Отговори
# 405
Сирен, имаш навика да подценяваш другите, изхождайки вероятно от твоя социален кръг и съдейки за тях от него.
Ще се повторя: когато реално се внедриш в работеща среда, моля, заповядай на разговор, но какво евентуално можеш да постигнеш остава в сферата на личното ти въображение.
Казвам ти го от позиция на човек, направил избор да не е издържан и започнал работа, различна от тази преди бременността си.
Засега твоите фантазии ми звучат цинично на фона на изказвания на момичета, които говорят за реални факти, а не за възможни такива.
Ако наистина можеш да пишеш толкова добре, колкото твърдиш, щеше да избягваш цялата тази повторяемост, за която много ти намекват.

# 406
  • Пловдив
Ако наистина можеш да пишеш толкова добре, колкото твърдиш, щеше да избягваш цялата тази повторяемост, за която много ти намекват.
Намекваме????  Rolling Eyes

# 407
И също така си направила избор да имаш само едно дете. Това също е сериозен избор. Дори бих го нарекла житейски компромис. Но то все отнякъде трябва да дойде компромис.

# 408
  • Пловдив
Имам дежа вю.

# 409
И аз. Нещо всички са кисели тия дни.

Ти защо не си посипваш главата с пепел, че не катериш корпоративната стълбица? (защото всички знаем, че не е само въпрос на талант, а и с колко стрес и булшит може да се справиш, без да изтрещиш. А моят праг е доста нисък в последно време.)

# 410
  • Пловдив
Аз? Аз не искам.

# 411
Въпросът е защо обаче:) то и аз не искам и все по-ясно осъзнавам защо. Но има някакъв натиск, че трябва да искаш, защото ако не искаш- значи явно не можеш...което с три деца не е далеч от истината, но както казах- може да не е въпрос на способности, а по-скоро на невъзможност да си пренастроиш живота.

# 412
И също така си направила избор да имаш само едно дете. Това също е сериозен избор. Дори бих го нарекла житейски компромис. Но то все отнякъде трябва да дойде компромис.
За друг пък компромис може да е да има 3, за трети 2 и т.н.
Ето, за моята свекърва третото е бил сериозен компромис, който ако е имала възможност за избор не би направила. За друг 3 са избор.
Да смяташ, че твоят избор е единствената опция, и всичко друго е компромис е доста, не знам каква дума да употребя, може би най-точната е наивно...

# 413
  • Пловдив
Аз винаги съм знаела. Чувствам се уверена с този си избор. Подложила съм си някакви спасителни резерви в случай на Голяма криза, тоест ако се окажа без мъж и с три деца. Но да, неминуемо ще ми падне стандарта, с много. Но ще оцелеем, ще има какво да ядем и да сме на топло. От друга страна - твърде малко са хората, които поддържат по-висок стандарт самостоятелно от колкото като част от двойка.

# 414
  • Варна
А сега де,до сега ни набивахте канчетата как се примиряваме на тези пари и колко сме безперспективни за разлика от вас,а сега ко стана  newsm78

# 415
  • Пловдив
А сега де,до сега ни набивахте канчетата как се примиряваме на тези пари и колко сме безперспективни за разлика от вас,а сега ко стана  newsm78
Аз???? Аз съм основен опонент на Мамасита. Живеех в Сопот, където 500лв заплата е супер и УАУ!

# 416
Аз пък си знам, че ще работя и ще се справя. Но не ми харесва идеята, че трябва да скокна още от родилния стол и да се хвърля да бачкам на 100%. Някой ден- доста скоро всъщност...

# 417
  • Варна
Аз???? Аз съм основен опонент на Мамасита. Живеех в Сопот, където 500лв заплата е супер и УАУ!

Не ти.

# 418
Аз пък си знам, че ще работя и ще се справя. Но не ми харесва идеята, че трябва да скокна още от родилния стол и да се хвърля да бачкам на 100%. Някой ден- доста скоро всъщност...
И кой говори за подобно нещо? Не знам още ли има такива, които твърдят, че родилата жена не прави нищо, но това си е работа, затова се и плаща, получава си всеки месец почти цялата заплата.

# 419
... трябва да скокна още от родилния стол и да се хвърля да бачкам на 100%. ...

Имаме такава потребителка. Твърди, че след като е родила, на следващия ден е била на работа. И никой от колегите ѝ не разбрал, че е родила, а тя месеци след това през обедната почивка притичвала до болницата, за да кърми недоносеното си бебе  Outta Joint

Общи условия

Активация на акаунт