Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 697
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
  • London
Честит национален празник!!!

Мери, дам ... право в десетката с този въпрос!
Значи оказва се, че Лордовете не могат да повлият на решението и властни са камарата на Общините, защото са избрани от хората, а Лордовете са повече наследствени.Лордовете дават повече съвети за решения ...
Но пък обикновено са толерантни по между си.
Значи 'киселото бабе" ще си спази думата за 15-ти ... Ужасен ужасон!

http://www.bbc.co.uk/newsround/18005165

# 421
  • На село (близо до Лондон)
Ех, Cheeky чак пък кисело бабе...Жената просто трябва да свърши работата за която народа гласува. Още от началото се чудя как хората се залъгват, че нямало да има Брекзит и тн. Все пак живеем в демокрация, мнозинството (дори с малка разлика) гласува и сега това трябва се изпълни.
Пак ще има начини, които работи и отговаря на някакви условия да може да живее тук и след време да се установи.
Миналият век, когато аз дойдох България изобщо не беше в ЕС, имаше си начини, отговаряш на условията, живееш, работиш и се установяваш или пък решаваш, че тук не е твоето място.
Наистина от април миналата година, го направиха ако не си от ЕС, трябва да работиш и двамата по отделно съпрузи и изкарвате повече от 35 000 годишно по отделно. В това отношение от ЕС беше много по-лесно.

# 422
# 423
Честит празник!
Споделям напълно мнението на GI. Жената трябва да си свърши работата и добре го прави. Предвид, че няма още договорка за англичаните в ЕС и че все още са част от ЕС какво повече може да се направи?! Написаха ясен документ, обясняващ правата към момента на ЕС гражданите и какви документи можеш да си извадиш като не те задължават, но ги препоръчват.

Затягат всичко, не само нас. Нали виждате какво става с бенефитите....отнемат ги дори от хора, които видимо имат право да ги получават. Правила и стриктно спазване трябва да има, за да не стана и тук както в България.

Мери, очаквам да ни продадат, не да ни защитят нашите политици ooooh!

# 424
  • London
Ех, Cheeky чак пък кисело бабе...

Имам лично отношение към нея! А и онзи ден пак се изцепи, за българи и румънци.

Иначе аз лично съм спазвала всички правила и за това имам право и получих каквото трябваше да получа като документи. Ядосвам се по дифолт, може би някъде в дъното се ядосвам и нашите политици ...

# 425
  • Истински се вижда само със сърцето.
Честит 3ти Март!

Каквото е писано да стане, ще стане. Наша работа е да се опитаме да спазваме правилата и да покриваме критериите им. Никой не е казал, че е лесно да си емигрант.

И аз исках да си гледам детето малко повече, ама няма как почвам да търся усилено работа и ще се надявам да ме вземат някъде.

# 426
За мен има неясноти в документа, но отново ще го чета с надеждата да ми се изясни. Например, още не ми е напълно ясно какво трябва да включва тази CSI. И имам едни съмнения, че и те нямат съвсем ясна рамка. Притеснява ме това, че никъде не се споменава срок, в който трябва да отговорят... И още, и още неща. Но ще чета, а в почивните дни и ММ ще има време да го осъждаме и решаваме. Надявам се на повече яснота след 15 март, а не мисля, че ако след 15 се подаде за сертификат, ще е късно, все пак изискването/препоръката за него е едва от февруари.

Илейн, какво стана с твоята застраховка?

Честит 3ти март!

# 427
Блу вчера ми обясниха, че реално CSI е здравна застраховка, но за да покрива критериите полицата трябва да покрива лечение при специалисти и болнично лечение. Най ниската цена на такава застраховка е 43 паунда на месец. Разбира се който иска може да си сложи и други услуги към нея. Ако искаш ми пратим мейл  на лични и ще ти препратя моята оферта за да сравниш с вашата застраховка.

Аз в понеделник имам пак разговор с тях, защото искам да изчета още веднъж внимателно нещата.

# 428
  • UK
Честит 3ти март  bouquet
Илейнче, а ти, какво се разбърза с работата? Детето, кой ще ти го гледа?
Ние сме приети в нърсъри кэм училище.  Започваме септември 2017г. Имаме право на избор за сутрешна или следобедна сесия. Както и за 15 или 30 часа.  Проблема е, че въпросното у-ще, е в др край на града и е абсурдно, да мога да ги водя и вземам дотам, пеш, в града няма градски рейсове или ако има такэв то не минава, никъде около нас, омагьосан кръг Rolling Eyes

Илейн може ли и на мен да изпратиш?
На нас, ни дадоха вчера оферти за такава застраховка, но най-ниската е по edit 60£ за мен и децата

# 429
Коконче изведнъж няма да си намеря работа, не става така лесно и бързо, но в момента в който намеря София заминава на детска градина. Искам да се чувствам една идея по-сигурна и да работя ще е по-добрият вариант.

Проблема е, че ако преди можех да поема всякаква работа, сега с детето е по-различно.

Дописвам се Simple Smile да разбира се, но ми прати мейл Simple Smile

# 430
  • На село (близо до Лондон)
Cheeky Monkey разбирам те за марулите.
И аз тази година ще си ходя до София; купих билети, мисля я как ще, явно ми е липсвала... Последен път си ходих преди 7г, сигурно много се е променила от тогава. Чудя се какво да покажа, къде би било интересно за моите младежи на 13г, 9г и 6г? Дайте идеи моля.
Иска ми се да им хареса и с езика да по напреднат още, че голям мързел/нежелание ги гони. Днес пак ще натискам да си пишат домашното по бг език и история за 6 клас ще мъчим. На ресторанти ще ги водя, с менюта да се мъчат да четат на български. Тенис тренират, ще ги запиша и там на бълг да им се говори и да могат да отреагират адекватно. Дайте още идеи...

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 13:14 от GI

# 431
  • постоянно
GI,
точно казано.  Hug

В повечето страни за да отидеш да работиш трябва да отговаряш на определени условия - било то какви квалификации притежаваш , било то рдонински връзки ..... Ето да вземем една Австралия - мои близки ( Англичани ) ще замминават тази година . Мъжът е с уговорена работа за 2 години - при подаването на документите за виза разглеждат не само него и семейството му , но и компанията , която му дава работата - за това дали са регистрирани , дали селективният процес е бил  коректен , дали са обявили работата за мин 6 месеца  в страната първо преди да започнат да търсят извън....... Ако искат да вземат и майката на момичето ( вече пенсионерка ) тя трябва да плати за виза близо 40000 Ау долара . На тях пенсионери или хора , които не  подпомагат икономиката  не им трябват.
Имиграционните им кампове са като затвори и след като ти разгледат документите ако нямаш правото да влезеш в страната - на самолета и аут. Без много много  да му мислят.

Де късмет такива политици и в БГ?!?

Peace

# 432
Чудя се какво да покажа, къде би било интересно за моите младежи на 13г, 9г и 6г? Дайте идеи моля.
Заведи ги на планина. Избор голям.
Много искам да отидем на гайдарско надсвирване в Гела, но и това лято няма да е.

Към 2100 е годишната застраховка за тримата.

# 433
  • London
GI,
преди имаше едно Коколандия не знам дали още съществува, но на моята дъщеря ѝ беше много интересно.
Миналата година с българския и аз "изплаках" тук в темата, я пратих в едно село близо до София, ако искаш ми вярвай, но не искаше да се  прибира в София с нас. Седя целия август там, а колко беше доволна ... със едни светнали очи и се смее, смее  Heart Eyes

# 434
Ами предполагам че е ок тогава Simple Smile

ГИ може да заведеш децата в Музейко също, знам че се харесва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт