Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 184
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
Шишето е лилаво, защото това е цветът на Принс Laughing Не си представям друг цвят за парфюм на Принс...
Да, определено е така. Но просто самият парфюм не ми мирише "лилаво"...  Laughing
Обзалагам се, че и люти чушки да имаше в пирамидата, пак цветът на шишето щеше да е лилав, просто подпис на човека... Laughing
Благодаря, че разказа за него, беше ми интересно.

# 286
Здравейте момичета.Моля за съвет.Поръчах си парфюм BOUCHERON QUATRE от Парфюм Шоп Нет.На кутията има код ,проверих го ок е.Обаче на дъното на бутилката няма нищо.Погледнах други мой парфюми купени от МОЛ-Бюти Зона ,имат стикери на дъното.И сега се чудя дали си купих оригинален парфюм или дадох едти 80-90,лв за ментак.Последно аромата е същият като този ,който душнах в МОЛА.Много дълго стана.Моля,да ме извините.Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 17:46 от RUMI7070

# 287
  • на североизток от Рая
 Момичета, извинявайте, че питам нещо, което е коментирано, но беше отдавна и не помня. Какво ще кажете за трайността на Лартизанската смокиня?

https://www.parfumi-shop.net/bg/ezine/show/l-artisan-parfumeur-p … guier-extreme.php

И тази роза?

https://www.parfumi-shop.net/bg/ezine/show/l-artisan-parfumeur-rose-priv-e.php

Имам лютите чушки, обаче при мен не е с голяма трайност. Не съм го носила отдавна, но пък го харесвам. Та, Лартизан слави ли се с трайност?

Проби едва ли ще намеря, затова не пиша в темата за размени. Ако ще ги вземам, направо ще ги чукна насляпо.  Crazy

Благодаря!  Hug

# 288
  • София
Момичета, извинявайте, че питам нещо, което е коментирано, но беше отдавна и не помня. Какво ще кажете за трайността на Лартизанската смокиня?

https://www.parfumi-shop.net/bg/ezine/show/l-artisan-parfumeur-p … guier-extreme.php

И тази роза?

https://www.parfumi-shop.net/bg/ezine/show/l-artisan-parfumeur-rose-priv-e.php

Имам лютите чушки, обаче при мен не е с голяма трайност. Не съм го носила отдавна, но пък го харесвам. Та, Лартизан слави ли се с трайност?

Проби едва ли ще намеря, затова не пиша в темата за размени. Ако ще ги вземам, направо ще ги чукна насляпо.  Crazy

Благодаря!  Hug
За Смокинята не знам, а Rose Prive на моята кожа трае около 3 часа /това е от пробичката, която фъцках наскоро/. Ще мога да споделя тези дни повечко, защото днес ще го получа и разнося подобаващо  Heart Eyes

# 289
  • на североизток от Рая
 sympathy, ще съм ти благодарна, ако споделиш! Hug

# 290
  • София
sympathy, ще съм ти благодарна, ако споделиш! Hug
smile3521 newsm10

# 291

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 18:04 от bubanka

# 292
# 293
  • Germany
Привет на всички  Hug Едва намерих темата ни, защо така  newsm78

Посъбрала съм малко впечатления, да взема да ги споделя.

Poison Girl Eau De Toilette Christian Dior Много близък с оригиналната ЕДП версия, но не съвсем. В ЕДТ са отнети част от сладостта на аромата, от пищността му и портокаловия цвят, като това е постигнато с добавяне на повече цитруси. Не съм голям почитател на ЕДП, но определено за мен е по-добрата, по-наситена и по-женствена версия. Ако ЕДП е млада, наперена и луда мацка купонджийка, но ЕДТ е същата жена след пет години, малко порастнала, малко укротена, облечена в костюм и с цялата стълба на работната йерархия пред нея. За мен лично в ЕДТ липсва момичешкото очарование на ЕДП и се е получила една разводнена и слабохарактерна версия. Трайността е в полза на ЕДП.

Black Opium Floral Shock Yves Saint Laurent
Този вариант е доста по-различен за мен от оригиналната версия, отново не усещам кафе в него, не е толкова сладък, но за сметка на това е завил в много белоцветна посока. Толкова бели цветя, докараха ми ужасно главоболие. Най-осезаема е гарденията. Голяма трайност и проекция, блотерът миришеше повече от три дни вкъщи, на кожа го мих на четвъртия час  Blush

Друг, който мих е Alien Oud Majestueux Thierry Mugler  Sick Sick Видях, че новите версии и опаковки, с новото лого на Тиери Мюглер са вече заредени и реших да пробвам на кожа този път този вариант. Знам си, че Alien не е моя парфюм, но пусти мазохизъм. Щом е с уд, може пък да ми хареса. На блотер удът беше много красив, даваше една мистичност и очарование на аромата. На кожа този уд ме потресе. Толкова зле се разви върху мен, че думи нямам да го опиша. Животински, груб, горчив, и за да стане още по-голям ужасът, класическият Alien се появи в базата, смесен с уд и щях да умра. Голямо търкане, но се държи, не се дава и той Mr. Green

Пробвах най-сетне и тъй любопитния за мен A*Men Kryptomint Thierry Mugler Видя ли мента като водеща нота в парфюм и сърцето ми ускорява ритъм. А мента и ТМ на едно място още повече. Бях гледала вече ревюта на хора, които са го пробвали, но докато не пробвам сама не вадя никакви заключения. Криптоминт е лимитирана версия, предлага се засега само в един луксозен магазин в града, като не е зареден даже в нишовата парфюмерия. Флаконът е в много красив резедав цвят, подобен на този на Ultra Zest, на снимка изглежда по-добре, отколкото на живо. Кутията е вече само с надпис MUGLER, докато другите лимитирани издания, включително  pure Tonka са още със стария надпис ТМ. Флаконът е отново тип А Мен, на мен лично ми е голям и супер неудобен за пръскане, явно е правен за големи мъжки ръце. Аз не съм с най-нежните ръце на пианистка, но пръскам с две ръце и с усилия, първобитна работа  Whistling Парфюмът започва много ударно, с напълно автентичен аромат на After eigth ментови шоколадчета, които са ми много, много любими  Crazy Crazy Crazy Направо се разтреперих от вълнение и кеф, защото много рядко попадам на добре направен шоколад в парфюм, а този е такъв. Ментата не прилича нито на паста за зъби, нито на дъвка, а мирише точно на ментов захарен фондан. След пет минути това прекрасно начало почти изчезва за съжаление при мен, и парфюмът утихва много рязко. Дотолкова, че пак подновявах, почти с намокряне, за да го следя този път по-отблизо. И да, факт е, че началото е страхотно за мен, а след това парфюмът се променя, става чист унисекс, доста по-различен от базата на А Мен, която очаквах да се появи. Отново има шоколад, но не толкова интензивен, ментата е доста прибрана, и се превръща в близък до кожата уютен аромат. Няма типичните кафе и тонка, характерни за А Мен, но си има топлина, има сладост, но липсва предизвикателство в него. Направо е като доведено дете в цялата серия. При мен в базата е вкусен шоколад, доста тихи и спокойни цитруси, към края се появяват и леко флорални, много фини нотки. Бих си стояла в неделния следобед с него вкъщи. Харесва ми и тепърва ще го тествам, но съм убедена, че истинските почитатели на А Мен няма да са във възторг. Твърде различен, тих и прибран е от другите фланкъри. В сравнение с Криптоминт, тонката ми се видя като атомна бомба до него. Това е за сравнение на трайност и сияж.

Продължавам да се запознавам и с ароматите на Один

След запознанството ми с 00 Auriel Odin, който не е мой, но много ме впечатли, и съм убедена, че почитателите на уд-роза трябва да го пробват, много добър парфюм е, реших, че 12 Lacha Odin е моят парфюм. Кожа, шафран, пипер, пачули, той е. Да, ама не. Обичам кожа. Много нося. Обаче тази ми е много хард. Толкова не мога да понеса, твърде нежна съм за нея. Толкова е лютива, натегната, на границата на аромат на уд е. И много люти подправки, и пиперът и мускатовото орехче са прясно смлени и много остри. Шафранът не е мек и не заслажда, а отново докарва лютиво усещане. Много тъмни дървесни ноти има в базата. Много черен и много доминантен парфюм е това. С безумна трайност. Много властен мъж виждам с него, с огромно его и самочувствие. Определено се иска сърце за него. Нищо женско не виждам в него и направо ме прегърби и умори при теста. Чувствах се толкова не аз, че не може повече.

Съвсем друг ми се показа 11 Semma Odin, който е идеално блендиран, много топъл, много уютен и притегателен, нищо не надвиква останалати съставки, чудесен тютюнев представител, с топла санталова база, с мека и ароматна тонка, с щипка канела и щипка лют пипер за закачка и разкош. Много добра трайност и проекция.

Останалите утре, че стана дълго  Simple Smile Хубава вечер на всички  Hug

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 18:32 от kovatcheva

# 294
Тази реклама носи много пролетно настроение:
https://www.youtube.com/watch?v=pC8BWFYLvEk
Днес видях реклами на предстоящите летни версии на  Le Male и Classique на Jean Paul Gaultier 2017 Eau Fraiche, с комикс герои - Superman и Wonder Woman:)))
Честно казано миналогодишните ми харесваха повече като оформление, с Popeye и Betty Boop, а си спомням, че и дамският аромат много ми беше харесал, даже се чудех дали да си го купувам за лятото.

# 295
Ох, Ковачева и аз така с ментата. Обожавам. Ям я така и само като я видя в парфюм, веднага искам да го пробвам. Излишно е да казвам, че чакам с нетърпение да пробвам и този, въпреки че мъжът ми не понася цялата серия и ме помоли да не нося нищо, което дори се доближава до ароматите на А-man.

# 296
  • Бургас
Ковачева, After eigth ментови шоколадчета са ми любими Heart Eyes Предполагам, че и новият А мен ще ми хареса, въпреки че това с рязкото утихване не ме обнадеждава много  Thinking Фен съм на цялата серия и нося някои от ароматите. Върху мъжа ми ги обожавам. Усещам, обаче, че и те са реформулирани, много жалко.  Sad
Мисля, че по-назад ме питаше за Aromatics in Black Clinique, съжалявам, че не успях да се включа навреме.  Embarassed Хубав е аромата, даже много хубав. Идва ми по-тих, отколокото ми се иска /аз нали си падам по по-крещящи неща  Laughing/, но си заслужава. След първоначалното пръскане на моята кожа има десетина минути, в които не се развива никак добре. Става прекалено зелен и нагарчащ, чак се появява леко мухлива нотка. Това за малко да ме откаже да го взема, но в последствие ароматът се променя коренно. Става мек, премерен, балсамов, бих казала елегантен. Не е много сладък, съвсем леко. Усещат се жасмин и османтус, но категорично не са в белоцветен хард вариант. Ветиверът също е мек. Общо взето - балансиран и леко нетипичен /не ми напомня на нищо друго, което съм тествала скоро, а това си е голям плюс за мен/.  Peace
Зозина, Betty Boop Jean Paul Gaultier ми беше фаворит миналото лято, прекрасно ароматче!  Heart Eyes Носи духа на Класик, но в млад, флиртаджийски вариант - заигравка с намигване  Wink Не знам какви ще са новите версии, но ще ги пробвам, стига да мога.
В момента ползвам Класик Есенс, но не го нося постоянно. Понякога ми идва в повече - прекалено плътен, женствен и много секси. Иска си момента и не е за всеки.  Wink
Някой случайно да е пробвал ето това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Gres/Pi-ce-Unique-32660.html ?
Каня му се откакто е пуснат в Ензо...но пак ще е на сляпо  Whistling

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 23:54 от KDS

# 297
KDS, много хубаво, че си го забелязала сред морето от нови аромати и фланкъри на самия Класик, наистина си заслужава и самата бутилка носи настроение. Ще видим новият каква вариация на Класик е. Аз пропуснах Есенс, заради Интенс Laughing. Не са еднакви, с различни нюанси са, но имат и много сходни черти. Изключително рядко го нося, но си трябва такава бомба в гардероба, за по-купонджийски случаи.
Точно обратното на твоя случай съм с Aromatics in Black Clinique, именно началните горчиви и прашни нотки ме плениха, а след това ми стана прекалено сладък. И миналия път писах, че това ми направи много силно впечатление - резкият обратен завой. Все едно са два различни парфюма, което пък е интересно за носене и проследяване като аромат. Първият път, като ми пръснаха на блотер и реших, че съм объркала картончетата, до такава степен се промени.  След това и на двете ръце ги помолих да ми пръснат, за да нямам съмнения:)))). По-доброто предложение за мен със смирна е той, в сравнение с този на Джо Малоун, който ми е тих, блед и сравнително монотонен.

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 01:37 от Zozina

# 298
  • при морето
Момичета,дайте линк с мнения за Bottega Veneta Eau Legere или моля някой,който го има или го познава добре да го опише с няколко думи,аз нямах възможност дори да го тествам,прилича ли си с класическата Ботега,ако не -много ли е различен ,траен ли е,прави ли шлейф,за пролет подходящ ли е...такива нещица,благодаря предварително!

Аз тия дни се наслаждавам на нова придобивка-Jacomo Antracite-страхотен просто,и много ,много различен от всичко,което съм имала до сега.Изумителен аромат,жалко,че е спрян.

# 299
  • Чукарландия
Момичета,дайте линк с мнения за Bottega Veneta Eau Legere или моля някой,който го има или го познава добре да го опише с няколко думи,аз нямах възможност дори да го тествам,прилича ли си с класическата Ботега,ако не -много ли е различен ,траен ли е,прави ли шлейф,за пролет подходящ ли е...такива нещица,благодаря предварително!

Имам и двата, еднакво си ги обичам. Eau Legere е малко по-лек вариант на Ботегата, но са еднакво трайни, шлейфови. Много си приличат, но това не ме отказа да придобия и двата. Mr. Green
Eau Legere си я нося през пролетта/есента, понякога и в по-хладни вечери през лятото. Bottega Veneta ми е зимната красавица. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт