Дневникът тема 75 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 219
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Здравейте! Последните дни не съм се теглила, че се събраха празници, но ви чета редовно. Днес попаднах на една статийка за забавения метаболизъм - 2 неосъзнати начина, с които забавяме метаболизма си.
Доста ми допадна и отговаря на разбиранията ми, че не трябва да се яде само един вид храна, т.е. всякакви монодиети и режими, изключващи мазнини и въглехидрати, всъщност са вредни в дългосрочен план.  Hug

П.П. не мога да ви дам адреса, нещо не харесва страницата. Ако искате, потърсете я в Гугъл.

Последна редакция: нд, 05 фев 2017, 11:50 от gpym4e

# 301
Niya88, то за това зависи от организма и предпочитанията на човек.
Аз спокойно мога да изкарам и повече от два дни на пилешки гърди на тиган, например. Дори и сега се храня предимно с пилешко като добавям салата по-скоро, защото знам, че трябва, а не защото ми се яде. Друг е въпроса, че рибата и млякото вероятно ще ги заменя с пиле и някакъв млечен продукт.

# 302
  • София
Зизу, така е, аз само си споделих моя опит и защо реших да пробвам с другата. Аз започнах с голямо желание тази на Ваня Ч., защото и не бях яла картофи отдавна и ме зарадва много. Въобще ен очаквах, че организмът ми ще реагира така. Иначе не смятам, че монотата са вредни, ако човек не гладува и ги прави в определен кратък период от време, а не да живее така.

# 303
О, и аз ако усетя дискомфорт ще си я нагодя, както ми е удобна. По-скоро ще спазя правилото за редуването на ден с В и ден с П, както и да съм от "по-тежки" към "по-леки" храни Peace

# 304
  • София
Дд,и тази седмица без тренировка,болна ми е инстр.Днес трети ден елда и кефир,вчера взех от скъпата елда зелена руска,вкуса е съвсем друг.Много лека се чувствам.Утре постни два дни,чудя се за някакви вег.кюфтета ама хич не ми се правят неща само за 2 дни.

# 305
Здравейте, дами! Включвам се от днес във вашата мила група! Накратко, естествено след голямото празнуване и купонясване от средата на Декември до вчера  Grinning килограмите растат. Е тъй като е време вече да се стегна, защото лятото чука на вратата, за пореден път се опитвам да се мотивирам и много ще се радвам ако има с кого да споделям терзанията си!
Плана е да започна с едно 10-15 дневно гладолечение и 5-10 дневно захранване, за пречистване на организма от всичко което изядох и най вече от цялото вино което изпих! Много ще се радвам, ако има други луди, които са на гладолечение да пишат, защото имам нужда от подкрепа и съмишленици!  Heart Eyes

# 306
  • На топло
Добре дошла в темата Цвети. Аз не съм по гладолечението.
Никога няма да мога да издържа такъв тежък режим и това ще ме демотивира допълнително.
Чудя се каква диета да започвам  Crazy
Нищо не ме привлича, броенето на калории ме отекчава....от почти месец уж внимавам и не съм свалила нищо ( по дрехите съдя и в огледалото)
Исках да се кача на кантара месец март  Cry

# 307
  • София
Цвети добре дошла,аз го правих юни месец 20 дни и 10 дни захранване.Не бих почнала в този сезон,а и за него си трябва подготовка,воля голяма.

# 308
Да, много добре разбирам какво означава броене на калории и постоянно мислене какво да и какво не! Преди 3-4 месеца правих гладолечение за 10 дни със 7 дни захранване и ефекта беше страхптен, не говоря само за килограмите (понякога те не са най-важните), но настроението и заряда, който имах беше невероятен! Съгласна съм,  изисква се нечовешка мотивация и воля особено първите три дни, но лично на мен понякога ми е по-лесно да не ям отколко да броя планирам всяка калория! И все пак това е само пилотния старт след това съм в групата на трениращите, броящите и осъзнаващи какво слагат в устата си! Целта ми е - 10кг до края на април!
Благодаря за отговорите и желая на всички много успех и минуси!

# 309
  • София
Ядеш ли нещо по време на гладолечението, плодове и тн. или си само на вода? Виждала съм тема във форума, но знам, че има различни варианти. Не е за мен гладолечението, но пък затова е темата всеки да споделя неговия начин.

Аз днес попийвах кефир, утре съм на зеленчуци.

# 310
Ям плодове и чай, но в много ограничени количества около 500 до 800 грама плодове, това е леката форма на гладолечението! Има хора които прилагат другите форми на гладолечение: само на вода или дори и така наречения сух глад, но аз все още не съм пробвала този вид! Интересното първият път беше, че си мислех, че ще се чувствам много зле, отпаднала и без никаква енергия, а беше точно обратното! Определено ми хареса ефекта, който имаше върху мен и начина по-който се чувствах! Много тънкият момент обаче е захранването, ако не го направиш стриктно и не внимаваш, може да има обратен ефект! Дано се справя и този път не е много лесно, защото трябва да отрежеш всичко и най-големият проблем при мен е сутрешното кафе! Красотата изисква жертви  bouquet

# 311
Цвети, добре дошла!

Аз съм правила джусинг със смутита за 10 дни, и мисля пак да го направя скоро, може би през март/април, в комбинация с интензивна йога. Искам да се стопли, защото и сега едва издържам на студ. Наистина не е проблем да издържиш, и енергията си е ОК, ходех си на бокс, на спаринг, нито свят ми се е вил, нищо.

След обилното ми хранене през последните 4 дни очаквах сериозно покачване, а то- нищо. Слава богу, излязох непокътната от тази истерия. Чак немога да повярвам. Днес ще видя какво ще правя, още не съм решила. Май салата с риба тон и яйца.

Успешен и ползотворен ден! Hug

# 312
  • София
ДУ след три дни кефир и елда отчитам -1,8.ДОволна съм днес пости.

# 313
Добро утро  Hug
След един режимен укенд без прегерешния - кантарът не мръда. Скръндза.
Днес ще си направя прочистващ ден с чай от джинджифил, лют пипер и лимони.
Колежките пак нещо черпят (бонбони)... ужасни са   Crossing Arms Ама вече и не им се впечатлявам. Подминавам и толкоз.
Започна и да се затопля постепенно Simple Smile Само дето ММ ме саботира и не иска да ходим пеша, ама ако ще.. ще си ходя без него  Naughty

# 314
Вчера от обяда ми стана толкова тежко, че даже не вечерях. И днес не ми е добре. А нито съм преяла, нито нищо. Мъжът ми и детето що храна изядоха след това, само аз, сякаш камъни бях яла. Мразя да се чувствам така.

Общи условия

Активация на акаунт