Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 599
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Стана ми интересно и проверих при нас училищата. Само в една община е запазена three tier системата. Но пък някои училища още си носят старите имена, т.е. води се First, а реално е Primary.

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 13:31 от Pampers

# 121
  • След завоя в дясно
her_76 в Bedfordshire съм. Успех на 11+ .

# 122
Не можеш, Мони. Не знам онлайн ако купуваш как е. Запиши си час в кварталната оптика, GP не може да ти помогне в случая.
Имах пред вид GP да ми даде час за очен лекар и той да ми издаде рецепта за контактната лещата. За Оптика не съм знаела , че може да си запишеш час.
Благодаря!

# 123
  • До хладилника, който обичам
GP няма да даде направление, направо в оптика записвай час, те са самостоятелна система.
Specsavers често пускат купони за намаление, както и хора, получаващи определени means tested benefits и с medical exempt получават безплатен преглед и безплатни или с отстъпка очила/лещи в зависимост от това, какво са избрали да си правят.

# 124
  Пак съм проспала новата тема. Не може да ви изчете човек  Simple Smile
  На бременните честито  Hug
  Ава, и аз като Аве си имам едно на ум с местните. Жените тук са *опасни*. Честно казано не си спомням в БГ как е, беше отдавна, но по тукашните интриги, мили усмивки и говорене зад гърба са царици повечето. Естествено не всички. Говоря за младите, възрастните са много готини. От скромният ми опит, англичанка сближи ли се с мене и ставам безплатна гледачка на хлапето, та хич да не ме занимават със себе си. Предполагам в големите градове са по различни, но ние тук сме си на село. На майка каквато и да е по народност не бих се обеснявала какво и е детето, защото знам, че до нищо добро няма да доведе. Просто се отеглям, ако виждам, че влияе лошо на моето. И при учителка не бих ходила, ако не засяга учебният процес. Ако е англичанка, казвам, че сме супер заети. Ако е БГ може да и кажа в по прав текст, ако смятам, че би ме разбрала, ако не смятам, просто и за нея сме супер заети.

# 125
 monii,тук не изписват лекарите очила,а оптиците. Без рецепта няма да ти дадат нищо. Аз есента ходих в  Specsavers. Много обстойно ми прегледаха очите,включително очно налягане и дъна.Ако си поръчаш очила от тях,прегледът е безплатен. Първият ти чифт лещи (от тези,които трябва да ги сменяш на 30 дена),също е безплатен.

# 126
  • UK
Не можеш, Мони. Не знам онлайн ако купуваш как е. Запиши си час в кварталната оптика, GP не може да ти помогне в случая.
Имах пред вид GP да ми даде час за очен лекар и той да ми издаде рецепта за контактната лещата. За Оптика не съм знаела , че може да си запишеш час.
Благодаря!

Поръчай си лещи онлайн, аз така правя и не се занимавам с никакви оптици. Ползвам lenstore.co.uk, пристигат за 1 ден и има много голям избор.
Запис.

# 127
  • Bristol
При контактните лещи е хубаво периодично да се преглеждат очите за ранички, инфекции и някакви микроорганизми да не си завъдила, нежелателни. По принцип схемата е веднъж годишно на преглед, ако си с контактни лещи и на 2 години за очила. Всичко е в оптиката. Там откриха проблем с очите на мъжа и му дадоха направление към очна болница, за по-задълбочени тестове. Личните не преглеждат очите.

# 128
Здравейте момичета!
Искам да попитам, какво правите със старите униформи, които са в добро състояние? Ще сменяме училището и се чудя какво да правя с дрехите които са с лого - по-точно саката и пуловерите. Нямам много място за съхранение на непотребни дрехи, а не ми се ще да ги хвърлям или изпращам за рециклиране. Ползвани са 3 месеца и са в безупречно състояние.

# 129
  • UK
Миоки, попитай в училището, чувала съм при нас за някакви инициативи за събиране на униформи втора ръка и раздаване на ученици с ограничени възможности. Отделно имаме не особено активна фейсбук група за купуване и продаване на умалели униформи.
А детето колко е голямо? В детската и най-малките класове държат резервни униформи за преобличане в случай на инциденти.

# 130
  • постоянно
Здравейте момичета!
Искам да попитам, какво правите със старите униформи, които са в добро състояние? Ще сменяме училището и се чудя какво да правя с дрехите които са с лого - по-точно саката и пуловерите. Нямам много място за съхранение на непотребни дрехи, а не ми се ще да ги хвърлям или изпращам за рециклиране. Ползвани са 3 месеца и са в безупречно състояние.
Миоки,
 можеш да ги продадеш ако са в добро използвано състояние. Потърси Фейсбук групи за продаване в района в който си /e училището-например Things for sale in Leeds. Училищните униформи не са никак евтини и така можеш да си помогнеш с средства за купуване на нови  Hug

# 131
Благодаря за идеите! Ще потърся ФБ група, за това не се бях сетила. Няма да откажа да намаля разхода за закупуване на новата униформа  Blush
На 13 години е синковецът.

# 132
Здравейте!Понеже съм тотално ненаясно,бих искала да попитам-има ли отделна групичка за живеещите в Северна Ирландия?И изобщо сред вас има ли живеещи там?Дано не ви отегчавам.По принцип доста се порових в старите теми,но ми е трудно да открия.Благодаря предварително  Simple Smile!

# 133
  • UK
Някакъв грип ли върлува? Едната ми коконка е с тт и ужасни сополи Whistling тт ,ту я смъквам,ту пак се вдига.
Нашият тати, е нощна смяна и подозирам,  че днес пак, няма, да се спи Sad
Само, да не прихване и другата? се Моля!

# 134
  • Истински се вижда само със сърцето.
Коконче да оздравява детето  Hug дано другото да не се разболява.

Общи условия

Активация на акаунт