Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 588
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Блу,благодаря за съвета.Госпожата не взима отношение за ученически дрязги.Само ако има  бой,или физическо насилие,късане ,дърпане на дрехи и от този род.Свидетел съм вече 4 месеца как две от тарторките на класа командват всички деца на висок,заповеден тон.Всички се подчиняват и си мълчат като мишчици.Моята още в началото им каза -не.Съвсем твърдо не.Ама няма да си ни приятелка.Нашата сви рамене и каза-голяма работа.Госпожата не се намесва в доста агресивните заповеди на двечките.Неща от рода-ти няма да играеш тук,защото аз така казвам.Или,няма да играеш с еди кой си,махай се.Родителите на децата също не се намесват.Ок,деца са,навсякъде е едно и също.Има си лидери,има си страхливци,лабилни,биячи.Разбирам го.Но с това дете играят всеки ден,преди и след у-ще.Живеем през няколко къщи.Ходим си на гости,понякога я взимам от у-ще,или другата майка моето дете.Изведнъж случка!Висок тон и грозни ,обидни думи.Прилича на детска ,момичешка кавга.Но е прекалено унизително и обидно,думите ,които е казала.Ще говоря с майката в понеделник и ако не се разберем,прав им път.Една врата се затваря,друга се отваря.

# 91
  • Варна
Блу,благодаря за съвета.Госпожата не взима отношение за ученически дрязги.Само ако има  бой,или физическо насилие,късане ,дърпане на дрехи и от този род.Свидетел съм вече 4 месеца как две от тарторките на класа командват всички деца на висок,заповеден тон.Всички се подчиняват и си мълчат като мишчици.Моята още в началото им каза -не.Съвсем твърдо не.Ама няма да си ни приятелка.Нашата сви рамене и каза-голяма работа.Госпожата не се намесва в доста агресивните заповеди на двечките.Неща от рода-ти няма да играеш тук,защото аз така казвам.Или,няма да играеш с еди кой си,махай се.Родителите на децата също не се намесват.Ок,деца са,навсякъде е едно и също.Има си лидери,има си страхливци,лабилни,биячи.Разбирам го.Но с това дете играят всеки ден,преди и след у-ще.Живеем през няколко къщи.Ходим си на гости,понякога я взимам от у-ще,или другата майка моето дете.Изведнъж случка!Висок тон и грозни ,обидни думи.Прилича на детска ,момичешка кавга.Но е прекалено унизително и обидно,думите ,които е казала.Ще говоря с майката в понеделник и ако не се разберем,прав им път.Една врата се затваря,друга се отваря.

Колко големи са децата? Не съм ставала свидетел чак на такива неща при нас. Постоянно им говорят в училище да са мили и да се държат добре с другите. Иначе в училищният автобус на щерката има двечки момиченца по големи, дето пушат и се опитват да се заяждат, но съм и казала да стои далеч от тях и да ги игнорира. Стискам палци да са последна година и следващата учебна година да ги няма Wink

ПС Някой явно се е оплакал от тях в училището, защото един от учителите е разпитвал щерката има ли някой който създава проблеми в автобуса, без тя да е споменавала за тях в училище.

# 92
Децата  са на 9г.Сутрин и следобед всичко се разиграва пред очите на госпожите,родителите(които по никакъв начин не се намесват и не правят забележка) и пред моите очи.Всички са мили и любезни,както са всички тук.Но проблемите си ги има.Не се намесвам,защото и в БГ си ги има същите проблеми.И дъщеря ми се оправя сама.То тези неща са си част от израстването.И по мое време си ги имаше същите неща.В класа имаме едно дете ,което е проблемно.И това се изразява в това ,че детето казва "не" на госпожата и казва ,че мрази училището.И всичко живо се занимава с това"проблемно дете".Но не се обръща внимание на общото за класа.Хайде да не се оплаквам,предполагам ,че всички имате такива или подобни проблеми в у-ще.Знам точно как ще реагирам в Бг,чудя се тук.

# 93
Запис и от мен  Laughing

Тези групи с песничките са към библиотеките нали? Нещо напоследък никъде не я водим, дори и на плей групата, защотп е в един такъв час, когато тя спи. Уж бях намерила и други групи, но още не съм я водила.

# 94
При нас и в църквите има. Методистките църкви са особено активни в даването на помещения за подобни социални дейности, поне около нас.

Ронка, нали ти работеше в аптека? Имам лекарсква от България с изтекъл срок, ще ги приемат ли в аптеката за връщане или щом не са купувани оттук ще е проблем връщането?  Става въпрос за неща, които не са по рецепта и не са български продукти, но тук нямат аналози.

# 95
Блу, аз преди седмица върнах в апетеката и няколко български. Поогледа ги, но нищо не каза.

Групи за игра освен в библиотеките и църквите има и в детските центрове, към детските градини и там където правят афтърскул клубовете. Питай хелтвизитърката, тя ще ги знае.

# 96
Блу, аз преди седмица върнах в апетеката и няколко български. Поогледа ги, но нищо не каза.
Памперс, благодаря.

# 97
Блу, няма значение откъде са купувани, стига да няма игли, ще ги вземат.

# 98
  • Bristol
Avaspirala, няма как да превъзпиташ родител или чуждо дете. Поговори с учителката за съвет. Важното е детето ти да може да игнорира подобно поведение. Моята не можеше, вземаше го много навътре. От училище й уредиха counselling и определено й помогна.

Кокичетата в двора ми са цъфнали вече Simple Smile

# 99
Здравейте! Редовно ви следя от известно време, но не съм се представяла, нито пиша активно. Много неща научих от вас, за което благодаря! bouquet
С детето пристигнахме лятото, а мъжът ми няколко месеца преди нас. Ходи на училище от втората седмица на септември, поне с това нямахме проблем. В момента е година 6 и ни предстоят тестове в края на учебната година. Доколкото разбрах, на базата на резултатите от тях се определя дали ученикът е покрил критериите или не. Това, от което много се притеснявам, е, дали ще повтаря годината, ако не покрие критериите.
Получихме един междинен репорт от училище, в който на някои предмети пише, че е с Attainment 5B например и не е постигнал очаквания прогрес. Иначе получи заветната бронзова значка, но какъв смисъл от нея, като не е покрил критериите Rolling Eyes
Изчетох много информация относно оценяването, но не мога да си обясня какво се случва реално, ако не е постигнато съответното ниво. Можете ли да ми помогнете с повече информация и пояснения?

# 100
  • На село (близо до Лондон)
В момента е година 6 и ни предстоят тестове в края на учебната година. Доколкото разбрах, на базата на резултатите от тях се определя дали ученикът е покрил критериите или не. Това, от което много се притеснявам, е, дали ще повтаря годината, ако не покрие критериите.

Daria23,
децата тук до кря на училището до 16г не повтарят. Нищо няма да стане ако не покрие критерийте. Просто ще продължи в другото училище и може да го сложат в по-долен сет и/или повече помощ да получи по това което не е разбрало.

# 101
В момента е година 6 и ни предстоят тестове в края на учебната година. Доколкото разбрах, на базата на резултатите от тях се определя дали ученикът е покрил критериите или не. Това, от което много се притеснявам, е, дали ще повтаря годината, ако не покрие критериите.

Daria23,
децата тук до кря на училището до 16г не повтарят. Нищо няма да стане ако не покрие критерийте. Просто ще продължи в другото училище и може да го сложат в по-долен сет и/или повече помощ да получи по това което не е разбрало.
Благодаря, Gl! Даде ми голяма надежда, че нещата могат да бъдат поправени.

# 102
  • Bristol
Daria, в случаи като вашия е по-важно прогреса на детето, от колкото нивото на което работи в момента. Съответно учителите наблягат на това и го поощряват с награди за отличен прогрес.
Като се прехвърля в гимназия, обикновено началното училище описва специфични особености, примерно английският не му е първи език и все още компенсира това. Във формата на нашата гимназия също си имаше поле, където може родителят да опише съществуващ проблем, при който ученикът евентуално ще има нужда от допълнителна помощ. Те после си ги тестват на място в новото училище и взимат решение, как да подходят. Аз бях описала съществуващ проблем и че дъщерята е ходила на counselling sessions и моята я тествана за всичко. Английски, математика, индивидуален разговор със специалист имаше дори. Тя чак ми се разсърди, че въобще съм го била споменала Crazy
Вие нали сте подали вече документи за гимназия, ако в момента е Y6?

# 103
  • York
Аз снощи за втори път бях в спешното за този месец  ooooh!
От повече от месец съм все болнава, със синузит и лека кашлица, но вчера ми се обади астмата за първи път от близо 3г. и понеже нямам с какво да си помогна в 11 часа бях цъфнала в спешното. На третата минута от пристигането ми в болницата бях вкарана в отделението в бокс. За 15 минути ми мериха кръвно, Т и ми взеха кръв. Постоях с кислородна маска и в 12:30 вече дишах спокойно, но ме пуснаха чак в два часа, за да се уверят, че всичко е наред с мен. Дадоха ми инхалатор на изпроводяк и съвети какво да правя натам.
Това го пиша за хората с отрицателно мнение за системата. Аз бях подготвена с книжка и вода в случай, че ме карат да чакам, а те ме поеха веднага.  Peace

Тъпото е, че мислех, че съм се отървала от гнусната астма и ей я пак  ooooh!

# 104
  • Истински се вижда само със сърцето.
Понякога радвам се, че си добре сега  Hug дано нямаш други пристъпи.

Общи условия

Активация на акаунт