Отговори
# 345
Не бих спестила от лекарства точно, но много добре мога да преценя кога е нужно да се даде изписаното и кога ми дават това, което им пише на календара и джоба на престилката. Имуностимулатори си правя сама - билкарството ми е хоби Wink Децата ми боледуват, колкото и всички други нормални хора - 2-3 пъти през есенно-зимния сезон.

# 346
  • München, Deutschland
Айде бе, майка ми е фармацевт и винаги при хрема още от малки сме ползвали капки за нос. Три деца сме. Мога да ти се закълна, че никой от нас не е зависим към капки за нос.  Peace

Само ти така си мислиш.  Laughing
И аз не се чувствам пристрастена, но явно и аз само така си мисля! Дотук издържах деня без капки, боря се!

# 347
  • София
Айде бе, майка ми е фармацевт и винаги при хрема още от малки сме ползвали капки за нос. Три деца сме. Мога да ти се закълна, че никой от нас не е зависим към капки за нос.  Peace

Само ти така си мислиш.  Laughing
И аз не се чувствам пристрастена, но явно и аз само така си мисля! Дотук издържах деня без капки, боря се!

Ама аз с голяма воля ще изляза, не съм слагала от месеци.  bowuu

# 348
Зависимостта към капките за нос се получава само при неправилната им и безконтролна употреба. Ако се използват съгласно предписанията и за кратък срок са си много необходими. от лекарства и аз не бих пестила

# 349
Капките за нос струват 1,20 лв, не може да се каже, че товарят безумно семейния бюджет.

# 350
И аз имам медицински лица в семейството- нафазолинови капки се ползват макс. 3-4 дни, всичко друго почва да вреди.

Както и да е, всички знаем, че настинката се облекчава главно симптоматично. Но въпросът не е само до настинките. Въпросът е, че както писа Абсурт, "нещата, без които не може" са твърде относителни.

Преди месеци имаше някъде из форума едно мъжко мнение, че майките прекалено много хвърчат около децата и имат високи изисквания.

# 351
  • Варна
Капките за нос струват 1,20 лв, не може да се каже, че товарят безумно семейния бюджет.

Верно ли.Един Олинт е към 7-8 лв.Еуфорбиум композитум за по-дълга употреба около 10 лв.... да изброявам ли?Кое струва 1,20 лв.?

# 352
  • София
Точно и аз щях да пиша за олинта...  Rolling Eyes Аз също понякога ползвам средства от народната медицина, но всеки поне малко интелигентен човек знае, че това не винаги помага. И аз не бих спестила от лекарства.

# 353
Ами вижте, ако купувате едно и също вещество, опаковано в различни марки, може и 20 лева да са едни капки- за колкото ви ги продадат. Но нафазолинът си е нафазолин. Какъв парфюм има вътре няма много значение.

Еуфорбиум пише, че е хомеопатично- купувайте го, ОК, щом искате:)

# 354

Верно ли.Един Олинт е към 7-8 лв.Еуфорбиум композитум за по-дълга употреба около 10 лв.... да изброявам ли?Кое струва 1,20 лв.?

Олинтът съдържа същото като ксилофарм, а последните струват 1,20. И вършат една и съща работа - отпушват носа. За хомеопатичните лекарства и дума няма да отварям, който ги купува, значи има пари за изхвърляне в коша и на него евтини капки за нос не му трябват.

# 355
  • Варна

Олинтът съдържа същото като ксилофарм, а последните струват 1,20. И вършат една и съща работа - отпушват носа. За хомеопатичните лекарства и дума няма да отварям, който ги купува, значи има пари за изхвърляне в коша и на него евтини капки за нос не му трябват.

Видях го благодаря.Цената му е около 3,60лв.,но пак е по-поносимо от 8-10лв,ако е едно и също активното вещество Peace

Да не прехвърляме темата "за и против хомеопатията" тук!

# 356
Не е 3,60, когато не го купуваш онлайн. В кварталната аптека последно купувах за 1,20  Simple Smile

# 357
  • BG

Абсолютно! Ксилометазолин също. Само дето Олинта го разпръсква на мъгла, а другото са си прости капки, които малко горчат в гърлото.  Peace

# 358
Не е 3,60, когато не го купуваш онлайн. В кварталната аптека последно купувах за 1,20  Simple Smile

И аз не знаех за съществуването на тези капки. Научих нещо ново днес, за което благодаря. И ние никога не оставаме без олинт

# 359
Това пък да имаш Гугъл и да си купуваш лекарства по търговско име, а не по активно вещество, си е странна работа...не се учудвам, че се счита за нормално да напълниш една торба ненужни лекарства. Но нали и фармацевтичните представители трябва да печелят...

Общи условия

Активация на акаунт