Тромбофилия - тема №2

• 87 505
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Муцуната, обикновено изписва 1000микрограма Б12
Добре значи 1000 ще си взема но защо като питам в аптеката б12 метил форма те ми лазват няма такова.какво да търся може ли да ми помогнете с точното име

Кажи им в аптеката да си скъсат дипломата!  ooooh! #Crazy
Представям си , ако им кажеш Б12 метилкобаламин, сигурно съвсем ще ги хвърлиш  в размисли....

Май съм пропуснала, колко ти е стойността на Б12 ?

# 451
# 452
Муцуната, обикновено изписва 1000микрограма Б12
Добре значи 1000 ще си взема но защо като питам в аптеката б12 метил форма те ми лазват няма такова.какво да търся може ли да ми помогнете с точното име

Кажи им в аптеката да си скъсат дипломата!  ooooh! #Crazy
Представям си , ако им кажеш Б12 метилкобаламин, сигурно съвсем ще ги хвърлиш  в размисли....

Май съм пропуснала, колко ти е стойността на Б12 ?
Не ми е изследван ,но доц Русев ми каза щом имам мутация и трябва да приемам фолиева мета и б12 метил .
Но мисля да си пусна профилактично за да си вида стойностите

# 453
# 454
Да, хубаво е да си го пуснеш , за да си видиш стойностите и да си правиш контроли периодично.

# 455
Да, хубаво е да си го пуснеш , за да си видиш стойностите и да си правиш контроли периодично.
Да така ще направя ,а трябва ли да го спирам кпгато ще го изследвам или не е нужно

# 456
mucunata, здравей а вливания вече прави ли и къде, колко струва ? Кой ти напрали вливката, от къде я закупи, че и на мен ми предстои вливане на интралипид 10 мл.?
В Клиника Малинов ходя при доц.Русев много съм доволна.Също така там си правя вливанията 70лв. Всичко влиза в цената самото вливане е 30-40мин.максимум аз вече ходя за втори път там

и аз ходих до Русев на 13.03, назначи ми изследвания и лечение, но не ми отговоря нито по телефона, нито на е-maila, и си запазих час за 07.04, за да ми обясни какво следва от тук нататък!Назначи ми  За вливане на 10 мл Интралипид 2-4 дена преди овулация и повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност. Последно вливане в края на 8-ма – 9-та г. седмица.  Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност. След положителен тест да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 през ден при динамично следене на антикоагулантната терапия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ). Фолиевата к-на да бъде –МЕТА форма х1тбл на ден. Метил-В12 х1тбл през ден. Исках да го попитам по телефона Метил В12 от 1000 млг. ли да си купя или от 200 или от 500, защото не е написал, но не ми отговаря:(   Вие как се свързвате с него?
Какви са стойностите на вит. В12 при вас?

# 457
Моите всеки месец излизаха около 350 в началото, този месец - 175 Simple Smile

На своя глава започнах това :

http://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%A3%D0%A0%D0%9E%D0%92-%D0%92-12-(RAW … n-Code%C2%AE.2481

# 458
След положителен тест да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 през ден при динамично следене на антикоагулантната терапия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ). Фолиевата к-на да бъде –МЕТА форма х1тбл на ден. Метил-В12 х1тбл през ден. Исках да го попитам по телефона Метил В12 от 1000 млг. ли да си купя или от 200 или от 500, защото не е написал, но не ми отговаря:(   

Профилактичната доза фраксипарин е 0,3 или 0,4 мг/ден. Не през ден.
Профилактика или терапия с НМХ не може да се следи с тромбоцити и АРТТ (или пък фибриноген). По протокол НМХ не изисква следене, но ако по някаква причина се подозира, че може да се наложи увеличаване на дозата, се изследва анти-Ха.
Да, знам, че аз не съм лекар въобще, а доц. Русев е доцент. Ама това е елементарно. Също колкото да не изписваш "1 табл." без посочени мг, само дето не може да мине за техническа грешка.

# 459
Витамин B12 дирижира развитието на детския мозък
31 март 2017
Малките деца, които имат дефицит от витамин B12, се справят по-зле с логически задачи, трудно редят пъзели, бъркат буквите и по-бавно се ориентират в чувствата на връстниците си. Ниските нива на този витамин в бебешка и детска възраст водят до по-слаби резултати, когато хлапето навърши 5 години, установиха норвежки учени, цитирани от Medical Xpress.

И предишни проучвания са доказали, че има връзка между нивата на витамин В12 и развитието на мозъка, както и че недостигът му в детската възраст може да забави развитието на познавателните способности.

В бедните страни, в които бременните ядат по-малко месо и продукти от животински произход, дефицитът на витамин В12 е често срещан. Учените изследвали образци от кръвта на 500 деца от Непал, за да проверят нивата на витамина, а след 5 години хлапетата минали и на тестове за интелектуално развитие.

Така открили тясна връзка между дефицита на витамин В12 и развитието на мозъка. Ниските му нива според изследователите, забавят развитието. Те уточняват, че установеният дефицит при децата не бил много голям, но нивата на витамина били под нормата, препоръчителна за възрастта.

Източник: noviteroditeli.bg

# 460
След положителен тест да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 през ден при динамично следене на антикоагулантната терапия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ). Фолиевата к-на да бъде –МЕТА форма х1тбл на ден. Метил-В12 х1тбл през ден. Исках да го попитам по телефона Метил В12 от 1000 млг. ли да си купя или от 200 или от 500, защото не е написал, но не ми отговаря:(   

Профилактика или терапия с НМХ не може да се следи с тромбоцити и АРТТ (или пък фибриноген). По протокол НМХ не изисква следене, но ако по някаква причина се подозира, че може да се наложи увеличаване на дозата, се изследва анти-Ха.
И сега, какво??? На мен също ми е предписано през ден. Освен да се боцкам всеки ден.
Да, знам, че аз не съм лекар въобще, а доц. Русев е доцент. Ама това е елементарно. Също колкото да не изписваш "1 табл." без посочени мг, само дето не може да мине за техническа грешка.
На чен също ми е предписан НМХ 0,400 през ден. Освен да се боцкам всеки ден, не мисля, че ще е фатално, няма как много да се разреди кръвта, това все пак е профилактична доза.
Относно В12 си взех назални капки метилкобаламин. Все още не съм бременна, мисля да то вдигна преди бременност.
Някой знае ли в какви нива на В12 е добре да се поддържа?

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 23:16 от mileneira

# 461
Повечето държави смятат за достатъчно около 350-400 единици, въпреки че реф.стойности са 135-630.

# 462
Скрит текст:

И сега, какво??? На мен също ми е предписано през ден. Освен да се боцкам всеки ден.
На чен също ми е предписан НМХ 0,400 през ден. Освен да се боцкам всеки ден, не мисля, че ще е фатално, няма как много да се разреди кръвта, това все пак е профилактична доза.
Относно В12 си взех назални капки метилкобаламин. Все още не съм бременна, мисля да то вдигна преди бременност.
Някой знае ли в какви нива на В12 е добре да се поддържа?
[/spoiler]
Какви са капките ? Тези ли ?

https://alohaexpress.net/product/vitamin-b12-kapki-za-nos-5000-m … g-methylcobalamin

# 463
И аз видях тези капки-звучи добре, но някой познава ли фирмата? Имат ли сертификати за произход?

# 464
При мен В12 е 190 ????

Общи условия

Активация на акаунт