Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 688
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
  • На село (близо до Лондон)
Мерси за идеите. Ще сме лимитирани до София само, но може да ги кача до Витоша. Музейко и Коколандия ще ги проверя.
Cheeky M, на село сигурно ще им е много интересно, но ще трябва и аз да стоя там а това ми е отпуската не ми се иска. Баба ми  на 84г иска да й ги пратя, щяла да ги гледа сладката. Ще я изтощат, а всъщност може и да са в помощ, че там са само останали доста възрастни хора. Тумуровска команда да станат.

Твоята дъщеря помагаше ли с животни, зеленчукова градина? Там няма интернет...всъщност това е добра идея

# 436
  • London
Мерси за идеите. Ще сме лимитирани до София само, но може да ги кача до Витоша. Музейко и Коколандия ще ги проверя.
Cheeky M,

Твоята дъщеря помагаше ли с животни, зеленчукова градина? Там няма интернет...всъщност това е добра идея

Ха ха ха не, моята свекърва живее в блок ... и няма ни куче, ни коте, а за други живтни да не говорим.
 Хлапето чака с нетъпение да отиде пак в Искрец, защото децата цял ден шарабаскат (думи на моя шоп) из селото и вечер седят до много късно и "се виждат звездите, мамо". Тя има мобилен нет и сега Тройката направи така, че пакета да се ползва навсякъде в Европа. Тя почти не влизаше в интернет , най-много сутрин рано или вечер късно да гледа докато заспи, но иначе цял ден беше с децата навън.
 Няма да забравя как ми каза, че това най-вълшебното време от нейния живот ... на 1 г и то вече с преживян живот ама ... от мен да мине. Grinning Grinning Grinning
Аз село не съм имала и не знам какво е изпитвала, но пък адски ѝ личеше, че е щастлива.

# 437
  • постоянно
Моят син обожава да е на село с  баба . Гонят се цял ден с кучето или маха крака из градината , "копае ", събира яйцата, налива вода на птиците. Интересно как се и разбират като не говорят на един и същи език , но се оправят. Баба готви вкусни неща. Свобода .... Тук едно и също , няма с кой да играе , скучно му е . 
Сега гледах билетите за октомври - Уиз съвсем решиха , че са Етихад - £850 за 3-ма  #Cussing out #2gunfire #Cussing out

# 438
  • Истински се вижда само със сърцето.
Монтесори при баба на село Simple Smile

Да са живи и здрави нашите баби и дядовци, че да може и моята малечка да има такива преживявания Simple Smile

Хер, как изкарахте ваканцията, зареди ли се със слънчице Simple Smile

# 439
  • постоянно
Илейн,
прекрасно беше .  Hug
Времето беше слънчево всеки ден - направо прелест.В обши линии лентяйствахме колкото  се може повече и  се забавлявахме с мама/баба.

# 440
Много се радвам  Hug, а съм сигурна че и мама/баба е била много щастлива с вас.

# 441
Kokona, на този етап имате право само на 15 безплатни часа, защото 30 са за двама работещи родители(зазължително условие минимум по 16 часа седмично всеки). Ще го измислите някак пътуването.

Илейн, дано бързо намериш работа! Градината после е лесна. Аз помолих да почна седмица след интервюто,през която прозвънях градините и в тази, която ми хареса ходи няколко пъти за по час-два с и без мен да свиква.

Аз също имах страхотно детство при баба на село.

Хер, радвам се за страхотната почивка. Скоро пак!

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 15:07 от Pampers

# 442
Момичета, ползвате/ползвали ли сте превозвачи - или ползвате БГ пощи или конкретен куриер - за пратки от БГ? Малки пакетчета, колети до 3-4-5 или там как се водят кг, евентуално за по-голям багаж?

# 443
Момичета, ползвате/ползвали ли сте превозвачи - или ползвате БГ пощи или конкретен куриер - за пратки от БГ? Малки пакетчета, колети до 3-4-5 или там как се водят кг, евентуално за по-голям багаж?

Малките пакети са най-изгодни с бг пощи и ако не е покрай Коледа, пристигат много бързо. Но имат прекалено много ограничения какво НЕ може да се изпраща, трябва да ги отворите пред тях да видят съдържанието.

Ако има "забранени неща" по-добре с куриерите БГ-ЮК за 2 лв/кг, но услугата е от-до техен офис и трябва да се предвиди разход за куриери до адрес в двете държави.

За големи пратки (около и над 30 кг) ползвам Интерлогистика. Излиза 2 лв/кг и са много внимателни и коректни.

# 444
# 445
GI,
точно казано.  Hug

В повечето страни за да отидеш да работиш трябва да отговаряш на определени условия - било то какви квалификации притежаваш , било то рдонински връзки ..... Ето да вземем една Австралия - мои близки ( Англичани ) ще замминават тази година . Мъжът е с уговорена работа за 2 години - при подаването на документите за виза разглеждат не само него и семейството му , но и компанията , която му дава работата - за това дали са регистрирани , дали селективният процес е бил  коректен , дали са обявили работата за мин 6 месеца  в страната първо преди да започнат да търсят извън....... Ако искат да вземат и майката на момичето ( вече пенсионерка ) тя трябва да плати за виза близо 40000 Ау долара . На тях пенсионери или хора , които не  подпомагат икономиката  не им трябват.
Имиграционните им кампове са като затвори и след като ти разгледат документите ако нямаш правото да влезеш в страната - на самолета и аут. Без много много  да му мислят.

Де късмет такива политици и в БГ?!?

Peace
Същото е и за Канада. Ако икономиката няма нужда от точно такъв тип кадри места за друг няма и се4 чака 3-4 години. Ние също заминахме с работна оферта на мм от Англия към Канада.
Успех на всички с документите!   Hug

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 17:26 от Анонимен

# 446
  • York
Ние изкарахме 3 от 5- седмичната ни ваканция на едно село близо до морето. То вярно, че нашата къща си е чиста вила и е на 30 мин от Варна, но все пак си на село. Дъщеря ми по цял ден беше из двора и стоеше с часове в басейна. Все си играеше я с камъчета, я с пръчки, я на подскачанка и какво ли още не. Почти не гледа телевизия, а за таблет въобще не се сети. Тогава нямаше и 7 години.
Мисля, че това е един чудесен вариант за децата. Това е истинска почивка, а ако има и животни само е огромен плюс.  Peace

# 447
  • UK
Като ви чета за почивките, чак и аз, се размечтах за нашата през юни във Варна  Mr. Green
Направо нямам търпение вече  hahaha
Прави сте, градината я измислихме,  ще се водим с такси в дните, когато тати е на работа  Laughing
Много добре изглежда това у-ще и нърсиръто към него. В един огромен парк се намира. Чак и аз искам да уча там  Laughing

# 448
Хаха, Nifities съвсем намалиха цените - pay what you want. Само веднъж на майтап поръчах там, още със стария им доставчик (сега доставката е 7 лири до 30 кг). За пореден път се убеждавам, че на Острова в много отношения е по-лесно, че и по-евтино на моменти от България!  #2gunfire

# 449
Кокона радвам се, че сте го измислили с нърсерито. Да свикват бързо децата и да са здравички  Hug

И аз почнах да пускам запитвания за нърсери за малката, да видя поне има ли места там където искам, ако не да я запиша в  списък на чакащи евентуално.

Общи условия

Активация на акаунт