Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 655
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
  • Bristol
Малко да изместя темата, към кои компании сте застраховали домашните любимци и какви застраховки сте избрали. Аз за котката не съм взела, а е хубаво да има една.
Имаме и заек, който е 6 годишен и тази година два пъти го мъкнем на вет. Уж дребни проблеми, но не е евтино. Исках и на него застраховка да му направя, но от две места ми отказаха, защото бил над 5 години  Rolling Eyes

# 511
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мери и на тях ли като остареят им отказват застраховка ....

# 512
  • UK
Е, хем са по желание, хем, като ги нямаш, се водиш нелегален, уж Simple Smile
Със застраховката не се урежда статуса на чужденците.
По-голямо противоречие, здраве му кажи  Crazy

# 513
Здравейте. Замислих се днес по един въпрос. Случайно да знаете нещо по въпроса със шофьорските книжки след Брекзита? Дали е добре да си сменим книжката с британска възможно най-скоро и дори ако е сменена има ли вероятност да се заядат, че е изкарана в България?

# 514
Ние още преди 3 години като наемахме жилището трябваше да сключим и застраховка за имота. Всяка година я подновяваме

# 515
Застраховка и ние правихме на предишната къща, но сега наехме директно от собственика и той не искаше, каза че той е направил такава.

# 516
Със застраховката не се урежда статуса на чужденците.
По-голямо противоречие, здраве му кажи  Crazy
Напротив - застраховката урежда статуса на самоиздържащия се. Задължителна е и за студентите.
Никой не може насила да те накара да си направиш застраховка, както не може насила да те държи в страната, та за това е и по желание - ако желаеш да си легален самоиздържащ се - значи желаеш и застраховката  Joy

Merry у дома всички сме с "пълни" застраховки вкл. и кучетата - преди години на предното куче застраховката беше през pets at home, естествено и на новото е през там. За животните, както за хората, че и за колите - премията зависи от мнооого неща, които са различни примерно за теб и мен. Трябва да си наясно какво очакваш от застраховката, колко си склонна да плащаш и да прозвъниш няколко компании.

# 517
  • UK
Калинке кэм коя компания е вашата застраховка?

# 518

Грам не е пожелателен изразът "must have" в официалните документи от правителството касаещ CSI и тя "confirming their right of residence in the UK"

# 519
  • Bristol
Merry у дома всички сме с "пълни" застраховки вкл. и кучетата - преди години на предното куче застраховката беше през pets at home, естествено и на новото е през там. За животните, както за хората, че и за колите - премията зависи от мнооого неща, които са различни примерно за теб и мен. Трябва да си наясно какво очакваш от застраховката, колко си склонна да плащаш и да прозвъниш няколко компании.
Точно това е, че не съм сигурна какво искам. Вашата покрива ли ongoing conditions или е само за инциденти? Имате ли ограничение за времето на лечение? Колебая се и исках да си сверя часовника, затова попитах какви са застраховките, тоест какво покриват. Прекалено голям избор има на пазара  Crazy

# 520
По въпроса за застраховката и кой какви права и задължения има ето много хубаво обяснено всичко https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_ … rsons-v4_0EXT.pdf - за застраховката е от 30 стр.

# 521
  • някъде в орбита...
Всички сме с пълни застраховки, включително кот.
На кот застраховката е към PetPlan, с всичко включено. На месец ми излиза май около £20, което не е много имайки в предвид какви космически суми са покрити при ветеринаря от както го имаме  Rolling Eyes

# 522
Илейн, а, както писах по-рано, вече обиколихме нърсъритаъа и съм си харесала едно. Директно им ММ им се обади по тел, а в края на деня след визитата получихме и емайл от тях. Задължително се ходи на оглед, дори на едното място, имаха отворени вратаи ни казаха да се върнем с малката, за да видим дали и на нея ще и хареса, не че разбира маймуната. Аз себях заредила със списък с въпроси, а и доста инфо ни дадоха. Накря си тръгнахме с куп листлвки и подобни. Сега, до края на др сесмица я записваме, дано имат места Praynig

# 523
  • UK
Илейнче bouquet Благодаря. Сега ще чета Wink с чичко гугъл  Laughing

# 524
Merry - всичко покрива - ние сме малко луди - старото куче беше родено и по-голямата си част от живота живя на друг континент, но не го оставихме там.... Новото ни куче е с вродени проблеми....
За това и казах - при всеки е различно

Общи условия

Активация на акаунт