Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 610
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • Истински се вижда само със сърцето.
Пазя всичко това, обаче ще взема да седна да ги класирам внимателно да няма нещо изгубено, макар че за 2 години с този Брекзит може да променят нещо и кой знае какво ще се случва.

# 151
  • UK
Здравейте,
При едната мина вирус ли беше това, какво беше, на следващата вее другата кукла с температура  ooooh! вчера ми казва боли ме зъбчето.  Най-горе,  последният,  дали е мъдрец?
Пробива венеца виждам. Нещо и какво мога ли да и давам, казва че я боли?
И искам да помоля лл тук да ми пусне едни изследвания,  но не мога да намеря превод на Щитовидна жлеза и хормони, как са на англ език?

# 152
  • London

И искам да помоля лл тук да ми пусне едни изследвания,  но не мога да намеря превод на Щитовидна жлеза и хормони, как са на англ език?

thyroid gland and hormons
Кои хормони? Почти няма разлика с бг наименования.

# 153
  • UK
Tsh, fsh смятам да ги напиша на лист и да ги покажа  Crazy
Благодаря  bouquet

# 154
  • London
Tsh, fsh смятам да ги напиша на лист и да ги покажа  Crazy
Благодаря  bouquet

Пак заповядай! bouquet
Хормоните за щитовидната жлеза се пишат точно както и в Бг.

# 155
  • UK
Не съобразих изобщо. Благодаря отново bouquet

# 156
Коконка, рано е за кътници. Сигурно предкътници имаш предвид. Дай Ибупрофен или Калпол, каквото имаш. Те също така са и болкоуспокояващи.
Бързо да оздравява!

# 157
  • Плевен
Здравейте,
за пръв път пиша в тази тема ,но имам питанка за първи паспорт на бебе родено в Англия.
Така имаме си БГ ЕГН и АКТ за раждане  и ще издаваме паспорта в посолството.Понеже има нова процедура от декември задължително ли е да си запазя час ако паспорта е за бебе или мога да отида направо.Не съм в Лондон а Манчестър и не искам да пръснем пари а да ме върнат пред вратата.Ще се обадя и на посолството, но работят от 1:30 и се чудех дали не знаете нещо,защото предполагам не много майки са издавали паспорти от декември 2016 насам. (откакто е в сила новата процедура) Знам, че преди е можело да се ходи направо.

Благодаря ви предварително.

# 158
  • UK
Коконка, рано е за кътници. Сигурно предкътници имаш предвид. Дай Ибупрофен или Калпол, каквото имаш. Те също така са и болкоуспокояващи.
Бързо да оздравява!

Благодаря ти много bouquet Днес, ще купя. Имах само панадол от бг, но ми остана 1 само и сега, си го пазя, за спешни случаи Wink

Имаме развитие и за дг. В съседния град, който незнам, откога е присъединен към нашия, има дг 'прескул', има и места, но срещу заплащане.  Трябва да ги пусна, но съвсем няма да ни достигат средствата. Затова се чудя как да постъпим  Thinking

# 159
За какъв минимален период може да ги запишеш там?

# 160
  • UK
Блу, не са ни дали опция за период.  Просто имат места, но не и към, безплатната програма .

# 161
Нямам представа какви са цените, но примерно за месец /ако не държат за по-дълъг период/ да ги пуснете. Те да са сред деца, ти да си отдъхнеш малко. И междувременно ще мислите как да продължите в зависимост от това на тях дали им харесва и дали се справяте вие финансово.

# 162
Здравейте,
за пръв път пиша в тази тема ,но имам питанка за първи паспорт на бебе родено в Англия.
Така имаме си БГ ЕГН и АКТ за раждане  и ще издаваме паспорта в посолството.Понеже има нова процедура от декември задължително ли е да си запазя час ако паспорта е за бебе или мога да отида направо.Не съм в Лондон а Манчестър и не искам да пръснем пари а да ме върнат пред вратата.Ще се обадя и на посолството, но работят от 1:30 и се чудех дали не знаете нещо,защото предполагам не много майки са издавали паспорти от декември 2016 насам. (откакто е в сила новата процедура) Знам, че преди е можело да се ходи направо.

Благодаря ви предварително.
Най-добре им напишете един имейл да попитате, защото непрекъснато променят нещо и да не ви объркаме. Имат и телефон за информация. На сайта им има информация какви са. За  паспорт за възрастен отдавна си се запазва час, но са за месеци напред, през сайта им. За бебе незнам дали е така. В БГ мами в Англия групата като попита някой за това всички казват отивай рано и чакай, ще те пуснат и без час, но аз с бебе не бих се изправила в студа да чакам с часове. И като цяло съм против тази практика де, но това е друга тема.

Ronka12 прочети формата хубаво, там последните страници с документите. Те не ви карат да пратите всички документи, а е ИЛИ ИЛИ. Та ако нямате договори за наем, консул таксата мисля върши същата работа, не е нужно да търсиш и двете. Прочети я пак, че не съм я чела скоро, но определено не се иска абсолютно всичко изброено, а едно от тях. Аз пращах миксирано, имах за две години консул такса, една година договор и две години банк стейтмънти или нещо такова.

# 163
Благодаря, той вече е готов. И аз му казах, че може и по-малко док, но реши да събира и подава. Ще праща абсолютно всички банк стейтмънти за 5 год, ходи до банката и ги изиска, сега фи праща така както те му ги дадоха. Пуска и всички пей слипове. Сега няма да му лазвам нищо, важното е че са събрани, комплектовани и описани. А аз и да искам, като ми дойде времето няма да имам толкова много док като него, всичко ни се води на неговото име.

За паспорт незнам как е сега, ние ходихме през Август с бебето и бехме без час, направо отидохме. Но то и стана спонтанно, защото до последно незнахме дали ще ходим. Ако са го променили, явно сме били късметлии, защото сме в Корнуел и си е път, а тя едва изтрайва и по 10 мин в тая кола.

По едно врвме се дискутираха места за почивка/разходка тук във форума, но не помня куде беше. И питането ми сега е, ако някой може да препоръча хубаво местенце в Бат където може да отседнем за 2-3 дни. Също събирам идеи за места които да посетим там и да са достъпни с бебешка количка  Wink

# 164
Е най-накрая ви изчетох Grinning
Ние вадихме временен паспорт на малкия през април. Съветът ми е да звъннеш и да им пишеш. При нас беше ужас, че се изгубихме в Лондон и тъкмо бяха затворили, добре че успях да намеря консула, та му направих едни тъжни очи, а той много мил се оказа и ни приеха. Най- вераятно защото му казах,че пътуваме от Единбург с кола, не ме питайте как се навих, никога повече, но човека ни съжали де.
Аз пък си търся работа сега, искаше ми се още да си поседя у нас, ама ММ като работи след обяд има как да работя сутрин  Tired Леле а то кое време станало  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт