Тромбофилия - тема №2

• 87 707
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Дезидерия, радвам се, че сте открили причината и детенцето постепенно влиза в ритъм.
За съжаление, по неведоми причини и у нас, и по света дефицитът на В12 често е един от последните заподозрени при много проблемни състояния, а всъщност е сред най-честите виновници. В случая детето е било с дефицит ако не още в утробата, то гарантирано след това заради кърменето, особено при нежелание да приема друга храна. Забавянето с още три месеца, в които се дава желязо, без да се потърси и открие реалният проблем, е крайно неприятно в такава ранна възраст и бързи темпове на развитие. Пиша това, не за да натякна нещо, опазил Господ, а за да покажа ясно две основни грешки, които много лекари допускат, с надеждата поне някоя майка да го прочете и да го има предвид.
Що се отнася до бащата, няма как да се знае. Но детето винаги взима и от двамата, така че ако направиш изследвания само на детето, има варианти, при които да сметнеш горе-долу какво има бащата Simple Smile Например, ако ти си хетерозигот по дадена мутация, а детето излезе хомозигот, абс. задължително е бащата да е минимум хетерозигот по нея. Ако ти си хомозигот по някоя, а детето - хетеро,  бащата може да е хетеро или нищо. Ако детето е хомозигот по дадена мутация, задължително и двамата родители са минимум хетеро по нея.

# 646
  • София
Благодаря ти. Ще му кажа, че е добре да си пусне...в крайна сметка всичко се случва. А и като сме тръгнали...
Мисля да пусна и изследване за таласемия, когатоизследвах нивата ни на Б12 въобще не ми хрумна, а досега, заради добрите резултати от приема на Б12 все не се наканвам.
Генетикът ми препоръча да изследвам антифосфолипидни антитела.

Другото, за което се чудя. Имам Хашимото и съм коригирала ТСХ с хормон. Анттелата са високи и мислех да започвам специален хранителен рецим, докато не видях положителния тест. Доколкото съм чела, за да се намалят ТАТ и МАТ трябва да се премахне причината...а това най-често е нещо, което "трови" организа. Това при някои хора е глутен, млечни, някакви лекарства, други вещества.
Сега прочетох някъде, че при MTHFR трудно се изхвърлят токсините. Дали може да има някаква връзка между двете? Високи ТАТ и МАТ , заради тази мутация.

# 647
  • София
Муцуната,
От аспирин протект менструацията може да стане по-обилна и съответно по-кратка. А може и просто този месец лигавицата да се е излющила по-бързо.

Герда,
Гледам че при хетерозигот по PAI генетиците от Геника препоръчват да се изследва ACE и фактор 13. Бях намерила статия, че комбинация от хетерозигот по PAI + мутация по тези фактори може да създаде проблем.

Дезидерия,
При мутация в MTHFR трябва да приемаш метилирана форма на Б9 и Б12. Обикновените форми освен че не се усвояват, се натрупват в организма. Не знам дали може да има връзка с антителата TAT и MAT.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 12:31 от delisardeli

# 648
Дезидерия, тъжно ми стана като прочетох поста ти, важно е че детенцето вече е добре. Всичко ще е наред оттук-нататък,а ако не успеете с тази бременност, то със следващата задължително. Hug
Аз съм много боса в тези понятия, дори не мога и да ги назовавам съвсем точно, но със сигурност дефицитът на В12 наистина се оказва много подценяван фактор. Аз съм с неуспешно инвитро и неразвили се пол.тестчета, оказах се хомозиготен носител по мутантен алел в MTHFR. След малкото информация, до която стигнах си давам сметка, че сега можех да имам далеч по-сериозни проблеми с недостиг на В12,В9 и висок хомоцистеин,и да износя бременност, някак си. Така че всяко зло е за добро и горе главите! Hug

Не знам дали всичко това има връзка с ТАТ и МАТ, но моите са нълно в норма, от друга страна доц.Конова много държеше да ги види когато стана ясно, че съм с  тромбофилия.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 15:03 от !Diva!

# 649

Имам един херпес,който ми излиза на вътрешната част на бедрото с мехурчета при силен стрес и цикъл.Никога не го лекувам. Търпя си го и отминава.Незная зостер ли е какъв е.Чудя се как да формулирам изследването?Сега ме изписват и на регистратура бих искала утре да пусна изследване защото той изчезва и пак се появява,в момента е в латентна форма .Дали би могъл да е причина за мисед?

Да, да и да. Имам генетален херпес, който не се беше активизирал от много много години. Сега се случват някакви неща около мен и от силния стрес отново се появи с пълна сила. Та, ако не си бременна, мога да ти кажа моята схема по която аз се отървах от него. На първо място е хубаво да подсилиш имунната система. Аз пия
сутрин и вечер по една таблека биозин, класическия, синия.
сутрин и вечер една таблетка лизин. Аминокиселина, която маха херпеса от ганглиите на нерва.
сутрин и вечер по 25 капки клеева тинткура, разтворени в нещо сладко- сок, чай или ако няма друго вода, но си е гадно.

# 650
  • София
Алтида, по правило херпес зостер не повтаря, също като варицелата ( причинителят им е един - варицела зостер). Симплекс ще да е, ама 1 или 2 тип е въпроса
А, ако е зокстер, няма как да не си разбрала, болките са зверски, т. като той се развива по хода на нерва.

# 651
Nandin, майка ми преди време се разболя от херпес зостер и тогава все казваше, че при отслабен имунитет повтарял. Доколкото аз знам, херпес зостер могат да развият хората, прекарали варицела.
aldita, ти варицела карала ли си?

# 652
Каква е разликата между 1 и 2? И какво точно се изследва, за да се разбере дали и кое от двете имаш? Тоест, знам, че ако имаш единия вариант, не е препоръчително да се ражда естествено, а само секцио, защото има опасност за плода, май беше за 2  Rolling Eyes

# 653
  • София
Така е, ако не си боледувал от варицела, ще си се разболееш от варицела, иначе от херпес. Това с повтарянето са доста редки случаи, за това казах "по правило". То в медицината 100% няма Simple Smile
Аз съм имала херпес зостер. Силна болка на мястото където излезна (ребрените нерви) имах още преди обрива да се появи.
А по принцип симплекс често рецидивира, при спас на имунитета.
Брат ми също имаше херпес зостер преди 18-19 години и до сега нито при него, нито при мен е имало рецидив.

# 654
1- по устата
2- по корем, дупе и генеталии

# 655
  • София
1- по устата
2- по корем, дупе и генеталии
Да ама някой път има "кръстосване",  та пак не е 100% сигурно Simple Smile

# 656
Така е, но е по скоро изключение. Чела съм как човек сам може да си пренесе херпеса от устата къв гениталиите.

# 657
  • София
Да, възможно е.

# 658
Сигме, тази твоя схема може ли да се прилага при очен херпес ?
Имам си един 7 годишен в лявото око и няма оттърване от него, за един ден не ме е оставил на мира откак ми се появи за първи път.

# 659
Би трябвало да може. Но ти си бременна май. Така, че най добре първо консултация с доктор.

Общи условия

Активация на акаунт