Моля за съвет нещо се случва с цикъла ми !!

• 4 464
  • 37
  •   1
Отговори
Здравейте пускам тема понеже всички теми които аз успях да открия , не се беше писало в тях доста отдавна съжалявам ако вече има тема и не съм я видяла. Накратко имах най-редовния цикъл на света на 28 дни по 5,6 дни ми продължаваше кървенето дори и след двата аборта пак се нормализира и пак си беше редовен и нямах грижи. Но забелязвам ,че тук от 2месеца дните на цикъла ми намаляват почна да ми идва през 20тина , 25 дни  първите два пъти не обърнах внимание но тази сутрин сато се събудих видях кафеникаво зацапване и откачих. Декември ми дойде на 29 а сега е 24 ??? Sad(( какво се случва моля някой да ми даде съвет

# 1
Адекватният съвет може да бъде само един – посети гинеколога си.
Откачаш, защото цикълът ти се е скъсил от 28 на 27 дни? Не е зле да посетиш и невролог.

# 2
Благодаря за съвета за генеколога и невролога но как сметна ,че цикъла ми е от 28 стана на 27 дни. При положение ,че ми идва между 20 и 25 дена. Няма как да посетя АГ ако можех щях от малък град съм а моя аг е във варна и няма как да стигна до там....

# 3
От 29 декември до 24 януари са точно 27 дни. (3 + 24)
По-добре обясни ти как броиш.  Simple Smile

# 4
Накратко имах най-редовния цикъл на света на 28 дни по 5,6 дни ми продължаваше кървенето дори и след двата аборта пак се нормализира и пак си беше редовен и нямах грижи. Но забелязвам ,че тук от 2месеца дните на цикъла ми намаляват почна да ми идва през 20тина , 25 дни  първите два пъти не обърнах внимание но тази сутрин сато се събудих видях кафеникаво зацапване и откачих. Декември ми дойде на 29 а сега е 24 ??? Sad

Благодаря за съвета за генеколога и невролога но как сметна ,че цикъла ми е от 28 стана на 27 дни. При положение ,че ми идва между 20 и 25 дена. Няма как да посетя АГ ако можех щях от малък град съм а моя аг е във варна и няма как да стигна до там....
newsm78 Както и да го смятам от 29.12. до 24.01 са 26-27 дни, нещо не разбрах къде е драмата и откачането!
На каква възраст си че два аборта и даже е имало време да се нормализира цикъла?
Не знам да има жена с поне 10 годишен "стаж" с цикъл, на която никога, ама никога да не й е мърдало от 28те дни като по часовник... (+-2дни са си в график)
Гинеколози има и в малките градове, а може и личния лекар да питаш за някои неща... И май не е необходимо за всяка странност (в случая даже няма такава) да се търси точно най-специалния личен гинеколог.

# 5
На 25 години съм и винаги съм брояла дните от последния ден на цикъла ми тоес ако цикъла ми е приключил на 03.01.2016 този ден го смятам за първи

# 6
Брои се от първи ден на кървенето до следващия такъв включително.
В твоя случай – първи ден на цикъла ти е 29.12. до първия ден на следващия цикъл – 24.01. Това прави 27 дни.
Консултирай се с гинеколога си, ако не ми вярваш.  Simple Smile

# 7
  • Варна
Моя цикъл пък е бил от дългите 30 дни, а да не говоря как ми влияят положителни и отрицателни емоции. Закъснявало ми е с по 2 седмици и според лекарите нямам поводи за притеснения. Това е нещо, което търпи промени и жените сме чувствителни на тази тема. Като се оправи времето отиди на лекар да те видят на ехограф и да се успокоиш.

# 8
Благодаря за бързите отговори

# 9
За 25 годишна с два аборта, би трябвало да си по-образована по темата женско здраве.
Брои се точно както каката ти е казала. Според повечето ендокринолози отклонение до +-5дни е абсолютно в норма, зависи от начин на хранене, от времето, от физическата активност, от психическото здраве от всичко  Peace

# 10
И си води менструално календарче, ако нямаш. Важно е, а след време ще искаш сигурно и майка да ставаш...

# 11
  • Sofia
След като си броила досега грешно дължината на цикъла си, значи изобщо не  е бил на 28 дни, а доста по-дълъг.

# 12
Не мисли, качи си един апп на телефона и само цъкваш датата, в която почва кървенето.

# 13
А за твоята възраст каквато и да е тя би трябвало да си по възпитана. Да на 25 съм с два аборта и не знам всичко уча се. Не че те засяга но абортите са спонтанни и много тежки! Единият от които в 18г.с!! Този начин на броене ми бе казан от АГ може и неправилен да е не споря след като прочетох отговорите!!

# 14
Наистина,на 25 би трябвало да си по-веща в тия неща. Ако ти е проблем броенето и следенето можеш да си качиш програмка в телефона,която д аго прави за теб.Използвам Calendar и съм доволна от нея.
Скрит текст:
моят цъкъл също е по часовник от както се помня,с тая разлика,че аборти нямам,но се влияе от смяната на климата.Всеки път,когато си пътувам до БГ и обратно

Общи условия

Активация на акаунт