УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 20

• 102 017
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
Vermilion,  раждала съм в същата болница преди няколко години. Тогава нямаше ограничения за деца  Peace
Не се опитвам да драматизъм, просто не ми е ок тази политика на болницата. И този път ще съм с пълна упойка, заради проблем.Предполагам, че щом не допускат деца на свижданията,  няма да го пуснат и бебето да види  Thinking

# 346
  • град-държава
Ограничения за деца нямаше и миналата година, когато аз раждах, но и не ми беше никак леко, когато ме заризиха в 9м на запис на тонове, благодарение на което бременността ми пое в съвсем друга посока и завърши със секцио в 38г.с.  Също така много се притеснявах, когато на "съквартирантката", по-голямото дете идваше на всяко свиждане директно от градина в стаята.
Явно е имало причина да стигнат до такава мярка. Не казвам, че е правилно, защото практиките обикновено не са такива, но сигурно има причина. Аз се съмнявам да е напълно ограничен начинът на свиждане.

# 347
Тази тема и мен ме вълнува, остава малко време до раждането. Баткото не е толкова голям, ще ми е много мъчно, ако се наложи секцио и не го видя още първия ден. Въпреки това подкрепям решението на болницата, защото е в полза на родилките и малките бебчета, които още нямат изграден имунитет.

# 348
Здравейте!  Има ли някоя от вас,  родила скоро, за да сподели как стои въпросът със свижданията?  Чета в сайта сега,че не се допускат деца newsm78
Това означава, че ако реша да родя там,няма да мога да видя сина си 5 дни  newsm78

Моя опит от преди няколко месеца  в родилно  - деца през седмицата категорично не допускаха за свиждане  -долу от регистратурата не разрешаваха да влязат  . В деня на секциото не разрешиха по-голямото ми дете да се качи и ме види  - лошото е, че не го знаехме предварително - не ни информираха ,а  го казаха в момента на приема . А  дойдоха с баща си заедно и се наложи  само  да стои долу на столчетата  , когато  таткото се качи да му покажат роденото бебе  ...

Иначе след това - когато е подвижна  , може майката да слезе до  долу или в  кафето и да се види с по-голямото дете.
Останах впечатление , че деца над 7 г ги  допускат - макар да нямаше писано правило за каква възраст става въпрос . Аз мислех , че тогава заради грипна обстановка и така , но очевидно забраната е постоянна .

Под секрет - събота и неделя- пуснаха голямото дете до стаята  - очевидно тогава  режима е "лайт "  и видя бебето за първи път -беше голяма  радост.

Между другото  е  разумно , че пускат по един посетител за родилка  в стаята - качва се един и когато той слезе , може следващия да се качи  - защото представете си в стаята 3 жени и да дойдат по трима за всяка -какъв кошер и гъмжило  настава - и в стаята и  бебета  ,  и роднини - излишна навалица. Само след няколко дена  нали вече ще могат да видят бебето у дома , така , че само най-близките   според мен е достатъчно .

# 349
  • Бургас
Някой да знае датите, на които доц. Красимира Калинова ще преглежда в Девата?

# 350
Някой знае ли с коя марка адаптирано мляко работят в момента в ДМ? Преди 4г бяха с хип комбиотик, но сега ...

# 351
  • Бургас
Някой знае ли с коя марка адаптирано мляко работят в момента в ДМ? Преди 4г бяха с хип комбиотик, но сега ...
Същото е. Раждах този март

# 352
  • Бургас
Август миналата година също бяха с ХИПП Комбиотик Wink

# 353
Какво трябва да носим в багажа, има ли някакви нови изисквания. Нещо за бебето нужно ли е? Преди не носих нищо за бебето, но знам ли  newsm78

# 354
  • Бургас
На страницата им има списък с нужните неща. За бебето не е нужно да носите нищо. Всичко е от болницата.
http://www.devamaria.com/bg/medical/page/32/77

# 355
На страницата им има списък с нужните неща. За бебето не е нужно да носите нищо. Всичко е от болницата.
http://www.devamaria.com/bg/medical/page/32/77
Благодаря ти Kissing Smiling Eyes

# 356
2бр. Нощници? , това сигурно ли е? Предния път не съм носилА,даваха от там...

# 357
Вече си нодиш ти.Не знам дали,защото малкия се роди 2100 в 9м,но той ядеше Аптамил.

# 358
2бр. Нощниц
и? , това сигурно ли е? Предния път не съм носилА,даваха от там...
Не дават , носете си нощница да може   да се преоблечете .Първоначално сте с една такава за еднократна употреба текстилна , а после може и близки после да ви донесат изпрани  , то само с  две няма как да изкарате .

# 359
  • Бургас
Бях с еднократна нощница само за раждането. После бях с моя нощница. Взех си 2. Не знам дали дават нощници от болницата за целия престой, но и да дават, не са удобни. Едни като хартиени са

Общи условия

Активация на акаунт