Професионални серии за коса - тема 112

• 91 368
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Нутри термика хидратира косата  Peace нищо повече, поне при мен.

# 526
  • Варна
 На нутритермик ползвам маската и да хидратираща е,но не е чиста хисратация. Има си и лек протеин вътре. В комбинация с шампоана на хроноложист ми е топ комбинация.

# 527
  • София
Нутритермик не е ежедневна серия, много силно хидрахиряща и подхранваща е. За ежедневно ползване ще утежни ужасно. Ползва се по-скоро за терапии и ударно възстановяване ( с нагряване).

# 528
  • Варна
 То това се разбира от само себе си  Laughing. Никоя от "терапевтичните"/силните маски/ не е за ежедневна употреба освен при третирани коси като моята. Аз ползвам само силни продукти,но ги редувам разбира се. За коса с почти никакви проблеми серии от сорта на Архитект,Нутритермик абе всичко с надпис реконструктор не са ОК.

Това е мой извод,до който съм стигнала с много много проби и грешки. Керастаз по принцип решава проблеми и то ги решава добре.
   Днес например при що-годе нормални състояние на косата измих с ДПШ на медисютикълс скалпа,след това нанесох лешник Хроноложист/шампоан/,маската с кафявата капачка на марокан/20мин. под шапка и загряване със сешоара/ ,маракеш за връхчета,нектар термик за защита и......всичко е ОК. Плътна, тежка,подредена коса.  След 4 дни ще измия примерно с архитект и ще нанеса маската на епруваж/ударен протеин/ със същите финиши и така.....после сменям маската с нутритермик или  хрома рич. Все пак наличностоте трябва да се ползват. Laughing

Последна редакция: сб, 25 фев 2017, 11:46 от prinzesata

# 529
  • София
Принцесо, аз се обърнах не към теб или към тези, които имат серията Нутритермик, защото на тях им е ясно какво представлява и колко тежка е  Laughing По-скоро исках да насоча момичетата, които си търсят серия за хидратация, че тази НЕ Е подходяща за тях и абсолютно не бива да се препоръчва за нищо друго, освен за екстра в грижата за коса. Защото ще затворят едни 100 лв за нещо, което категорично не може да се ползва на всяко миене, дори и през миене.

# 530
Много ви благодаря за коментарите, поръчах и сега ще знам как да ги ползвам.  bouquet

# 531
Някой има ли впечатления от MATRIX BIOLAGE FULL DENSITY SPRAY TREATMENT
Спрей за обем и плътност , дали утежнява/омазнява и ефект

# 532
  • София
 Здравейте, дами!

Открих тази тема и четейки я неуморно от около месец, напълно се разбиха илюзиите ми, че правилно се грижа за косата си.. И че изобщо познавам косата си! При последното си подстригване, дългогодишният ми фризьор беше неприятно изненадан. Цитирам: „Какво се случва? Сменила ли си наскоро нещо? Все едно си се боядисала с боя от 2 лева, а знам, че не си..”
Сейфнала съм файл с полезни мнения на някои от потребителките с голям опит (15 страници.. Simple Smile), но имам нужда от насока за продуктите, които да ползвам и тяхната комбинацията.

Косата ми е права, дълга почти до кръста, с фин косъм, ниска порьозност (косъма не потъва и след  8 часа), няма цъфтежи от много години, няма обем (при тези дължини натежава), не се омазнява бързо (измивам на 4-5 дни). Подстригвам връхчета на 4-5 месеца.  Боядисвам в тъмен тон с непрофесионална безамонячна боя на месец, месец и половина – два. Винаги суша със сешоар и четка - просто няма изсъхване без намеса. Преса ползвам много рядко вече, по поводи. Винаги ползвам термозащита преди сушене.

Досега много съм подценявала шампоаните и съм наблягала на маските. Грижата ми от много време е: бюджетен шампоан(Елсеф Тотал рипеър 5), маска Абсолю рипеър липидиум, стария серум на Абсолю рипеър,  термокрема на Митик ойл с черен кимион.  Това – до откат, с що годе приличен резултат до скоро. Имам и маската на Митик ойл, но не се спогаждме с нея – суха, разхвърчана и усещане за още по-тънка коса.

Нямам никаква хидратираща грижа. Искам да взема добър балансиран Ш, който да не ми дразни скалпа и да ползвам  в комбинация и редуване на протеинова и хидратираща маска. За хидратиране се колебая между маските Хрома Рич, Марокан ойл (кафявата капачка), Маскинтез. За протеинови маски – да ползвам наличните ми Хронолоджик и Абслолю рипеър липидиум. Да взема ли и цялата серия на червения Профайбър? Протеинова ли е? Шампоана от нея дали е подходящ за комбинация с хидратиращи маски и момичетата, които са го ползвали имат ли проблем със скалпа? Термозащитата, която имам след протеинова или хидратираща маска да ползвам? Имам ли нужда от ДПШ, след като ползвам термозащита и серум за връхчета? Шампоаните, насочени с грижа към скалпа, балансирани ли са или по-скоро хидратиращи? Искам и такъв, предложения?

Ако нямах проблеми с  Ш на Керастаз, щях да взема 2-3 серии и да си ги редувам.. Ползвала съм преди години марката и си я харесвам.

Наличности, които имам: Ш и М Хронолоджик, Ш витамино колор на Лореал Про, М Абсолю рипеър липидиум (добре ми се отразява), 2 минутен реконструктор на Афорджий (с идеята да го ползвам в миене преди боядисване), термото на Митик с черен кимион, червената коприната на Чи, стария серум на Абсолю рипеър.

Много се надявам да ми простите ужасно дългия пост! Аз самата се потресох от него, но не можах да го „подстрижа”.. bouquet

# 533
  • Варна

Lombardi ти си си професионалист  Laughing,не виждам какво те притеснява чак толкова. Просто вероятно от зимата косата ти е малко пресушена,а и абсолют рипеър за почти нетретирана коса като твоята до откат идва малко в повечеко. Разполагаш с хроноложист....любимци са ми при проблем и чуденка "какво аджаба иска тая перушина" Laughing. Ползвай шампоана с маската няколко пъти и мисля,че нещата ще се нормализират.
 Относно притесненията ти от шампоаните на керастаз-да силнички са,но може да ги разреждаш предварително преди ползване.
   Тоя Елсев с това тотъл рипеър ми звучи като протеинов ама....за дрогерийната козметика това не е баш сигурно та ако само звучи с корав протеин като абсолют рипеър след това може и да не е много ок.
  Като цяло обаче от поста ти си личи,че се грижиш правилно за косата си. Ако Хроноложист не реши проблема с едно две ползвания/подозирам,че си се напротеинчила сериозно  Laughing/ вземи една чисто хидратираща маска като Марокан с кафявата капачка или Хрома рич или нещо непрофесионално,което при мен винаги върши работа-забъркай домашния еластисайзер и постой с него 2-3ч. под шапка с малко загряване в началото.  Имаш доста и все хубави продукти,не мисля,че профайбър ще ти хареса повече от наличностите.

# 534
Привет, момичета!  bouquet
Мога ли да използвам Цимент термик и крема за къдрици на Мароканойл едновременно и ако да - как? Първо на мокра коса слагам цимент термика, издухвам с дифузера и после слагам на суха коса крема за да оформя къдриците или?  Crazy

# 535
  • Karlovo
Искам да попитам серума за цъфтящи краища на Маракеш ,протеинов или хидратиращ е ? Не мога да се ориентирам още с протеинови и хидритиращи.
И какво мислите за този балсам https://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/weightless-moi … onditioner-300-ml , пратиха ми мостричка от Златна рибка и като за първо ползване ми допадна ,а аромата му много ми хареса .

# 536
  • София
 prinzesata, благодаря за съветите и търпението да ме изчетеш!

Ще направя няколко поредни измивания с Ш и М Хронолоджик и ще следя състоянието. Ще си взема и една от препоръчаните хидратиращи маски и ще използвам след шампоаните Хронолоджик или Витамино колор.
 Ще се радвам много и на съвет за добър балансиран Ш, който да не ми дразни скалпа и да ползвам  в комбинация и редуване на протеинова и хидратираща маска! Иска ми се да не заплита косата при миене и да го ползвам "ежедневно", а да разнообразявам с различни маски.

Да попитам за мнение и за ексфолианта от серията Хронолоджик.. Действието му покрива ли се донякъде с функциите на ДПШ и струва ли си инвестицията?

Търся и добър продукт, който успокоява скалпа след измиване..

# 537

Lombardi,
Тоникът на Филип Кингсли за чувствителен скалп, има и малки по 75мл в златна рибка. Техният шампоан flacky itchy scalp също мисля отговаря на търсения от теб за по-редовно ползване. Аз правех точно като теб, когато го имах - ползвах си само него и редувах маските/балсамите.

За хидратираща маска за мен топ е тази на Марокан. Може и deep repair на Макадамия (класическата).

Аз може ли да те помоля щом си с чувствителен скалп да кажеш някакъв отзив за Ш Витамино колор? И как е като действие (балансиран, хидратиращ)?

# 538
Аз пък искам да попитам серума на Маракеш кога, как и колко често го ползвате?  Simple Smile

# 539
... което категорично не може да се ползва на всяко миене, дори и през миене.

Явно само моето "чудовище", но надявам се/предполагам има и други, които могат да ползват Нутритермик серията на всяко миене за по-дългъг период и всичко да е ок.  Rolling Eyes Пък аз мия и почти всеки ден...  ooooh!

Гел от алое или тоникът на Филип Кингсли.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт