Тромбофилия - тема №2

• 87 541
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Любов Грозданова,ужасно е това,което си преживяла(ако може на ти),много съжалявам!Каква беше причината за загубата,установи ли се?
Причината се оказа тромбофилия Sad и сега от май месец нови опити, че в момента съм на дуфастон.

# 511
  • София
Любов, съжалявам за загубата ти  Hug

За мутациите вероятно ще трябва да биеш инжекции НМХ (клексан или фраксипарин) + аспирин протект. НМХ се препоръчва при рискови ситуации за отключване на тромбофилия - бременност, залежаване, операция, счупване на крайник - при такива трябва да предупредиш докторите, че имаш тромбофилия.

Хормоналните препарати (естроген, прогестерон) също повишават кръвосъсирването, така че е добре да се компенсират с антикоагулантен медикамент. Защо пиеш дуфастон в момента?

Мутация в MTHFR не пише да имаш (въпреки че не виждам да си изследвала 1298A>C), така че не е необходимо да пиеш метилирани форми на Б9 и Б12.

Можеш да провериш нивата на вит. Д за всеки случай.

Често мутациите в тромбофилните гени водят до активизиране на различни имунни механизми, така че е добре да пуснеш имунологични изследвания.

Препоръчвам ти да се консултираш с имунолог и хематолог. Виж контакти на първа страница на темата.

И стискам палци всичко да е наред следващия път.  Hug

# 512
Заради киста на левия яйчник ми казаха вчера да го пия дуфастона. Първо 5 дни по 3, и от 10 ден по 2. А като го спра да ида на преглед да видят пукнала ли се е. А приема на вода помага ли понякакъв начин на трмбофилията. Чели ли сте, че било хубаво да се пие мн вода против съсирване на кръвта.

# 513
  • София
Водата си е добре по принцип. Не знам да има общо с кръвосъсирването.
Но движението е полезно.

Кистата ще се спука, ако е голяма и те боли даже ще усетиш като я няма.

Аспирин протект профилактично пиеш ли?

Заради киста на левия яйчник ми казаха вчера да го пия дуфастона. Първо 5 дни по 3, и от 10 ден по 2. А като го спра да ида на преглед да видят пукнала ли се е. А приема на вода помага ли понякакъв начин на трмбофилията. Чели ли сте, че било хубаво да се пие мн вода против съсирване на кръвта.

# 514
Момичета, във връзка с прогестероновите препарати, когато се поставя Утрогестан вагинално, пак ли се счита за рисковано при тромбофилия?

# 515
Момичета, във връзка с прогестероновите препарати, когато се поставя Утрогестан вагинално, пак ли се счита за рисковано при тромбофилия?

Да, защото отново навлиза в организма, но чрез лигавицата.

# 516
Водата си е добре по принцип. Не знам да има общо с кръвосъсирването.
Но движението е полезно.

Кистата ще се спука, ако е голяма и те боли даже ще усетиш като я няма.

Аспирин протект профилактично пиеш ли?

от вчера почнах. По едно хапче вечер.

# 517
Момичета защо прогестероновите препарати са проблем за тромбофилията

# 518
Момичета защо прогестероновите препарати са проблем за тромбофилията
До колкото четох листовката допълнително съсирват кръвта

# 519
Да, така е (за прогестероновите препарати)!  Peace

Любов, стискам силно палци този път всичко да е наред !

mucunata , метилкобаламин е - така че става  Peace
Виж, за качество не мога да кажа ...

Момичета, да питам има ли някоя мама с повишено налягане в едната артерия и зрялост на плацентата към 2 степен в 28-29 седмица ? Трябва  ли да се притеснявам ?

# 520
Момичета, привет1 След направените изсл-я , назначени ми от доц. Русев, рез-те са следните:
 Повиш. попул. на НК клетките /21.7, при реф. 2-13/. Повиш. ТЛА. Хетерозигот по мутантен алел на Factor V Leiden и MTHFR. PAI е с нормален генотип.
 Назначено ми е вливане на 10 мл. Интралипид по познатата схема, което веднъж вече направих. Аспирин протект по 1 табл. през ден. Фраксипарин от 0.4 през ден, след трансфер. Стаменов каза, че този път ще смени Утрогестана с Кринон гел. Как мислите, трябва ли фраксито да е всеки ден? Аз все пак ще пробвам да се свържа с Русев, но ми е важно и вашето мнение. Доцентът ми предписа и В12 метилкобалин, но четох във форума, че не се препоръчва след ЕТ. Резултатът ми от В12 е 179.1, при реф.145-569.

# 521
Страшно сте мили, радвам се, че се включих в групата

# 522
Момичета, привет1 След направените изсл-я , назначени ми от доц. Русев, рез-те са следните:
 Повиш. попул. на НК клетките /21.7, при реф. 2-13/. Повиш. ТЛА. Хетерозигот по мутантен алел на Factor V Leiden и MTHFR. PAI е с нормален генотип.
 Назначено ми е вливане на 10 мл. Интралипид по познатата схема, което веднъж вече направих. Аспирин протект по 1 табл. през ден. Фраксипарин от 0.4 през ден, след трансфер. Стаменов каза, че този път ще смени Утрогестана с Кринон гел. Как мислите, трябва ли фраксито да е всеки ден? Аз все пак ще пробвам да се свържа с Русев, но ми е важно и вашето мнение. Доцентът ми предписа и В12 метилкобалин, но четох във форума, че не се препоръчва след ЕТ. Резултатът ми от В12 е 179.1, при реф.145-569.
Извинявай ,но да попитам как pai e нормален генотип и всъщия момент доц. Русев ти е изписал аспирин и фраксипарин нещо не се връзва

# 523
  • София
Муцуната,
Хетерозигот във Фактор 5 + хетерозигот в MTHFR са достатъчни за предписване на терапия. Фактор 5 е високорисков.

# 524
Муцуната,
Хетерозигот във Фактор 5 + хетерозигот в MTHFR са достатъчни за предписване на терапия. Фактор 5 е високорисков.
Ясно да аз питам незнаех мерси за разяснението Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт