Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 614
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • UK
Ами всичко зависи от работата, кога ще си намеря нова. Много ми е притеснено в момента, пускам СВта на много места, но отнема време, нямам пари, дължа наем и още един куп пари на различни хора, хазяинът иска наема или да се изнасям до края на месеца, нямам къде да отида, една от стаите в апартамента беше празна миналия месец та дължа половин наем и за нея, сметката за вода дойде та и тя трябва да се плаща, такива неща като почивки звучат като научна фантастика за мен в момента. Ще се оправят нещата, но не знам как и кога. Sad

# 631
  • York
Ние няма да се прибираме тази година. Най - много да мръднем някъде Август за някой друг ден.
Великденската аз ще работя яко, за да покрия хората във ваканции. На следващия банк холидей края на Май е рд-то на съпруга ми, та ако още съм 2 в 1 може да мръднем на някъде по наблизко. Но не смея да правя планове или да резервирам.

# 632
  • постоянно
И ние лятото няма да можем да си отидем . Върти ми се Октомври да си литна за една седмица да видя мама , но ще видим как ще го направим . Или Коледа и Нова Година ?!?
Детенце сега ще ходи във Франция за една седмица - незнам къде ще си намеря място докато го няма . Sick

МГМ запиши се към някоя агенция , не ми се вярва да нямат работа . Поне докато намериш нещо по-стабилно да ти идват някакви пари. Успех , дано  скоро намериш  Hug

# 633
МГМ, дано скоро намериш работа!

ponqkoga, как върви търсенето на къща?

# 634
Cumbria, а нощувките как организирате или купувате пакет с хотел? Ние още не сме резервирали билети за Бг за лятото, но се надявам скоро и това да стане, изчакваме някои неща.
За Великден какви планове имате?

Нощувките ние сами си ги търсим от интернет, който хотел ни хареса и резервираме. Има понякога доста евтини, особено Източна и Централна Европа... А и зависи колко сте претенциозни за качеството. Лично на мен ми трябва легло да си легна и баня да се изкъпя, най-важно ми е да се разходя, да разгледам, да се снимам, да пробвам местна кухня и т.н. За лукс и така нататък - вкъщи. Примерно в един от Ибис хотелите във Варшава ни излезе по 15 евро на нощувка за цялата стая Simple Smile

Интересно ми е относно тези, които нямат възможност да си отидат до БГ някоя година как се справяте с липсата на близките? Каните ли ги насам поне на гости ?

# 635
Интересно ми е относно тези, които нямат възможност да си отидат до БГ някоя година как се справяте с липсата на близките? Каните ли ги насам поне на гости ?

Каним, но никой не се е затичал да идва. Очакват ние да им идем на готово отделно на всеки на гости   hahaha Прибирам се единствено заради баба ми. С тези комуникации реално никой не може да ти липсва истински. Поддържам връзка с приятели и роднини. От родния ми град съм излязла преди 16г, живях в още 2 града в страната, приятелите ми са по цял свят...така че разлика във виждането като живеехме в Бг и сега няма никаква. Имам много нови приятели тук, не ми липсва социален живот. Дори е много по-богат.

# 636
  • Истински се вижда само със сърцето.
МГМ и аз като Хер да те посъветвам да се регистрираш към агенция, почти веднага ще те пратят някъде, а може и да ти намерят място където да работиш и дълго време, плаща се всяка седмица и така ще се справиш в този период.

# 637
  • UK
Мда, взела съм един списък с агенциите и ще ги проверявам една по една, да видя коя е най добре. Аз получавам ДжСА но не и помощ за наема, защото, забележете, съм се забавила да се регистрирам в ДжобСентър веднага след като съм останала безработна, тоест можела съм да се оправям сама. Ами извинявам се, че съм се опитала да си намеря работа без да точа пари от държавата, а сега ме наказват за това. Мисля да отида до личния си лекар и да видя дали има как да ми издаде бележка за въпросния месец, щом толкова искат обяснение. Сигурно няма да може, но аз съм със специални обстоятелства и не пречи да попитам.

Също така мисля да се обадя на най главния шеф на трейдинга на бившата ми работа, и да му обясня как съм работила по поне четири часа извънредно на ден без допълнително заплащане, да му разкажа за това как ни третираха и как накрая някакъв задник, който работи за компанията от 15 минути, ме изгони защото съм нарушила правила, които реално не са никакви правила според самия шеф на трейдинга. Всъщност ме заплаши за да напусна сама. Хора в изпитателен срок не би трябвало да могат да уволняват. В края на краищата, той може да не се справя изобщо и да бъде освободен след изпитателния си срок, а аз да си остана без работата, за която съм дала цялото си време и усилия последните две години, понеже някой си е решил да се прави на мъж и на шеф.

Днес съм в унищожително настроение, сутринта разлях пълна чаша с кафе върху... Всичко, цял ден съм на телефона с хаузинг офиса и джобсентър, ХБ казва че съм имала някакъв апойнтмънт с ДжС, ДжС казва че няма такова нещо, ХБ настоява, че има... В сряда имам интервю за работа, вероятно няма да получа работата, но толкова ми се иска да не се разправям с тея идиоти повече...

Всичко ще се оправи.

# 638
  • Манчестър
МГМ! Ти всъщност защо напусна?

# 639
  • London
МГМ, кураж миличка!
Добре де, ама той (шефа )  те тормози ли? Можеш ли да докажеш някаква принуда или заплаха ...?

Да направим ли томбола за утре ...? Да или да ще бъде?

# 640
  • Cambridge, UK
ние ще пътуваме до България с кола, миналата година ми се размина на косъм и летяхме, но сега уви не .... мъжът ми си купи кола и иска да я тества ...

искам да питам по-запознатите с етикета и изразите тук какво означава когато някой напълно непознат ти каже без причина 'you are trouble'? случва ми се вече 3ти път и се чудя какво трябва да отговоря ...

# 641
  • UK
Много ви благодаря. Не съм напуснала, тоест новия регионален мениджър ме заплаши, че ако не напусна сама, ще ме разследва и уволни, и няма да ми даде препоръка. Сложиха камери в магазина тайно от мен, с идеята да докажат, че крада, аз обаче никога не бих си позволила подобно нещо, така че онзи се захвана за някакви глупости, много от които не са истински правила, които аз съм нарушила. Ще ви опиша какво каза в скрит текст, който не се интересува, да не чете
Скрит текст:
Той започна работа през Октомври, след като почти година нямахме ерия мениджър - една жена започна, но я преместиха, друга запона, но трябваше да напусне... Започна този, и колкото пъти му задавахме въпроси, той все не знаеше, все щял да провери и да ни отговори... Преди това е бил еия мениджър на хранителни магазини, и няма никаква представа как работи един чарити  магазин. Съответно един ден аз бях на работа до много късно, към 9 вечерта някакъв мъж влиза в магазина с един голям куфар и изобщо не очакваше аз да съм там, обясни, че проверявал кабелите, но аз многодобре знаех, че или идва да слага камери или да ги маха. Оказа се, че ги е махал. И на 22ри декември идва въпросния ерия мениджър с една ужасно неприятна дама и започват да ми задават въпроси. Към този момент аз съм работила изключително съвестно с това, с което разполагам, и да, нарушила съм няколко правила за доброто на магазина, но такива, които, ако той искаше да ме задържи  на работа, щеше без проблем, тоест не съм направила нищо лошо. Носила съм дрехи вкъщи за да ги изпера, за да ги продам, защото дрехи с петна не продавахме. После съответно всичко съм връщала. Изхвърляла съм разни неща в собствената си кофа за боклук, защото компанията, която ни взимаше боклука, отказваше да взима електрически уреди, а също така и няколко неща като един голям пуф, защото имахме бездомни хора които ровеха в боклука, а зад магазина имаше паркинг и хората от сградата над него се оплакваха за всяко нещо. Тоест за да не създавам проблеми на компанията с проверки и тн, аз съм ги хвърляла тези неща в боклука пред вкъщи. Онзи освен това каза, че не било позволено да връщам на хората техните дарения,ако са дарили нещо погрешка. Не можело да стоя до късно в магазина (да работя, не съм стояла за удоволствие). Не можело дасменям цени за клиенти (примерно тениска има липсващо копче, някой идва и ми казва, че ще я купи за малко по малко пари, аз не съм забелязала копчето и ако клиента не я купи, отива на боклука), аз намалям цената, за да направя още няколко паунда зачаритито, а онзи ми казва, че съм нарушила правилата. Защо не съм била поискала онзи, дето дойде в девет вечерта,когато аз изобщо не би трябвало да съм в магазина, да ми се идентифицира... Такива неща. Ясно ми е, че ако това са правила, аз съм ги нарушила, но шефа на трейдинга ни беше казал да правим каквото е добро за магазина. Онзи идва от хранителен магазин и ме пита ако съм работела в Праймарк щяла ли съм да сменям цените за хората. Това са цени, които аз съм определила, без никакъв контрол от тяхна страна, това си е моя работа, тоест аз би трябвало да мога и да си сменям цените, ако искам. Ако работех в Праймарк, нямаше да ми се налага да разчитам на клиентите да ми носят нещата, които да продавам, така че в чарити магазин правиш каквото можеш за да са щастливи клиентите, а това той не го разбира явно. Знам, че се изреазявам все едно пиша за пръв път на български, но все още ме е яд толкова много... И като ме разкара, сложи в магазина онази гадост неземна дето работеше там преди мен, и сега онази разправя на всичките ми бивши клиенти, че съм била уволнена заради кражба. Много хора ме спират на улицата и ми казват, че не ходят повече там, и всичките ми доброволци напуснаха след мен, без да съм ги молила или изобщо да съм говорила с тях, просто не искат да работят с друг мениджър,вклщчително жена, работила там 22 години. И така, онзи ме разкара точно преди да направя две години там, понеже знае, че след втората година няма как да ме разкара, и то на Коледа. Също така знае, че съм с дисабилити, но ме разкара въпреки това.

# 642
  • London
Много ви благодаря. Не съм напуснала, тоест новия регионален мениджър ме заплаши, че ако не напусна сама, ще ме разследва и уволни, и няма да ми даде препоръка. Сложиха камери в магазина тайно от мен, с идеята да докажат, че крада, аз обаче никога не бих си позволила подобно нещо, така че онзи се захвана за някакви глупости, много от които не са истински правила, които аз съм нарушила. Ще ви опиша какво каза в скрит текст, който не се интересува, да не чете
Скрит текст:
Той започна работа през Октомври, след като почти година нямахме ерия мениджър - една жена започна, но я преместиха, друга запона, но трябваше да напусне... Започна този, и колкото пъти му задавахме въпроси, той все не знаеше, все щял да провери и да ни отговори... Преди това е бил еия мениджър на хранителни магазини, и няма никаква представа как работи един чарити  магазин. Съответно един ден аз бях на работа до много късно, към 9 вечерта някакъв мъж влиза в магазина с един голям куфар и изобщо не очакваше аз да съм там, обясни, че проверявал кабелите, но аз многодобре знаех, че или идва да слага камери или да ги маха. Оказа се, че ги е махал. И на 22ри декември идва въпросния ерия мениджър с една ужасно неприятна дама и започват да ми задават въпроси. Към този момент аз съм работила изключително съвестно с това, с което разполагам, и да, нарушила съм няколко правила за доброто на магазина, но такива, които, ако той искаше да ме задържи  на работа, щеше без проблем, тоест не съм направила нищо лошо. Носила съм дрехи вкъщи за да ги изпера, за да ги продам, защото дрехи с петна не продавахме. После съответно всичко съм връщала. Изхвърляла съм разни неща в собствената си кофа за боклук, защото компанията, която ни взимаше боклука, отказваше да взима електрически уреди, а също така и няколко неща като един голям пуф, защото имахме бездомни хора които ровеха в боклука, а зад магазина имаше паркинг и хората от сградата над него се оплакваха за всяко нещо. Тоест за да не създавам проблеми на компанията с проверки и тн, аз съм ги хвърляла тези неща в боклука пред вкъщи. Онзи освен това каза, че не било позволено да връщам на хората техните дарения,ако са дарили нещо погрешка. Не можело да стоя до късно в магазина (да работя, не съм стояла за удоволствие). Не можело дасменям цени за клиенти (примерно тениска има липсващо копче, някой идва и ми казва, че ще я купи за малко по малко пари, аз не съм забелязала копчето и ако клиента не я купи, отива на боклука), аз намалям цената, за да направя още няколко паунда зачаритито, а онзи ми казва, че съм нарушила правилата. Защо не съм била поискала онзи, дето дойде в девет вечерта,когато аз изобщо не би трябвало да съм в магазина, да ми се идентифицира... Такива неща. Ясно ми е, че ако това са правила, аз съм ги нарушила, но шефа на трейдинга ни беше казал да правим каквото е добро за магазина. Онзи идва от хранителен магазин и ме пита ако съм работела в Праймарк щяла ли съм да сменям цените за хората. Това са цени, които аз съм определила, без никакъв контрол от тяхна страна, това си е моя работа, тоест аз би трябвало да мога и да си сменям цените, ако искам. Ако работех в Праймарк, нямаше да ми се налага да разчитам на клиентите да ми носят нещата, които да продавам, така че в чарити магазин правиш каквото можеш за да са щастливи клиентите, а това той не го разбира явно. Знам, че се изреазявам все едно пиша за пръв път на български, но все още ме е яд толкова много... И като ме разкара, сложи в магазина онази гадост неземна дето работеше там преди мен, и сега онази разправя на всичките ми бивши клиенти, че съм била уволнена заради кражба. Много хора ме спират на улицата и ми казват, че не ходят повече там, и всичките ми доброволци напуснаха след мен, без да съм ги молила или изобщо да съм говорила с тях, просто не искат да работят с друг мениджър,вклщчително жена, работила там 22 години. И така, онзи ме разкара точно преди да направя две години там, понеже знае, че след втората година няма как да ме разкара, и то на Коледа. Също така знае, че съм с дисабилити, но ме разкара въпреки това.

Ей сега тук ти препоръчвам Legal AID. Звъниш, обясняваш и адвайзърите те свързват по телефона с адвокат със подходяща специалност, също така ти насрочват час за среща с адвокат пак подходящ за теб.Аз лично не бих оставила нещата така. Имаш ли документ от тук , че си дизейбъл? Тогава и други организации има.

https://www.gov.uk/civil-legal-advice

# 643
  • Bristol
искам да питам по-запознатите с етикета и изразите тук какво означава когато някой напълно непознат ти каже без причина 'you are trouble'? случва ми се вече 3ти път и се чудя какво трябва да отговоря ...
Зависи от контекста, замисли се, каква е била ситуацията  newsm78
Аз давам зор понякога на колегите ми и те като знаят, че идвам да говоря за работа, направо си казват, here comes the trouble. А един от бившите ми менаджери ме поздравяваше, hello trouble. Аз съм малко Мара подробната и задълбавам в детайлите, вместо да се оставя по течението и да затворя очи. Редовно откривам проблеми и им правя живота по-труден, трябва да мислят повече  Laughing

# 644
  • Cambridge, UK
Зависи от контекста, замисли се, каква е била ситуацията  newsm78
Аз давам зор понякога на колегите ми и те като знаят, че идвам да говоря за работа, направо си казват, here comes the trouble. А един от бившите ми менаджери ме поздравяваше, hello trouble. Аз съм малко Мара подробната и задълбавам в детайлите, вместо да се оставя по течението и да затворя очи. Редовно откривам проблеми и им правя живота по-труден, трябва да мислят повече  Laughing

Първия път си поръчвах пиене, втория във фитнеса и третия преди 2 дена докато си купувах ароматизатор за колата и говорех с момчето от автомивката се появи някакъв и ми вика "you are trouble, сигурно гаджето ти го казва много често" и на мен ми прещрака че предишните ми отговори thanks very much може и да не са били много на място ... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт