Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 737
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
  • Манчестър
Бу, нали за тази цел е и европейската, здравна карта  Peace
Чудя се, за възрастните англичани в бг , те, като не си плащат никакви вноски в бг , а влизат в нашите клиники за лечения, вкл и ракови, чия каса, точат?!?

В тази връзка да попитам, тези които сте раждали тук, секциото от каса ли се поема или  се заплаща и в какъв размер ме интересува?

Европейската здравна карта покрива само спешни случай ако си на краткосрочно пребиваване. тя е доказателство,че си осигурен в друга страна членка на ЕУ.

Ако пък имаш и НИН няма как да убедиш някого,че си краткосрочно тук.

# 481
 Блу - имаш.
Всеки с постоянен адрес се регистрира при лл и ползва NHS.
Не знам кое е толкова трудно за разбиране - ако някой от ЕС пристигне в Бг със семейството и жената не работи - дали ще има право на здравно осигуряване?!? Разликата с тук е, че има достъп до здравната с-ма, но не е "законно".

# 482
  • постоянно
Коконче,
 секцио тук правят само ако има причина за такова. Тогава се поема от NHS (  ако имаш правото да ги ползваш )
 Peace

# 483
  • постоянно
Бу, нали за тази цел е и европейската, здравна карта  Peace
Чудя се, за възрастните англичани в бг , те, като не си плащат никакви вноски в бг , а влизат в нашите клиники за лечения, вкл и ракови, чия каса, точат?!?

В тази връзка да попитам, тези които сте раждали тук, секциото от каса ли се поема или  се заплаща и в какъв размер ме интересува?

Европейската здравна карта покрива само спешни случай ако си на краткосрочно пребиваване. тя е доказателство,че си осигурен в друга страна членка на ЕУ.

Ако пък имаш и НИН няма как да убедиш някого,че си краткосрочно тук.

Коконче,
едва ли "точат " БГ здравна каса - най-вероятно си плащат за лечението , което дори така е по-евтино отколкото в  Англия .  Ако е по- спешност  Европейската карта им покрива лечението точно както и те твоето тук  ( засега ) по същата линия.

# 484
  • Leeds, UK
Една позната румънка работеше като чистачка, но те се водят селф емплойд, ама тя не знаела. Мъжът й не работеше. Дошли са тук заради детето, защото в Румъния лекарите не могат да му открият какво е и после се изненада след като му направиха редица изследвания и го оперираха, че й дадоха сметка да покрива 600-700 паунда някъде. А то ето за какво била работата...липса на въпросната застраховка.

# 485
Аз не знам случай Бг здравна каса да е покрила разходите за лечение на някой, който няма ЕГН или ЛНЧ........ и да не е осигурен в Бг.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 15:26 от Ladybird_

# 486
  • UK
Коконче,
 секцио тук правят само ако има причина за такова. Тогава се поема от NHS (  ако имаш правото да ги ползваш )
 Peace

Имам причина аз Wink пък и ЕГН-то, също е предполагам от някакво значение.
  Crazy
То стана голяма 'бъркотия' Mr. Green
Калинке,  като не е законно, защо пращат покани за изследвания, в такъв случай  newsm78
Няма им точа касата, споко.  Ще се изследвам в бг Wink

# 487
Причината за секцио я решават лекарите, ако предварително заявиш че искаш и настояваш, вероятно ще трябва да платиш. ( в сайта на болницата може да пише цена, или им прати мейл). Една приятелка сега януари роди, обаче се измъчи 5 дни в болницата.  Нерегулярни контракции, изтекли води, 2 пъти предизвикване и нищо не става...чак на 5 тия ден се предадоха и и направиха секцио ( безплатно). При мен почти също се стигна до секцио, само ми дадоха да подпиша документ че съм съгласна, но в крайна сметка я извадиха с форцепс. Хич не са склонни на безпричинно рязане...

# 488
Ако не спазваш европейските закони, водиш се незаконно пребиваващ в страната. Това значи, че ако живееш над 3м в която и да е държава в ЕС трябва или да работиш, или да си плащаш изискуемите данъци. За Англия от 2011г това е CSI. Всеки студент и неработещ е длъжен да я има. Без нея пребивават незаконно в страната и подлежат на съдебни санкции, депортиране и т.н.

Не е работа на NHS да знае кой е законно тук.Това го прави Home office. Съответно NHS си гледат техните регистри и следват процедурите си за работа. Въпросът е,че в момента, в който "те хванат" ще те осъдят да си заплатиш всички неправомерно ползвани ресурси.

Всичко е повече от ясно описано на gov.uk в няколко документа.

Децата се осигуряват от работещия родител. Ако и двамата родители не работят, тогава за всички членове на семейството се изисква застраховка.

В Бг даже няма и да те прегледат, ако нямаш платени здравни осигуровки 6м назад. С влизането в кабинета,това проверяват първо.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 16:31 от Pampers

# 489
  • Манчестър
Коконче,
 секцио тук правят само ако има причина за такова. Тогава се поема от NHS (  ако имаш правото да ги ползваш )
 Peace

Имам причина аз Wink пък и ЕГН-то, също е предполагам от някакво значение.
  Crazy
То стана голяма 'бъркотия' Mr. Green
Калинке,  като не е законно, защо пращат покани за изследвания, в такъв случай  newsm78
Няма им точа касата, споко.  Ще се изследвам в бг Wink

Гарантирам ти,че ЕГН -то няма абсолутно никакво значение.......от личен опит.  Grinning

# 490
Не знанието на законите не е оправдание  Peace Когато човек тръгва да живее в друга държава и то с децата си е редно поне да се запознае с основните закони, които го касаят.
Кокона - пращат ти известие за цитонамазка, защото си регистрирана при лл и той си следва процедурите по NHS. Предполагам знаеш, че здравеопазването е препоръчително, а не задължително. Можеш спокойно да се изследваш, ако имаш желание. Моето лично мнение/а вече и от опит/ - добре е да се изследваш там, където смяташ и да се лекуваш, ако недай си боже има нещо  Peace

# 491
  • UK
О , никъде не коментирам, нечие знание или незнание. Това че имаш НИН пэк изобщо не означава, че работиш и точиш каси и пр.
Дори при изваждането на моят, тк бяхме с децата, изрично ме записаха, като все още гледаща ги и не, в процес на търсене, на такава Wink
Колкото до данъците в страната на живеете, то като наемател какъвто съм в момента си плащам дължимите такива.  Др задължени кэм uk нямам  Peace

# 492
Човек има право на мнение - щом смяташ, че нямаш други задължения - ок.

# 493
..
Колкото до данъците в страната на живеете, то като наемател какъвто съм в момента си плащам дължимите такива.  Др задължени кэм uk нямам  Peace

Кокона, данъците като наемател нямат нищо общо с данъците, които плащаш когато работиш. Едното не изключва другото, нито пък спираш да плащаш council tax когато заплащаш income tax  Stop

А и доколкото помня именно на теб реагирах и то не еднократно, че още не сте заминали,а питаше какво ти се полага като помощи за децата...

# 494
Блу - имаш.
Всеки с постоянен адрес се регистрира при лл и ползва NHS.
Не знам кое е толкова трудно за разбиране - ако някой от ЕС пристигне в Бг със семейството и жената не работи - дали ще има право на здравно осигуряване?!? Разликата с тук е, че има достъп до здравната с-ма, но не е "законно".
Благодаря.

За мен недоразумението идва от точно от факт, че при ползване на услуги на НХС не те питат дали работиш, дали плащаш застраховка. Достатъчно е да имаш номер, а за него се регистрирап при ЛЛ с адрес. В сайта на NHS също никъде не срещнах да делят хората на работещи и как, студенти, неработещи и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт