Отговори
# 150
В Пловдив по-слабо, но не съм си давала зор. Общо взето все четирицифрено, с един малък период на 500 лева, ама там само дремех.

Ама все пак който иска умен човек със способности и езици- ще плаща.

Първият ми мъж е компютърен специалист също, преквалифицира се, даже си мисля, че можеше повече, ако се беше вкарал по-смело при по-щедрите фирми.

А колко точно продукти за бебета трябват? Има интернет, поръчваш оттам, ако няма магазин...

# 151
  • София
Divineee, в неделя минах около 100 км градско в София. Дори не съм излизала от града. Това в малкия град няма как да стане.

# 152
Да кажа ли колко ми е заплатата? 440 лв. Колежката с най- висока заплата във фирмата взема 860 лв.- работи от 13 години там и е с най- дългия трудов стаж.
С бнд преди детето живеехме с 4 хиляди и ни стигаха. Той дори не искаше детето в началото защото нямало да се оправим с тези пари. В момента заплатата му е петцифрена, да е жив и здрав, че няма да окрякам без него. Да са ми живи и здрави родителите. Оправям се криво ляво.
Бих ли имала дете с мъж със заплата колкото моята? Не. Позната има две деца, мъжът й е на повикване, тя- с 500 лв. заплата. Направи насила децата си вегетарианчета- само картофена манджа се готви у тях. Ама пък се обичат и са задружни.
В обкръжението ми има 27 годишен милионер, сам си печели парите, започна бизнеса си в последния клас в гимназията. IT е.

Вале-  Hug

# 153
  • Сф
Умен човек с езици-700,800лв в общия случай.Оо, и до 35😄г.
Виж, ако си някъде с връзки, може и 2000 без езици.😃
Какви са тия езици? Полски?Унгарски?

# 154
  • София

На автора не се надсмивам, аз го критикувам за бездействието му. Без да го галя по главата. На теб също не се надсмивам, а казвам да не се даваш за пример. Аз съм на 35 и ако сега си взема един набор, забременея и разчитам, че с бебе и тропане с токчета, ще имам идеален мъж, то.......всяка втора тема ще е моя:Защо, ми изневерява, защо ме бие, защо си има друга????????

Един процент са като теб.....случили на жена.
Ами, да, както и аз случих- на 20 родих, мъжът ми беше на 22, гледахме дете, работехме и учехме, и си платихме цената, живеейки 13 години при майка ми, докато си купим жилище.
Идеален мъж няма, както и идеална жена няма.
А живота се живее и трудностите се преодоляват, защото решиш ли да се смачкваш от битка в битка, се озоваваш на 35 все още сама и с мисъл за цъкащия часовник.
Тогава почваш да сваляш космическите си критерии, за да се вместиш във времето, но или попадаш на разведен с деца или на дърт ерген- особняк, който и да му тропаш с краче, и да му пърхаш с мигли, няма да се промени и на йота.
И когато тръгнеш по пътеката на инвитрото, разбираш какво всъщност е истинска битка.

# 155
toromanova73 не съм съгласна . В София има достатъчно компании, има възможности. Ако човек е умен и най-вече се ориентира правилно, има сфери, където може да печели добре.

# 156
  • София
И 100 страници да се изпишат истината е само една - на всеки разбиранията и нуждите са различни. Затова щастлив е този, на който мечтите и реалността се припокриват. Дали ще е повече, дали ще е по-малко - абсолютната стойност няма значение.

# 157
Умен човек с езици-700,800лв в общия случай.Оо, и до 35😄г.
Виж, ако си някъде с връзки, може и 2000 без езици.😃
Какви са тия езици? Полски?Унгарски?

Ц, един гол английски. Но имайки предвид, че английския уж всички българи го владеят, ама е на ниво самтайм уин, самтайм люн...има си начини да се продадеш.

# 158
  • Варна
Затова щастлив е този, на който мечтите и реалността се припокриват.

Много точно казано!

# 159
  • гр.Пловдив
Ясна е работата,както е тръгнало само ще им дишаме прахта на IT специалисти и програмисти,другите редови учители,инженери,лекари без частни практики и на трудов договор да си проклинат избора и да се радват на 800-900лв по фиш с 15г стаж  Sick На печелившите честито както се казва  Mr. Green

# 160
  • Бургас
И малкия и големия град си имат своите предимства и недостатъци. В малките градове може да ходиш пеш, в големия в повечето случаи ти трябва автомобил. В малкия град можеш да намериш хранителни продукти на по-добра цена, отколкото в големия. Цените на жилищата също са много различни.
От друга страна комуналните услуги са еднакви навсякъде, лихвите по кредити също, цените на почивки, дрехи и козметика,, мебели и електроуреди, които могат да се поръчат онлайн са еднакви.
Определението за добър живот е въпрос на вътрешно усещане и чувство за удовлетвореност от живота. Като изключим екзистенц минимума, за някои това се постига с много пари, за други с по-малко. Общовалидна формула за щастие няма.

# 161
  • Berlin
В по-малкия град обаче също така няма и къде да харчиш толкова.

Факт е, че IT взимат високи заплати, даже стартират на високи такива, обаче е факт и че там има недостиг на качествени кадри. Ама това е друг въпрос. Освен всички да се преквалифицираме за там и да сме спокойни, че ще си изгледаме бъдещите неродени още деца. Laughing

# 162
  • Сф
toromanova73 не съм съгласна . В София има достатъчно компании, има възможности. Ако човек е умен и най-вече се ориентира правилно, има сфери, където може да печели добре.
Разбира се, че има, но когато си с деца си съобразяваш и работното време и среса и пътя .Всичко се изсипва в Сф.Конкуренцията е голяма също.Взимала съм повече пари в кол център, отколкото в офис за внос износ с кораби😃, акредитиви и тн.
Моя позната ходи на интервю в преводаческа агенция, сътрудник650 лева- с немски.Не знам , около мен майките масово взимат до 1000лв.

# 163
То за преводаческите агенции всеки знае, че са нископлатени, това не е някакъв скандал- нямат постоянна заетост.

Разбрах какво има предвид Тороманова под "знаене на езици". Е, не всеки с езици е преводач, ползват се и за други задачи, в други видове фирми. Примерно уж всички могат да пишат, но за истински издържан текст ще трябва да си платиш.

# 164
Едно ми е чудно, голям процент от българите изкарват Х пари и са на прага на бедността, само тук в бегемамата  Crazy изкарват всички по 3000лв.
То и средният ръст на мъжете е 175 см, но всички не поглеждат такъв под 185, и средният размер на пениса е 15 см, но на всички са им по 25 Mr. Green

Познавам Валенцето и семейството й, едно от най-задружните, които съм виждала Hug отговарят на много от въпросите в темата, за плановете, реалността и изпитанията (истинските, не разходките в гората)...

Общи условия

Активация на акаунт