Отговори
# 270
  • Варна
Еее стига де,без поне една кола не става.Най-малкото цяло лято събота и неделя гледаме да сме някъде извън града.А и при нашия транспорт,да вися по спирките,благодаря!

# 271
  • Mediterraneo
Мамасита ми оправи деня просто  bouquet Милата тя! Такава ценна находка е, а си стои по пижама пред печката вкъщи.
Сериозно ли някой се връзва на подобни брътвежи, та последните 10 страници от иначе прекрасна и напоителна тема е прераснала в самовъзхвала на една убита от скука жена  Shocked

# 272
Едно ми е чудно, голям процент от българите изкарват Х пари и са на прага на бедността, само тук в бегемамата  Crazy изкарват всички по 3000лв.
 Една потребителка пък, взимала 800лв., завършила и "ХОП" двойно. С такава лекота, казва, че е стигнала до желания доход, просто да не залъгва хората, че "ХОП" - и взимаш 2000лв. Всички много добре знаят, че в БГ-ето такива пари се печелят с много труд, а не с "ХОП".
 И същата потребителка и други нейни последователи, казват, че "обричам детето си на мизерия" ако не взимам с "ХОП" 2000лв. заплата. Еми жестока заблуда, има семейства в моя град, дълбоката провинция, които изкарват двамата по 500лв. и гледат 2 деца, лишават се но не мисля, че децата им живеят в мизерия.

Честно казано, има такива работи и дейности, при които млади неквалифицирани хора получават доста добри пари, даже в сравнение с квалифицирани хора. Не говоря за престъпни дейности, а за позиции, при които се изисква главно да си млад, добре изглеждащ или издръжлив и без ангажименти, обаче загубиш ли младостта, привлекстелността и издръжливостта, веднага те заместват с други като теб, но по-млади и вече на една по-късна възраст - след 35 да речем, е трудно да си намериш толкова добре платена работа, колкото си имал на 20-25, ако не си придобил квалификации и нямаш умения за управленческа дейност в сферата, че да успееш да се задържиш. Такива са козметичните представителки по аптеките, сервитьорките в Хепи, продавачките в по-лъскавите бутици в моловете... остареят ли, сдобият ли се със семейни ангажименти, вече не ги искат. Никой не ще силно гримирана и сбръчкана леля да му предлага разкрасяващи продукти или поне такъв е принципът на наемащите такива - все млади и природно добре изглеждащи момичета наемат, нищо, че им липсва компетентност. След 35 и със семейство е трудно и да издържаш и на натоварването и смените в повечето кол-центрове, особено ако от години работиш това. И какво става, ако не успееш да се прехвърлиш от изпълнителското ниво, където има хиляди пчелички като теб, на по-горно и ръководно ниво, където нужните хора са по-малко, когато минеш определената възраст? Нямаш ли някакви добре платени умения в друга сфера, се налага пак да продаваш и да се усмихваш, но вече в по-лоу енд сегмент, за по-малко пари, отколкото си изкарвал като по-млад.

# 273
  • София
На мен пък ми е отлично без кола, дори с малки деца. Спестявам си голямо количество стрес, защото няма чак такава необходимост да бръмча из града. Да не говорим, че го смятам за неоправдан риск.

Това принципно е тезата на всички жени - пишман шофьорки с книжка, взета преди 10 години и без нито час шофиране в града  Mr. Green Нищо лично де, по-добре без такива по улиците.

Била съм активен шофьор достатъчно години, и в градски условия, не съм бедствие зад волана.

Просто така си устройвам деня, че нямам нужда от кола в момента. Иначе с първото дете бръмчах с колата и точно затова сега искам да си го спестя.

Пазаруването въобще не е моя задача.

Всяко семейство има различен ритъм и ежедневие. Отделно ти си вкъщи, не работиш. Аз говоря за активна жена с професия, чийто работен ден не е нормиран като на чиновничка.
Без кола и с офис на 11 км от дома и дете, учещо в друг квартал - да бе, мерси.

# 274
Една- да, но в момента втора няма да ми създава удобство. Напротив, ще придобия склонност да се товаря с повече ангажименти и задачи.

В градски транспорт с дете съм се возила само преди години, за атракция.

Тарталета, иска ли ти се и ти в тоя студ да си стоиш в топлата къща по пижама? Знаеш ли колко е гот...но може и да греша, може би из града се случват в тоя януарски ден невероятни събития, които аз изпускам, защото правя тиквеник и ми ухае на канела.

А ако работата ми изисква да хвърча с кола из града и имам дете...ще сменя работата, защото не си е работа.

# 275

Според мен не е срамно човек да работи за 500лв., тревожно е, ако се задоволява с тях и не се стреми нагоре.
Нормален живот за мен е поне 1 почивка в годината, не е задължително да е лъскава. А да имаш нормална работа, която може да ти позволи да си починеш.
Да си плащаш сметките редовно, да не се лишаваш от храна, да имаш дрехи и обувки за всеки сезон, да имаш пари за ГТ или да поддържаш автомобил, да не лишаваш детето си от елементарни нужди и накрая на месеца да ти остават пари.

# 276
  • София

Всяко семейство има различен ритъм и ежедневие. Отделно ти си вкъщи, не работиш. Аз говоря за активна жена с професия, чийто работен ден не е нормиран като на чиновничка.
Без кола и с офис на 11 км от дома и дете, учещо в друг квартал - да бе, мерси.
Да ти кажа, в София и да не работиш без поне една кола и с дете нещата са много зле. Дори хипотетично училището да ти е под носа, което не може да продължи вечно, дори хипотетично, пак това дете ще ходи на занимания някакви, рождени дни и прочее. Да не говорим, че в много части на града дори да напазаруваш е приключение пеш. А ако детето учи в училището, което не е до дома просто не си представям как се помъква по градския транспорт, а след това родителя продължава към работа или обратно към вкъщи. Зависи от колата, но с транспорта може да се окаже и по-скъпо.

# 277
Цял живот и като дете и като студентка съм се движила с градски транспорт. Много хора го правят. За мен е удобно и практично и въпреки, че имам финансова възможност за кола - не желая да имам такава, както не желая да имам и книжка.
Чак ми е жал за хора, които не могат да живеят без автомобилите си и го превръщат в мега драма, че отрочето ще го заведат с рейса до детската градина.  Laughing

# 278
Цял живот и като дете и като студентка съм се движила с градски транспорт. Много хора го правят. За мен е удобно и практично и въпреки, че имам финансова възможност за кола - не желая да имам такава, както не желая да имам и книжка.
Засега и ние сме така. Живеем до метростанция, а в София вече може да стигнеш почти навсякъде с метро. По-бързо е, няма задръствания, картата не е скъпа. Пък и в много случаи ходим/бягаме, защото обичаме да се движим.

# 279
В няко детски градини ги взимат децата с бусчета в уречен час, не ги карат родителите, на едната ми братовчедка детрто е така.

# 280
Чак ми е жал за хора, които не могат да живеят без автомобилите си и го превръщат в мега драма, че отрочето ще го заведат с рейса до детската градина.  Laughing
Е, и на мен ми е жал за хората, които след като напазаруват се натоварват като камили, готови за девет дена път през пустинята, нанизали по една торба на всеки пръст. И за тези, които няма да изпитат удоволствието от шофирането в топлата кола, докато висят по спирките, ръсейки бисери като лисицата пред гроздето, ми е жал.

# 281
Принизявате дискусията, дами. Сирената достатъчно оспами, за да навлизате и вие сега в мерене на ... начини на живот  Stop 

Никой не е за съжаление, ако живее по начин, който сам си е избрал, чувства се удовлетворен, и не изпитва дискомфорт.

Какво да кажем за всички онези хора, които загърбиха градския живот и заживяха по села с непроизносими имена, отглеждат си храната сами, и нямат половината от нашите грижи - за сметка на други  Laughing
Сред познатите ни две семейства заминаха, други две се канят. Избори всякакви. Те пък може да съжалявят нас, за въздуха който дишаме, и стреса, в който се давим. И какво от това.

# 282
Кукумицинка е права!

Семейната кола е удобство. Не е престиж.

Децата имат нужда от доста повече финанси и планирането на трайното увеличение ба доходите е обнадеждаваща тенденция. Поднесената информация в темата обаче е леко комична и на това реагира по-масовия потребител.  Peace

# 283
Семейната кола- да. Но аз говоря за "мамината кола", която идва в комплект с прехвърляне на задължения като: взимане от градина/училище, пазаруване, посещаване на мероприятия. С колата се изкушаваш да поемаш повече ангажименти, без да са ключови.

Контеса, как ще се чувстваш да ти разпределят едно МПС и една част от развозването да се падне на теб?

# 284
  • София

Е, и на мен ми е жал за хората, които след като напазаруват се натоварват като камили, готови за девет дена път през пустинята, нанизали по една торба на всеки пръст. И за тези, които няма да изпитат удоволствието от шофирането в топлата кола, докато висят по спирките, ръсейки бисери като лисицата пред гроздето, ми е жал.
Дълго време брокерствах с кола, но се оказа, че с метрото или с маршрутката, стигам по- бързо.
От друга страна, като имам 3-4 огледа в различни части на града, хвърлянето с колата в трафика няколко пъти през деня, ми донесе няколко бели косъма в повече и нуждата от по- скъпа козметика. Simple Smile
При мен така са разположени суперите, че по чехли се притичва , само минавам покрай спирката на маршрутките.
Затова се родих като почнах да ги ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт