УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 20

• 101 910
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Baby.st.ss , помпа няма нужда да си взимаш за болницата. Така или иначе ако изцедиш нещо с помпата, ще трябва да го хвърлиш. Няма как да се стрерилизира в болницата.
Ако родиш нормално - след 2 часа те свалят в стаята и бебето остава при теб през цялото време и тогава и бащата може да го види, ако всичко е наред с теб и бебето. Постоянно идват акушерки и всичко ти обясняват и ти помагат. Ти само ще си го гледаш и кърмиш. Те го взимат за къпане и преобличане. А ако си много изтощена , вечер могат да го взимат при другите бебета, за да се наспиш.
За секциото моля някой по -запознат да напише, и аз ще бъда секцио и се интересувам.

# 136
  • град-държава
Аз бях секцио и мъжът ми видя бебето още в операционната, тъй като присъстваше. Grinning Благодарение и на неограничения достъп е бил винаги с нас, гушка я при всеки възможе случай, получи и нагледен урок за грижите за новородено -къпане, обличане, памперси, козметика. Беше с мен през цялото време в деня на секциото до късно вечерта и после беше останал на рецепция.
Дъщеря ми при мен я оставиха за постоянно мисля на 3 ден, но са ми я носили винаги като поискам преди това. Получих напълно адекватни съвети, напътствия и подкрепа относно кърменето.

# 137
А как обличат бебчетата?

# 138
  • град-държава
Ританки с боди потник и боди дълъг ръкав доколкото помня. В отделението е доста топло. Аз бях с нощница къс ръкав и жилетчица през цялото време.

# 139
  • Бургас
Аз родих секцио преди почти 4 месеца. Отидох на избраната дата сутрента, приеха ме, оставих си багажа в стаята, преоблякох се - до тук съпругат ми беше с мен. Качиха ме в предродилна, абокати, тестове, тонове.. След секциото стоях 2 часа в една стая, на системи. Свалиха ме в стаята, а във флоаето ме чакаше съпруга ми. Стоя при мен в стаята няколко часа. На другия ден ме раздвижиха и ми донесоха бебето към обяд за малко. На третия ден ми го дадоха сутрента, и така до края на престоя. Взимат го за баня и преобличане, и вечер ги взимат при тях. Всички бяха много любезни и съм само с хубави спомени от там. Успех на всички, не е толкова страшно, и да си гушкате едни хубави и здрави бебенца.  Hug

# 140
Аз исках да си запиша час при д-р Татарова в Дева Мария и точно там ме попитаха дали имам направление Simple Smile

# 141
Аз исках да си запиша час при д-р Татарова в Дева Мария и точно там ме попитаха дали имам направление Simple Smile
Ами именно затова са те попитали - за да НЕ ти запишат час, ако си с направление, а да те пренасочат към Света София, където се работи със ЗК.

Важно инфо: Тоновете вече са платими и в ДМ, и в СС - цената е 10 лв.

Хубава вечер на всички

# 142
  • Бургас
Baby.st.ss , помпа няма нужда да си взимаш за болницата. Така или иначе ако изцедиш нещо с помпата, ще трябва да го хвърлиш. Няма как да се стрерилизира в болницата.
То по-скоро идеята на помпата е да си стимулираш лактацията и да се изцеждаш след храненето.

И да питам - може ли да откажа системата окситоцин? Тези от вас, на които са им слагали може ли да споделят как им се е отразила и препоръчват ли я?

Последна редакция: ср, 22 фев 2017, 21:39 от miss july

# 143
И от кога и защо са платени и в СС?  Tired

# 144
  • Бургас
Джулка,ако имаш доверие в избрания лекар,го послушай и ако трябва той ще реши дали да ти включи система.Най,ама най-общо казано е,че системата ускорява раждането,но никой лекар не го прави,ако няма нужда.Те слушат и записват тонове и ще преценят.Не чети разни ала-бала,хари-кришна,че едва ли не е табу окситоцина за естественото раждане.Раждала съм с окситоцин и без и най-важното е да имаш читав гинеколог до главата ти,да те напътства,подкрепя и тогава няма да имаш проблем.

# 145
  • Бургас
Джулка,ако имаш доверие в избрания лекар,го послушай и ако трябва той ще реши дали да ти включи система.Най,ама най-общо казано е,че системата ускорява раждането,но никой лекар не го прави,ако няма нужда.Те слушат и записват тонове и ще преценят.Не чети разни ала-бала,хари-кришна,че едва ли не е табу окситоцина за естественото раждане.Раждала съм с окситоцин и без и най-важното е да имаш читав гинеколог до главата ти,да те напътства,подкрепя и тогава няма да имаш проблем.

Славче, аз не го отричам, но искам да ми го сложат при реална нужда, а не ей така, за да ме прекарат по-бързо.

# 146
  • Бургас
.

Последна редакция: сб, 25 фев 2017, 17:34 от miss july

# 147
И аз потвърждавам - направили са тоновете и в СС платени

# 148
Да попитам,Жени Панайотова идва ли в Дева Мария,за фетална морфология?

# 149
  • Бургас
Да попитам,Жени Панайотова идва ли в Дева Мария,за фетална морфология?
Отдавна не е идвала. ФМ в момента ги прави само Борис Стоилов..

Общи условия

Активация на акаунт