Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 683
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Илейн, то твоето момиче май е горе долу на същата възраст като мойта, утре прави 1г и 3м.
Аз отдавна ходих по яслите, дори си набелязах една и живот и здраве,тия дни ще отидем да я запишем, за да може лятото да почне. Точно срещу нас има училище и нърсъри, но там е за над 3 годинки. Нека да почне да ходи някъде, след година ще му мисля дали да я оставя в яслата в която си е или да кандидатствам за този в училището. От една страна ще си е с децата с които си е била и няма да сменя място, от друга, може по-лесно да свикне с голямото училище, с униформите итн. Но да тръгне, да я видя как е и тогава ще мисля.
Аз тази ясла която си харесах, е на другия край на града, но няма проблем да се ходи, а и двамата сме с коли. Това което ми направи впечатление е, че по цял ден се държи вратата за навън отворена, не ги извеждат всички, а който когато иска излиза, независимо от времето. Дори като вали пак е отворена, но има един навес под който ги държат. Аз затова искам и лятото да почне, та поне да е по-топло, а не изведнъж от само влъщи на топло, на място с непрекъснато отворена врата. На мен колкото и да ми се искаше малко повече да я каля от малко бебе, нещо не ми се получи. Обличам си я, понякога повече отколкото ми се иска (не я навличам прекалено много Laughing)

# 451
  • Leeds, UK
Здравейте, момичета! Аз поизчезнах от хоризонта през последния месец, но доста бях натоварена с английския в колежа. Въпреки, че е парттайм, пак ми отнема време за подготовка, че дават много домашни, презентации и проекти. А и изневиделица работодателят ми ме записа и за NVQ level 2 Health and Care. Преди няколко дни ми беше асесмънта по математика и английски. Някой да е карал NVQ?
 Гледам, че обсъждате и CSI застраховката. Преди 2 дни за първи път чух за нея, защото една приятелка ми изпрати да чета. Да си призная хич не съм наясно  Embarassed. Аз и мъжът ми работим на парттайм, аз 30 часа, той 20. В такъв случай трябва ли пак да си вадим такова? А детето? newsm78 или е само за неработещи съвсем? Някой, ако може да ми разясни малко повече, че аз четох, ама...За почти 3-те години тук, само веднъж сме ползвали медицински услуги и то по спешност за операция на мъжо.
 Прочетох и хубави новини тук-там. Поздравления на всички. Бъдете здрави, другото се нарежда лека-полека.

# 452
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка с малка разлика са ни щерките Simple Smile моята прави една този месец Simple Smile.

Аз не знам кога ще намеря работа, ама да си "напиша домашното" с нърсерито и да съм подготвена.
Иначе за воденето ще се оправим според ситуацията Simple Smile, аз не шофирам ама сме задобрели по градския транспорт Simple Smile, а може и баща и да я води.

# 453
Ронка, вземи предвид факта, че целодневните градини 0 до 5г нямат ваканция, а тези към училищата постоянно почиват. Това е причината да не го местя в училището до нас, а да продължаваме да пътуваме по 20-30 мин в посока с автобуса всеки ден.
Отделно грижите там са много повече и по-добри от 3те часа към училището.
Извеждат ги и при нас всеки ден по няколко пъти.Обличат ги прекалено много за тукашните стандарти дори. Задължително навън всички с шубите, шапки/качулки и ръкавици. Не стоят по много, 30на минути и ги вкарват и така няколко пъти, ако времето го позволява.

Илейн, ние се редуваме с вземането/воденето, защото сме с една кола. Аз с автобуса, тати с колата..свиква се.Отделно малкия се научи на автобусна етикеция и поведение в обществото😁

Heppy Bella, не важи за работещите тази застраховка.

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 20:07 от Pampers

# 454
Памперс мен изобщо не ме притеснява воденето и прибирането откъм транспорт Simple Smile би ме притеснило откъм работно време само.

ММ излиза в 7 и се прибира след 18.30, а няма нърсери след 18.00 часа, така че аз трябва да намеря нещо с работно време което да приключва така, че да мога да я прибирам Simple Smile

Ама да намеря работа, сигурна съм, че ще измислим схемата.

Моята девойка изобщо не е зиморничаво, а и аз много не я обличам за ужас на баба й  Mr. Green, надявам се да се адаптира бързо когато му дойде времето, само с кърменето и все по-голямото и пристрастяване не знам как ще се оправя Simple Smile

# 455
Забравят за кърменето, колкото и да са пристрастени. Има едни критична седмица и после все едно никога не е било. Но наближат ли 2, вече всичко осъзнават и е много по-трудно отбиването по мой наблюдения.

Нашата градина е до 5:30. В седмицата, когато аз трябва да го вземам, работя час по-малко, защото няма смисъл да ходя час по-рано заради естеството на работа и съответно ми плащат по-малко. Братовчедката пък отработваше, когато може, ако трябва и в събота, за да си направи 40те часа по договор.
Иначе и моят ходи гол и бос по рождение за ужас не само на бабите. Единствено циганките му се радваха и плюваха по улиците в България  Joy Другите се надпреварваха със съвети как да го гледам.

# 456
  • Leeds, UK
Pampers-че, мерси за отговора.  bouquet И аз така предположих, но не съм сигурна за 20-те часа на моя мъж дали е работа  Grinning. Той повече работи де, но за толкова му е договорът. Шефът му е алчен много. Ако някой остане без работа за по-продължително време ще трябва да плаща преди да кандидатства, ако иска да е перманент резидент. Това правилно ли съм го разбрала? Никъде не видях нещо за деца да пише също.

# 457
Ние с работата сме се разбрали и така ще остане засега. Аз работя от 9 до 6 и с пътя ми се връзва да ме няма от 7-7. ММ работи или от 7 до 4 или от 2 до 23. Яслата предлага и ранно започване, но това е прекалено рано за всички ни. Затова решихме засега да се редуваме с работата, и двамата минахме на парт тайм и аз съм на 3дни, той на 4. Засега така ще го караме, дори е тя да тръгне на ясла.  А и да сме спокойни, ако случайно се разболее и се наложи да си останем вкъщи, това е голяма мъка, защото трябва да св намери някой да замести, а от днес з аднес е трудно.
И ное се кърмим и незнам как ще става отбиването newsm78. През деня може и да не се сети, но вечер е направо ужас, буди се на час и половина-два. Не ми се иска да я оставям да плаче и незнам как ще стане. Мислех като се приберем в Бг, свекито много се занимава с нея, да и я оставя. newsm78 . През деня заспива без проблем с баща си.

# 458
Pampers-че, мерси за отговора.  bouquet И аз така предположих, но не съм сигурна за 20-те часа на моя мъж дали е работа  Grinning. Той повече работи де, но за толкова му е договорът. Шефът му е алчен много. Ако някой остане без работа за по-продължително време ще трябва да плаща преди да кандидатства, ако иска да е перманент резидент. Това правилно ли съм го разбрала? Никъде не видях нещо за деца да пише също.

За да се счита за работник, трябва да има поне primary earnings threshold, което всяка финансова година се определя официално като сума, но е някъдя около 20 часа седмично.

Остане ли без работа, незабавно трябва да се запише в Jobcenter, за да може да докаже, че търси работи и престоят му да се смята за легален, но може да има ограничение във времето за търсене на нова работа. Иначе трябва да плаща застраховката и да се води family member на работещо EEA лице.
Децата са family member и ако се вадят някакви карти или сертификати, за тях също се вадят.

# 459
.
Децата са family member и ако се вадят някакви карти или сертификати, за тях също се вадят.
Памперс, отделни формуляри ли се изпращат и за тях?

# 460
  • До хладилника, който обичам
Само да вметна, че работа и кърмене и ясла/градина са съвместими Simple Smile Не е нужно да се отбие, ако човек не иска и детето не е готово. Иска нагаждане, като всяко ново нещо, но особено в началото, докато детето свикне с новите промени, кърменето  може да служи за котва, която да му дава сигурност.

# 461
Бу ще ти пиша за съвет ако се наложи Simple Smile

# 462
.

Формата за деца и други неработещи роднини по права линия е EEA (FM).

# 463
.
Формата за деца и други неработещи роднини по права линия е EEA (FM).
Благодаря! bouquet

# 464
Забравих да кажа, че срещу заплащане може да снимат в най-близкия ви офис паспорта на детето (възрастните имат ЛК, с която могат да вадят документи), за да не го задържат и да пътувате спокойно. Само още не съм звъннала да попитам сумата колко е.
Ако някой има информация колко вземат, моля да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт