Дневникът тема 75 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 202
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Като ви четох с тези шоколади и аз се изкуших и изядох два реда. Ама и истината е, че с тая монодиета си ми е голям глад, смятах, че се падат 8 дни по до 500 калории на ден и два по 1800 ккал. Само като го сметнах и като видях как сега съм гладна и ме чака това и следващите дни и се демотивирах и посегнах на шоколада. Поне направих и тренировка.

Продължавам с режима, де, то дори и с шоколада не минавам 600 кка, ама този глад не е за мен. Утре по план са 5 яйца, но най-вероятно ще изям повече. Но пък два дни от глада минаха, остават още само 6 (и два с ядене).

# 361
nikitto, утре чакаме да отчетеш ден втори  Simple Smile

Кайсия, и това съм си мислила. Да се заредя със шоколади и да пробвам колко време ще издържа само на шоколад  Joy Някога, когато бях студентка, се говореше за диета на уиски и шоколад  Joy, но нямам лични впечатления и не мога да кажа дали работи.
Ти да му мислиш там където си, по колко шоколад да ядеш. А Live to Lift гарантират ли, че ще се спрем след половин шоколад  hahaha

Извинявам се за спама. Подкрепям за захарта в кафето. Ако само това е захарта за деня и няма здравословен проблем, не е необходимо да се спира. Аз въпреки всички залитания пия кафето и чая без захар, дори и не помня някога да съм слагала. В кафето добавям прясно мляко. Така съм свикнала и ако някой ми сложи случайно захар в напитката, направо ми е неприятно, променя ми вкуса.

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 22:52 от z.2012

# 362
  • На топло
В тази тема не трябва да се споменава думата " шоколад"  Mr. Green
Сега сигурно всички ровичкат да търсят. Аз поне знам, че нямам по шкафовете.
Ако умра от глад ще си направя един чай  Crazy

# 363
Аз имам 70, 75 и 90%  Mr. Green

Менюто днес
Скрит текст:
За закуска и обяд- по половин омлет от 3 яйца, с плънка от кашкавал, дом извара и лютеница; маслини; кисело мляко 4% + 2 кафета с пр мл
ранна вечеря- салата зелении с чери домати, лимонов сок и зехтин, пушени коремчета от сьомга; свинско сърце варено и след това запечено с кромид, морков и кашкавал; 4бр бразилски орех; 2 кивита със заквасена сметана 20%
- преди малко ред шоколад 70%

# 364
  • София
И аз не купувам и даже се скарах вчера на приятеля ми, че е купил. Казах му да си яде на работа или да си купува, когато мисли да яде, а не вчера купил два и най-рано в събота ще ги яде. През седмицата не му остава време да стигне до шоколада, но аз съм си по вкъщи по цял ден (работя от вкъщи).

# 365

georgieva88, а защо мислиш, че със силова тренировка няма да изгориш пак толкова Simple Smile, не се заблуждавай, че само яко въртене или тичане и потене ще доведе до резултат. Иначе храненето ти много се доближава до това, което аз харесвам, пробвай поне веднъж седмично силова, като половин час преди тренировка яж нещо протеиново (аз си правя протеинов шейк, че ми е най-лесно), веднага след тренировката хапни малко бърз въглехидрат (1-2 парченца шоколад), а до един час след тренировката яж нещо протеиново - яйца, извара, месо. Успех.

# 366
  • тук и там
Имам в къщи шоколад,обаче последно време купувам био,80 процента какао...и не ми харесва въобще.Кофтито е че колкото и да изям от него,не ми е достатъчно сладък..Има един вид ,който направо е солен даже,докарва един сладко-солено-горчив вкус..направо на шоколад не прилича. Sick
Live to Lift ги харесвам,свежи са и статиите им са забавни ,със добро чувство за хумор,лесно се четат.
Но основният проблем във диетата-би било точно това,дали след половин шоколад ще мога да се спра.Ще си помисля за режима.
Току-що изпих кафето си със захар.Мисля това да е закускта ми.
Менюто ми ще е като вчера.В неделя доста пържоли сготвих,та трябва да се изяждат.Пък и добре ми се отразяват от към  насищане.На теглото как ще ми се отразят не е ясно,другата седмица кантарът ще ми покаже.
Между другото пия и добавки,които би трябвало да влияят на инсулиновата и лептинова резистентност(на теория само,разбира се).Но това от три дни.Не тринирам тези дни,и от сега нататък ще мога да тренирам само 3 пъти седмично(до сега тренирах 5 пъти седмично),смених  и времето на основното хранене.Интересно ми е как тези промени ще ми се отразят на теглото.След месец ще мога да  отчета как се отразява екперимента на телосложението ми.  Mr. GreenPeace

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 07:47 от Kaisia

# 367
Вие сте лесни, изкушавате се от шоколад. За мен това е най-малкото зло. Аз предпочитам торти и бисквити.
Обаче съм желязна, през седмицата не близвам. Само неделя си отпускам малко душата. Тази седмица основно на протеини ще карам.

# 368

georgieva88, а защо мислиш, че със силова тренировка няма да изгориш пак толкова Simple Smile, не се заблуждавай, че само яко въртене или тичане и потене ще доведе до резултат. Иначе храненето ти много се доближава до това, което аз харесвам, пробвай поне веднъж седмично силова, като половин час преди тренировка яж нещо протеиново (аз си правя протеинов шейк, че ми е най-лесно), веднага след тренировката хапни малко бърз въглехидрат (1-2 парченца шоколад), а до един час след тренировката яж нещо протеиново - яйца, извара, месо. Успех.

Да си призная нямам логично обяснение защо мисля така при положение, че мускулът дори в покой гори повече калории отколкото сланинката Grinning Определено ще пробвам и нещо силово, но в домашни условия, тъй като живея в малък град без фитнес и други нормални неща  Laughing За Захарта мога да кажа, че лъжичката сутрин - равна чаена и след обяд пак в кафето Embarassed е единствената захар, която поемам в 80 % от времето, т. е случва се освен нея и шоколадче от време на време до две квадратчета  Blush Но като цяло гледам да не прекалявам, но и да не я изключвам тотално, тъй като както е казал Гео милев "Всяка крайност е абсурд - без мисъл и оправдание" Имам моменти, в които залитам в райност да не ям много, но гледам да ги преодолавам, тъй като знам, че не е хич добре за организма да не се яде дълго време.

# 369
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте,мацки,това,че Сиска ни липсва е добре!!!!Във петък или през уикенда ще ни зарадва със хубав минус!!!!Сисунче   bouquet bouquet bouquet

# 370
Използвам това изречение
Цитат
при положение, че мускулът дори в покой гори повече калории ....
да вметна нещо, което прочетох в книгата на И.Субашка (не помня в тази или в другата тема ме питахте за нея, та в неделя я попрехвърлих пак в книжарницата).
Мускулът в покой не гори почти нищо."Колата в покой гори ли бензин?Не.Е, същото е и с мускулите, в покой не хабят гориво."-пише тя.

Изброява и няколко причини, поради които въпреки стриктен режим и тренировки кг не падат.
Една от тях е прекомерното трениране, т.е., претрениране.Обяснението й:при прекалено много и тежки треноровки тялото влиза в режим на стрес (явно отчита повишеното и прекалено движение като сигнал за животозастрашаваща опасност), повишава много кортизола, а той не позволява мазнините да се топят.Или, обобщено, когато тялото е в поставено в режим "оцеляване"-намалена храна и прекалено движение, то си пази всичко-забавя метаболизма, повишава кортизола, не пуска мазнините.
Дали е така, не знам, аз съм скарана със спорта....    Laughing
Но предвид колко народ се оплаква, че се скъсва от тренировки и стриктна храна, а кг не мърдат, явно има резон в думите й.

# 371
Аз съм съгласна с тезата на Инес за претренирането. Ключът не е в многото, а в правилното трениране. За половин час седмично тренировка с тежест постигнах повече от колкото когато се пуквах да тренирам.

# 372
Използвам това изречение
Цитат
при положение, че мускулът дори в покой гори повече калории ....
да вметна нещо, което прочетох в книгата на И.Субашка (не помня в тази или в другата тема ме питахте за нея, та в неделя я попрехвърлих пак в книжарницата).
Мускулът в покой не гори почти нищо."Колата в покой гори ли бензин?Не.Е, същото е и с мускулите, в покой не хабят гориво."-пише тя.

Изброява и няколко причини, поради които въпреки стриктен режим и тренировки кг не падат.
Една от тях е прекомерното трениране, т.е., претрениране.Обяснението й:при прекалено много и тежки треноровки тялото влиза в режим на стрес (явно отчита повишеното и прекалено движение като сигнал за животозастрашаваща опасност), повишава много кортизола, а той не позволява мазнините да се топят.Или, обобщено, когато тялото е в поставено в режим "оцеляване"-намалена храна и прекалено движение, то си пази всичко-забавя метаболизма, повишава кортизола, не пуска мазнините.
Дали е така, не знам, аз съм скарана със спорта....    Laughing
Но предвид колко народ се оплаква, че се скъсва от тренировки и стриктна храна, а кг не мърдат, явно има резон в думите й.

Също съм чела тази теория и й вярвам, тъй като съм го изпитала на свой гръб в първите години на отслабването си  Laughing За това сега гледам да съм умерена в нещата и определено ще се постарая да разредя малко кардиото и да вкарам сила  Peace За мускула имах впредвид, че като е активен гори повече, но може и нещо да не съм дочела де  newsm78 В този ред на мисли ще потърся въпросната книга на Субашка, тъй като имам позната, която мисля че е залитнала към анорексията, тъй като почти не яде и се спуква от тренировки по 2 часа всеки ден  Shocked Станала е 45 кг. и много искам да й помогна, още повече, че става дума за 14 годишно момиче....Много й говорих и обяснявах, но не мога да стигна до съзнанието й....Дано книга й помогне малко  Praynig

# 373
За съжаление много жени робуват на представата, че за да са слаби трябва да гладуват и да правят кардио в несвяст. До тях трудно достига идеята, че се отслабва с ядене, но правилното и с умерени тренировки, но правилните, струва им се нелогично. Както има значение дали една къща ще се изгради от тухли, или от слама, или от кирпич, по същият начин се гради и тялото, в зависимост от това, което му подаваш. Не може да караш на три солети и да искаш да си стегната мацка, няма как да стане.

# 374
  • Има много детски смях.
И аз съм съгласна с написаното за претренирането, а в комбинация с рязко ограничен калориен прием резултатът обикновено е не просто плато, а дори понякога и покачване на тегло. Претоварен, изтощен и стресиран организъм може да доведе до изключително трайни и неприятни последствия.
Кайсия, би ли споделила какви именно добавки за ИР и ЛР пиеш, стана ми интересно.
z.2012 , относно примерни менюта в Зоната, искам да направя някои уточнения.
Скрит текст:
Първо, аз да меря грамажи, да броя, да изчислявам... няма ме в тази "нАука".  Stop Дори като съм спазвала строго индивидуални режими, пак основно съм действала по метода "на око". Важното при мен е да нацеля момента, в който ще усетя ситост- не да спра преди или след това, а точно навреме. Блокове средно зная колко трябва да приемам, но аз и тренирам сравнително сериозно, така че и те не са ми особен ориентир. Ръководя се по калории основно. В дни с тренировка около 1800- 2000, в почивка- около 1500. Но пак основното е да не стоя гладна, защото аз на глад не нося и тогава сериозно изпускам положението извън контрол. Зоната, също така препоръчва да се закусва след ставане /това го правя/, но пък не и да се пие вода преди хранене, което НЕ правя, а заимствам от Ипократис принципа с водата преди всяко хранене. Също така според Зоната, трябва да се приема храна на всеки 4 часа средно /то и според Ипократис е така/, но аз като се наям достатъчно засищащо на закуска, следващите 5 часа минимум не мога и да си помисля за храна. И не ям. Тук се ръководя от Румяна. Laughing Въобще, крада от кой каквото ми хареса и допада.  Crazy Също така, пак от Румяна гледам да не ям поне 2 часа преди лягане. А според Ипо, пък и според Зоната е хубаво преди лягане да се "снакне" нещо. Всичко това го пиша, за да стане ясно, че не спазвам Зоната стриктно, а по- скоро начина на комбиниране на храни, при който не се ограничава драстично нито една хранителна група. И вече няколко месеца май успявам да стоя в т. нар. "Зона". Много полезен в началото ми беше този сайт. Сега вече сама си разигравам и менютата и съотношенията М- В- П. Peace Да не говорим, че така готвя за цялото семейство, също не е никакъв проблем като имаме/ ходим на гости, или се налага да се храня навън. За мен също така е изключително важно децата ми да не растат непрекъснато сред думи като "диети", "ограничаване на калории", защото много ме е страх от хранителни разстройства, а ставайки свидетел на подобно поведение от страна на член на семейството, много лесно може да се "бъгнат". И този начин на хранене ми помага изключително много И в това отношение. Peace
Често закусвам пълномаслено мляко с плодове или мюслита. Както и препечени филийки с ръжен хляб, авокадо, пушена сьомга, или със сиренце/ кашкавал/, или с шунка и маслинки; обикновено и краставичка, доматче. Друг път пък- омлети или фритати и изравнявам въглехидрата с плод. Менюто наистина може да бъде изключително разнообразно. Сармички с кисело мляко, постни ястия /напоследък имам нужда от един- два дни в седмицата без месо/, които "изравнявам" със сирене или кашкавал- например боб на фурна с парче сирене. Или огромна салата краставица, домати, сирене и маслини. Ако ям месо със салата- изравнявам с чаша- две вино.  Laughing Риба с картофена салата също е ок. Просто мисля, че за себе си чрез Зоната намерих баланса. Не се чувствам ощетена, не се чувствам ограничена, имам пълната свобода какво да ям. Ако нещо "излезна от зоната", не се тръшкам, не се обвинявам, не ми е гузно. Просто на следващото или по- следващото хранене се опитвам пак да "влезна" в нея.

Общи условия

Активация на акаунт