Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 655
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
  • UK
Контеса,
Именно , защото кэм момента единствено отглеждам децата си, то не дължа, никакви др данъци в uk.
Колкото до помощите, нещо се бъркаш  newsm78 струва ми се, въпроса ми, по-скоро беше, в какъв размер са детските. А това ме интересуваше относно едно сравнение с др страни в ЕС  Peace А, между другото такива не съм вземала в бг Wink

Блу Peace попадение  Mr. Green
Незнам защо се 'захванахте' отново с мен Wink
Виждам, че съм ви 'много' 'симпатична' явно  Joy
П.п забележете! Не задавам въпрос, исказвам, лично мнение .

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 18:21 от kokona20

# 496
Ние се преместихме преди 3 години и от тогава чета темата. Лично аз до сега за CSI не бях чувала/чела.
Използвала съм медицински и дентални услуги и до сега сметка не са ми изпращали.
До преди 6 месеца само мъжът ми работеше и плащаше данъци, като в началото дори не бяхме сключили брак....
Знам, че незнанието не е оправдание, но тази информация ме изненада

# 497
Тази застраховка задължителна ли е? Аз, това, не мога да разбера?
Нали, на таткото, му се удържат суми, за мен и децата?
И получих писмо от тукашната си Джи пи практика, да си правя цитонамазка, сега като нямам застраховка,  защо ми изпращат покана , да си направя такава newsm78

Ние с децата, вече минахме през спешното им, заради една кашлица, при едната г-ца, абсолютно нищо, не сме плащали, нито са ни искали номера на здравното им от Джи пи newsm78
За това се захванахме с теб....
Аз се чудя, като за всичко имаш мнение, защо задаваш въпроси? Вероятно за да може добронамерено отговорилите да се чувстват тъпо, че са те отразили  Peace
М@я по-добре сега да те изненада информацията, отколкото като тръгнете да подавате документи за престой/ако имате такова намерение де/

# 498
  • Оптимист по принуда
Аз като дойдохме, бях с.е. и си плащах осигуровки, обаче след като ми свърши майчинството, го спрях, съответно спрях и да плащам осигуровки. Не знаех, че трябва да плащам застраховка. Скоро трябва да започна работа, щом детето тръгне на у-ще. Ще проуча нещата по-подробно.

# 499
  • Варна
Тази застраховка дали не е нещо ново, покрай Брексита дето стана модерно. Според мен здравната им система работи на друг принцип, не като нашата.  Работещите плащат, а всички ползват безплатно до ниво личен лекар/тези които имат постоянен адрес тук/. Ако ти се наложи болнично лечение трябва да докажеш мисля една година назад определен брой часове/ мисля бяха над 16 на седмица/. Това си беше така и преди да почне да се говори за Брексит.
Та застраховката най вероятно покрива болничното лечение за тези които не са работещи. На румънците, за които споменахте, най вероятно заради операцията на детето са пратили сметка защото не са доказали работещ родител отговарящ на изискванията. Ако имаха застраховка тя щеше да го покрие.

# 500
  • UK
Борикс и аз мисля, че е така. Времето ще покаже. От друга страна, като има желаещи да вкарват суми в системата, това за нея си е добре дошло Wink
Калинке, Благодаря!  В действителност, сэм забравила един знак Wink в постта си '!', след въпросителния.  Следв път, ще догледам, по-изрядно макар, да ми е трудно от телефона Crossing Arms

# 501
  • Истински се вижда само със сърцето.
Коконче за секциото и аз да кажа Simple Smile - не е по желание, само по медицински причини. Аз бях със спешно секцио, но поради ред причини в които не влиза възраста, а липсата на достатъчно разкритие, бавно изтичащи води, дълго раждане и започнах да вдигам температура и се наложи да ми вливат и антибиотик, та в крайна сметка след като не стана нормално ме резнаха.

Момичета, кажете как е най -добре да процедирам при търсенето на нърсери - запитване на мейл или директно да звъня за места и да разпитам, и мога ли да направя среща и да разгледам на място?

# 502
  • Варна
Мисля, че при предходно раждане със секцио го броят за причина и имаш право на избор. Само съм го срещала някъде като инфо, трябва да се провери  Wink

# 503
Илейн, звънни им. На мейл само едните ми отговориха с текст да им се обадя. Задължително ще те поканят на среща да огледаш.

Борикс, старо е - от 2011г. Няма връзка с брекзита.

Коконка, спазването на европейските и местните закони няма връзка с местните данъци. Без тази застраховка се водиш като нелегално пребиваваща в страната. Peace

# 504
  • Истински се вижда само със сърцето.
Благодаря Памперс  Hug

Регистрирах се в джобцентър днес и започвам усилено да търся работа, надявам се да намеря Simple Smile

# 505
Pampers това до сега някой споменавал ли го е в темата? Аз наистина чувам за първи път, а както казах съм ползвала медицински и дентални услуги и никой нищо не  ми е поискал до сега.

# 506
  • Bristol
Честита Баба Марта!Cheeky Monkey как точно се заяждат? Стана ми интересно.
Две различни ситуации :
ЕЕА родители без ПР, но с дете с англ. гражданство в следствие на спазване на трити пайтс, демек 5 години законно пребиване отиват да подновят паспорта и се започва едно дай такъв документ, дай онакъв , аааааа детето няма право на англ. гражданство, защото ВИЕ не сте подали за ПР.
Друга, че не са дали (забравих дериват нещо си се казва) на британско дете на майка му точно този дериват който е със статут на ПР.
Имаше и още, но ... с тази "празна глава" нещо не мога да се сетя.
Е, сега с тези застраховки здравни и нулеви години, може би могат да се обяснят горните случки, защо им отказват PR и британско гражданство  Thinking

За раждането с цезарово, по принцип имаш право да поискаш да родиш така, но лекарят и болницата могат да ти откажат, ако преценят че няма опасност за родилката и детето и не могат да си позволят този разход. Цезарово струва по-скъпо на касата от нормалното раждане.

В момента навсякъде бюджетите са сериозно орязани и затова затягат всяка дупка, от където изтичат пари.

# 507
  • София
Аз смятам,  че покрай Брекзит-а,  ще гледат да си спестят всички пари,  които излизат от хазната за чужденците. Много скоро из нета или медиите (не помня) четох, как ще ограничат здравната система за всички без английски паспорт. Застраховката, която обсъждате не е новост,  но определено смятам,  че сега ще я изискват именно заради промените. Преди това знам за доста хора (не работещи или селф емпл.) ползвали държавните здравни услуги,  но не платили и едно пени за това.  Застраховките винаги са били по желание. Да не се заблуждаваме Simple Smile  Дори за моята кучана ми предложиха здравна застраховка,  въпреки,  че всичко си плащам като поп като отида във ветеринарната практика.

# 508
Нормално е да ти предложат застраховка и за кучето - зависи какво ти покрива застраховката. На нашето куче до сега се наложиха 3 операции, куп изследвания - и кръвни и обзорни. Добре, че има застраховка - голяма част от сумите ги покри тя  Peace
Според мен е нормално на англичаните да им писне от имигранти. Както си мисля, че и на българите работищи в Бг няма да им е никак приятно да пристигат мигранти, от които 1 да работи , а 4-5 покрай него да ползват образование, здравеопазване и т.н. мислейки си че им се полага......
Разбира се, че застраховките са по желание. Както и по желание сме дошли в чужда държава.

# 509
  • София
Да, съгласна. Аз не твърдя обратното.
Моето включване е от наблюдението  ми, че от юни 2016 постепенно започват да се правят промени. Застраховки здравеопазване ги е имало и ще ги има, и в пълна сила видно започват да се търсят се-га.
От скоро забелязвам и включена такса за застраховка на имот, ако наемаш, която до скоро не се появяваше в офертите.
Просто казвам, че сега започват да се хващат за всичко, което преди време не беше така и затягат цедката.  Не мисля, че само аз го забелязвам...
Вет. услугите ги включих за друго и също в друг контекст.
Между другото моето куче от две години беше с рак. Отиде си малко преди да навърши 13 години. Нито терапия, нито медикаменти биха помогнали на моята бабка. Така че, за какво ми е тая застраховка, като всеки ден виждах как всеки ден и бе подарен от Бога

Общи условия

Активация на акаунт