Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 728
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
  • Истински се вижда само със сърцето.
И как да разберем какво да покрива ....

# 391
  • Оптимист по принуда
Аз не работя, не съм в майчинство вече и разчитам засега на мм. Нямам такава застраховка.

# 392
Според ММ достатъчно comprehensive била застраховката ми. Но още ще я мисля.

Предвид, че са го кръстили на страницата на правителството  Prove your right to live in UK as an EU citizen, значи е задължително.
Чела ли си го преди 27.02, откогато му е ласт ъпдейт? Дали е автоматично обновено или има промени?

Последна редакция: чт, 02 мар 2017, 00:39 от Блу

# 393
  • UK
Има ли в темата жени, които не работят, не са в майчинство и са единствено и само на доходите на партньора си?

Има. Аз съм точно такъв случай към момента.
Нас днес ни посети хелт визитър  Mr. Green

# 394
Блу, последните няколко месеца направиха доста промени в раздела. Уви, не мога да цитирам какви точно. Но някои неща ги нямаше, други или не ги виждам, или са изместени. Почти веднага след брексита почнаха промени по всички точки за емигрантите и визите.
А това точно е от началото на февруари. Или поне тогава го видях.

# 395
Блу, последните няколко месеца направиха доста промени в раздела. Уви, не мога да цитирам какви точно. Но някои неща ги нямаше, други или не ги виждам, или са изместени. Почти веднага след брексита почнаха промени по всички точки за емигрантите и визите.
А това точно е от началото на февруари. Или поне тогава го видях.
Мерси. Да, то пишело на формата, че е от 6.02.
Дали да очакваме промени след 15 март или там датата, която се спряга за ключова? Някой кандидатствал и получил такъв сертификат? Нещо почвам много да се притеснявам.

# 396
И сертификата ли е задължителен ?!

Вече съвсем се обърках, че нали документа ми за самоличност показава, че съм ЕЕА....

Чакам оферта за тази застраховка, после ще ви споделя какво са ми казали за нея.

# 397
  • London
ЧБМ, да сте здрави,  усмихнати и много щастливи!

Честита Баба Марта!Cheeky Monkey как точно се заяждат? Стана ми интересно.
Просто като чух, че се заяждат с хора със гражданство за подновяване на детски паспорти ми настръхна косата.

Две различни ситуации :
ЕЕА родители без ПР, но с дете с англ. гражданство в следствие на спазване на трити пайтс, демек 5 години законно пребиване отиват да подновят паспорта и се започва едно дай такъв документ, дай онакъв , аааааа детето няма право на англ. гражданство, защото ВИЕ не сте подали за ПР.
Друга, че не са дали (забравих дериват нещо си се казва) на британско дете на майка му точно този дериват който е със статут на ПР.
Имаше и още, но ... с тази "празна глава" нещо не мога да се сетя.

# 398
  • До хладилника, който обичам
Не е задължителен сертификатът. Англия е в ЕС и ще бъде в ЕС, докато не излезе окончателно. Дотогава би трябвало да си спазят обещанията за заварените права на влезлите законно тук ЕС граждани, след това можем

# 399
Само да не се окаже, че когато стане задължителен (засега и на мен не ми прилича на такъв) да нямат капацитета да разглеждат много апликации наведнъж.
Не видях срок, в който ще отговорят и върнат документите. Аз ли съм бляла или не пише? И ако откажат, какво?

# 400
И аз не видях срок, няма да подаваме за сега, изглежда ми малко като нож с две остриета Simple Smile

# 401
Няма опоменати срокове.

Мъжът на приятелка звъннал в емиграционния офис днес и му казали, че който има NHS номер, няма нужда от таква застрховка.
В същото време заради липсата й отказват гражданство на сина на колега.

# 402
А синът му работи ли? Предполагам му отказват постоянен престой, защото там се описва застраховката.

# 403
А синът му работи ли? Предполагам му отказват постоянен престой, защото там се описва застраховката.

Те идват той като е дете. Изкарва си образованието тук и в университета навършва 18г, с което се променя статута му, но не си правят труда да проверят какво се изисква. И когато подават документи за гражданство, на него му отказват като изтъкват за причина, че нямал въпросната застраховка. Двамата родители и брата на 15г вземат гражданство.

# 404
  • Манчестър
Няма опоменати срокове.

Мъжът на приятелка звъннал в емиграционния офис днес и му казали, че който има NHS номер, няма нужда от таква застрховка.
В същото време заради липсата й отказват гражданство на сина на колега.

Това инфо което са му дали абсолютно не е вярно, то си го пише и в правителствения сайт. NHS не е и никога няма да бъде CSI.

Общи условия

Активация на акаунт