити също, цените на почивки, дрехи и козметика,, мебели и електроуреди, които могат да се поръчат онлайн са еднакви.
Определението за добър живот е въпрос на вътрешно усещане и чувство за удовлетвореност от живота. Като изключим екзистенц минимума, за някои това се постига с много пари, за други с по-малко. Общовалидна формула за щастие няма.
Много точно казано.

# 175
  • Сф
И аз твърдя , че го знам, не разбирам защо ми се подиграваш на нивото .Дори сега се сетих, беше отдавна, имам публикации в Жилинския университет.Както и да е , най важно е здравето, другото все се нарежда.Но наистина мъжа обикновено е по- голямата опора откъм финанси.

# 176
И аз твърдя , че го знам, не разбирам защо ми се подиграваш на нивото .Дори сега се сетих, беше отдавна, имам публикации в Жилинския университет.Както и да е , най важно е здравето, другото все се нарежда.Но наистина мъжа обикновено е по- голямата опора откъм финанси.

Не се занимавай иска да се изтъкне, но е смешно. Нивото ти е абсолютно достатъчно! Simple Smile Най-обичам такива разбирачи. Laughing

# 177
Не, просто искам да кажа, че това, на което в БГ му викат "знаене на езици" всъщност нищо не е, така че не е чудно ниското заплащане.

# 178
С такова ниво на английски, а и на друг език, спокойно може да се намери работа с прилично заплащане. Все пак, няма да ги наемат за нов превод на Шекспир.

# 179
Моята съвсем семпла работа смея да твърдя не може да я работи човек, който все още разсъждава с категории като нива и сертификати.

Общи условия

Активация на акаунт