Тромбофилия - тема №2

• 87 663
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря ви, момичета Simple Smile а възможно ли е тази мутация да предизвика сърцебиене? Случва ми се от време на време още от ученичка, тогава обиколих всички кардиолози, правих изследвания - нищо! Всички казваха, че е на нервна почва и реално като изпия един валериан отминава... но сега се замислям дали може да има нещо общо с тази мутация  Thinking А имунолог къде да търся? Ще прочета назад в темата, сигурно има съвети Simple Smile Още веднъж благодаря за съветите Simple Smile

# 316
Според мен не е това причината. ЩЖ изследвала ли си?

# 317
Да, още като ученичка и тогава нямаше проблем. Сега съм пускала само TSH, който е в норма.

# 318
  • София
Jessy_85,
на първа страница в темата има контакти и подробна информация.
Според мен е добре да отидеш и на имунолог (мутациите най-често водят до имунологични промени), и на хематолог.

И аз имам сърцебиене. Като отида на доктор, всичко ми е нормално - и ЕКГ, и кръвно.
ЩЖ ми е наред, ТСХ ми е 1,2.
Така че засега го игнорирам..

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 17:14 от delisardeli

# 319
  • София
ЩЖ и на мен ми е в норма и имам завишени ТАТ и МАТ - което си е Хашимото и имам сърцебиене. Искам да кажа, че ТСХ и да ти е в норма не е показател.

# 320
  • София
Хм, не знаех че има такъв вариант, ivkapivka, следващия път ще пусна пълния пакет изследвания за ЩЖ, благодаря.  Hug

# 321
Трябва и FT3 и FT4 да се изследват - особено при сърцебиене  Peace

# 322
delisardeli, много благодаря за отговора, ще се посъветвам с имунолог. Аз на своя глава започнах да приемам по половинка (50 мг) на ден Аспирин протект, че работата ми е в офис и почти не се движа.
Ще съм благодарна, ако и други момичета с опит се включат Simple Smile
Приятен уикенд на всички!

# 323
  • София
delisardeli, много благодаря за отговора, ще се посъветвам с имунолог. Аз на своя глава започнах да приемам по половинка (50 мг) на ден Аспирин протект, че работата ми е в офис и почти не се движа.
Ще съм благодарна, ако и други момичета с опит се включат Simple Smile
Приятен уикенд на всички!

Купи си аспирин от 75мг, вместо да чупиш аспирин протекта Hug Иклпчително удачни за Ацетизал кардио 75мг или Унирекс 75.

# 324
Здравейте..да ви попитам има ли някоя от вас да е слагала Клексан при прием на противозачатъчни ...като профилактика на тромбоза?И  в каква дозировка?Почнах фемоден от 1 ви ден..и си слагам и клексан от 0.4..нооо нещо цикъла ми се промени...като съсиреци ..и съм в чуденка относно действа ли,не ли...Ако някой е имал опит моля да каже..Благодаря ви Simple Smile

Освен това имах 2010 год.дълбока венозна тромбоза на десен крак.
Генетични правени:
Нормален генотип за:
R506Q(Фактор v Лайден,FV)
20210G>A (Протромбин)
677C>T(MTHFR)
Val34Leu(F13)

Хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI
Хетерозиготен генотип I/D (ACE)

Моля и да помогнете за генетичните-силно се притеснявам да не се сдобия отново с някоя тромбоза от противозачатъчните...Sad(((

# 325
  • София
Защо ги пиеш, според мен категорично ОК не трябва да взимаш, щом имаш предистория с тромбоза! Дибре е, че биеш нмх, поне да минимизираш риска.

# 326
Ами по предписание Sad някаква схема за събуждане на яйчниците-за 1 мес. и после стимулация...но ми е мноого притеснено Sad

# 327
  • София
Ами по предписание Sad някаква схема за събуждане на яйчниците-за 1 мес. и после стимулация...но ми е мноого притеснено Sad
Ако е само за месец, ще издържиш някак, споко. Наблюдавай се за всякакви симптоми за тромбоза. Пий и аспирин, да подкрепи действието на инжекциите, а самите ОК взимай сутрин!

# 328
Благодаря за отговора..Мин.месец бях 10 дни естрофем и 10 дни утрогестан......Тези са само за месец ...ноооо тромбозата преди години за 3 дни я получих Sad....а аспирин не мога да пия-алергична съм..никакви ацетилсалицилати...Иначе ОК ги взимам сутрин в 10 ,а вечер в 10 Клексана..-дали е достатъчен -0,4?А този цикъл възможно ли е да е от ОК и да има връзка с тромбоза???Понеже никога до сега не съм пила и това ми е странно не тече цял ден..а 2-3 дневно съсиреци..и то тъмни..Много май станаха въпросите извинявам се Simple Smile

# 329
На мен доц. Русев ми каза ,че при жени с тромбофилия не трябва да се използват прогестеронови препарати,защото сгъстяват кръвта.. вие на какво мнение сте?

Общи условия

Активация на акаунт