Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 664
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Как стои въпроса със зъболекарските услуги за неработещите? И по NHS пак се плаща.

# 526
  • Истински се вижда само със сърцето.
Блу, това е от линка който пуснах снощи, надявам се че дава отговор:
This pages defines comprehensive sickness insurance (CSI) and explains which European Economic Area (EEA) nationals and their family members must hold it.
You can accept an EEA national or their family member as having CSI if they hold any form of insurance that will cover the costs of the majority of medical treatment they may receive in the UK.
You must take a proportionate approach when you consider if an insurance policy is comprehensive. For example, a policy may contain certain exemptions but if the policy covers the applicant for medical treatment in the majority of circumstances you can accept it.
The definition of CSI does not include:
• cash back health schemes, such as:
o dental
optical
o prescription charges
• access to the UK’s NHS

Това е на 30 стр, ако искаш. Можеш да видиш и друга полезна информация там.

# 527
Застраховката не "премахва" лечението по NHS, а го надгражда  Peace Сиреч - ползват се всички услуги по NHS, а ако човек реши да ползва нещо, което не се поема по NHS - то може да клеймва застраховката/по желание, защото пък застрахователната премия зависи от клеймванията/.
Аз и друго се сетих - някъде преди време бях чела нещо за неактивните НИН - след определен период да се закриват. Който е с неактивен НИН може да се поразтърси, че да няма изненади...

# 528
Благодаря, но, простете глупостта ми, аз пак не разбирам.
Лейди, къде го четеш това?
Илейн, благодаря, четох го това, но, както казах глупава съм, и пак не го проумявам.
Как НХС разбира имам ли аз застраховка, след като не ме пита?
Мога ли сега да отида на зъболекар и да ползвам услугите на НХС при условие, че не работя, но за тези услуги ще платя 50-60 паунда.

# 529
  • Истински се вижда само със сърцето.
Според мен можеш Блу, аз го разбирам, чее застраховката се изисква да покрие скъпи изследвания или операции.

За НИН ми казаха в джобцентъра, че няма такова нещо.

# 530
Търся препоръка за застраховка живот със спестовен характер.

# 531
Блу никъде няма да те питат дали имаш застраховка, или дали работиш  Peace Имаш право да се регистрираш при лл, от там ти вече си в с-мата на NHS/имаш NHS номер/. Когато се записваш в дентална практика - записваш се с NHS номер. Ползваш си услугите по NHS. Ако ползваш услуги извън NHS/дали в болница, или при зъболекар/ - плащаш си услугата, вземаш съответен документ, попълваш форма от застрахователя и съответно застрахователя ти изплаща сума/в зависимост от застраховката/.
Застраховката е задължителна за самоиздържащите се, когато доказват статус пред хом офиса!!!

# 532
Благодаря ви, момичета.
Значи, просто трябва да плащам някакви пари за здраве на някаква частна компания и ХО ще са доволни. Дали НХС взема и как пари от тази компания конкретно за мен, не ме интересува, платила съм си.

# 533
Благодаря ви, момичета.
Значи, просто трябва да плащам някакви пари за здраве на някаква частна компания и ХО ще са доволни. Дали НХС взема и как пари от тази компания конкретно за мен, не ме интересува, платила съм си.

Стига застраховката да покрива ползваната услуга.

# 534
  • UK
А, кэм коя компания, са ви застраховките,  може ли, да споделите?

# 535
  • Варна
Малко да сменя темата. Опитвам се да намеря рецептата за рибицата дето става на филе в хладилника. Дано става ясно коя рецепта търся, засега неуспешно. Беше като, че ли в предната тема, но не я намирам  Confused

# 536
  • Манчестър
Малко да сменя темата. Опитвам се да намеря рецептата за рибицата дето става на филе в хладилника. Дано става ясно коя рецепта търся, засега неуспешно. Беше като, че ли в предната тема, но не я намирам  Confused

Ако я намериш, прати ми я на лични и като пускам новата тема ще отворя секция рецепти и да допълваме , вместо да ровим ИЗ темите.

# 537
  • Варна

Ако я намериш, прати ми я на лични и като пускам новата тема ще отворя секция рецепти и да допълваме , вместо да ровим ИЗ темите.

Добра идея Wink

# 538
Аз пък ще съм благодарна, ако някой сподели рецепта за традиционния неделен обяд, тоя с roasted meat със задушените зеленчуци.

# 539
http://zi4e57.blogspot.co.uk/search?q=%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B5+% … D0%B5%D0%BD%D0%B0
Аз съм правила тази, скролни надолу страницата. Получи ми се в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт