Парфюмни размисли и страсти - 207

• 117 986
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • Враца
Nathalie., мислиш ли, че е по-свеж и лек от weekend?

Джеронимо, благодаря, точно това ме интересуваше!  Hug

# 121
  • Франция
Йоан Владимир, ти какво мислиш за Soleil Blanc?
Zozina, мина време от запознаването ми с него, затова ще се самоцитирам:
Цитат
Tom Ford Private Blend Soleil Blanc
Този аромат е наистина лятна ваканция в бутилка. Лъчист и безгрижен. Започва с плодова салата от сочни и сладки тропически плодове – манго и цитруси, с лека пикантност, която повече да подсили сочността, съчетанието е наистина искрящо, като глътка плодово шампанско. Началото е много кратко, няколко минути. След това се появява основният букет, който е вкусен, млечен, току-що разчупен кокосов орех, върху подложка от тропически цветя – повече жасмин, по-малко тубероза. Кокосът е опияняващ, плътен, много доминиращ и това е което мен ме отказва от този парфюм. В основата излизат и малко муск и кехлибарена сладост, която обаче според мен не е ванилия, по-скоро бобова тонка, но двете заедно добавят едно златисто сияние на аромата. Тествах го само на блотер и може би затова всички нюанси са много ясно доловими, уханието ми разказа цялата история, цялото пребиваване на тропическия остров с все слънцето, папагалите, пиняколадата, всепроникващия мързел и цветята в косите. В духа на Бронзовите богини е определено, но според мен качеството на материалите е това, което го прави толкова неустоимо привлекателен за обонянието.
Него обаче със сигурност няма да го купя.

# 122
  • София
vmarinska - Правилно са те ориентирали другите момичета - Бърбъри уикенд е по-добрия избор за младеж. Особено сега, докато е по-хладно, защото базата му е затопляща и леко сладка.

Виждам, че много изгоден/дори в търговска опаковка/ е станал Iceberg - Eau de Iceberg 74 Pour Homme - чист, елегантен, свеж. При мен е с хубава трайност.

Друг хубав бюджетен избор е тестер на Azzaro POUR HOMME L'EAU, както и Azzaro NOW - виждам, че 80мл в търговска опаковка е 35лв - не само е свеж, но и интересен. Имах го преди години и винаги ме радваше.
А Masaki Matsushima Aqua Mat Homme 80мл без опаковка е до 30лв  Wink Много хубав за младеж... че и за мен дори  Mr. Green

bubanka - зарадваха ме думите ти за Фулчока  Grinning

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 14:09 от Deetron

# 123
  • Стара Загора
Много съм доволна  smile3534 Пристигна ми Myrrh & Tonka Jo Malone, напълно оправда очакванията ми. Много пухкав, хармоничен, балсамов, тонката му придава мекота, топлота и лека сладост, няма острота, няма нищо дразнещо, всичко е много добре съчетано. Не го възприемам като гурме, точно като балсам за душата. Дава ми това усещане за лукс, което получавам и от Еликсира на Ерме и в тази връзка го асоциирам донякъде с него.
Обзаведох се и с Angel Muse. Преди време при първоначалния тест на блотер го отхвърлих, но след няколко часа подушвайки го отново, ме привлече неудържимо. След още 2 теста на кожа, везните натежаха в негова полза. Усещам го доста провокативен и полюсен, в смисъл, на мен началото му е остро, тъмно и прашно какао и пачули, а в базата става мек и кремест, че и нещо цветно се прокрадва. Много ми хареса, първият ми Ангел е.
Densi, и аз я усещам тази острота (много е упойваща, в добрия смисъл), както я описваш, но при мен тя завоалирана и не надделява над другите съставки, преплетена е с тях и мисля, че точно смирната и лавандулата "спасяват" аромата от гурме.

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 14:22 от galeta

# 124
  • Чукарландия
Soleil Blanc също не познавам и бих го отстреляла при добра оферта. Peace
Засега ще се спра на Coco Extreme. Peace
Ванилени, ванилови и пр. парфюми имам много, кокос ми се прииска.  Mr. Green

# 125
Много съм доволна  smile3534 Пристигна ми Myrrh & Tonka Jo Malone, напълно оправда очакванията ми. Много пухкав, хармоничен, балсамов, тонката му придава мекота, топлота и лека сладост, няма острота, няма нищо дразнещо, всичко е много добре съчетано. Не го възприемам като гурме, точно като балсам за душата. Дава ми това усещане за лукс, което получавам и от Еликсира на Ерме и в тази връзка го асоциирам донякъде с него.
Просто е невероятен този парфюм. Аз съм влюбена в него. Heart Eyes Нося го постоянно и не мога да му се наситя. Само че при мен има острота от лавандулата явно с мирх, която усещам много часове наред с всяко или през вдишване, което просто ме побърква от кеф.
Купих го насляпо по съвет на Ковачева и не мога да и се отблагодаря, че ми направи такова парфюмно добро с този съвет.
При мен има и страхотна трайност за късмет, от над 8 часа, което не е май характерно за парфюмите на марката. Аз познавам много малко и досега не съм била фен, но този парфюм ме спечели.
И аз не го възприемам като гурме и подкрепям, че ми е в една окръжност примерно с Еликсира и Амбър Империал на Ван Клийф, с който съм днес точно за да сравня усещанията след много дни носене на Myrrh & Tonka Jo Malone. Еликсир обаче не ми се носи и така ми виси в куфарчето. Тази зима не съм го носила нито веднъж.

Soleil Blanc, ми е супер нетраен и не си заслужава парите според мен /тук струва 380 лв./, но го харесвам, носи ми се понякога и при добро намаление може би ще се реша да го купя и ще го подновявам през два часа. Хубав парфюм е.

# 126
  • Пловдив
Densi ме подсети, че и аз от скоро имам Амбър Империал на Ван Клийф и много му се радвам. Толкова хубав, траен, луксозен, привлекателен парфюм. Не знам как толкова време съм му се чудила. Последната седмица нося само него и тъна в еуфория.

# 127
Моля за мнение за  Gianfranco Ferre In the Mood for Love. Поръчах го насляпо за  сина ми, но вече се замислям дали ще му хареса, та да отказвам докато е време.

# 128
Йоан Владимир, благодаря, пропуснала съм мнението ти за него. Sunglasses

# 129
  • София
Моля за мнение за  Gianfranco Ferre In the Mood for Love. Поръчах го насляпо за  сина ми, но вече се замислям дали ще му хареса, та да отказвам докато е време.

За мен е много хубав избор и дори твоето момче да харесва по-свежи или акватични парфюми, не отказвай In the Mood for Love - хубаво да има и един по-елегантен и красив парфюм на шкафа.  Wink

# 130
  • Враца
Deetron,
благодаря и на теб за консултацията,
предала съм на момичето предложенията ни и обясненията към тях,
и тя вече да си решава.  Peace

А иначе синът ми ползва вече втора година  Azzaro POUR HOMME L'EAU
и смятам, че му стои доста добре. Свежо, леко, приятно, типично момчешки.

# 131
Deetron благодаря за мнението. Младежът е на 23г и точно свежи аромати не харесва. Преди време водена пак от твое мнение му поръчах Al Haramain Mystique Homme. Първата реакция беше "е честно няма такъв ужасен аромат", но след няколко дни  разносване и след получени комплименти от девойки Simple Smile си го изпръска с кеф. А иначе харесва Paco Rabanne XS Black, Carolina Herrera Chic For Men та дори и Davidoff Zino. Надявам се и Фере да му хареса. Няма да го отказвам, след като казваш, че е красив парфюм.

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 22:37 от elxa

# 132
  • София
vmarinska - сигурен съм, че ще изберете нещо хубаво  Simple Smile

elxa - явно момчето ти има улеганл вкус от малък  Simple Smile Да го подкрепяш все така  Hug
Дано му хареса Ферето.

# 133
  • Germany
Densi, благодаря за темата  Hug

Иланг при мен е в групата с ноти, които не мога да търпя върху себе си. А пък в комбинация с посестримата му тубероза или алдехиди ми е просто ужас Embarassed. Надявах се Nobile 1942 да ме изненадат с носими бели и жълти цветя, но не ми се получава. Casta Diva Nobile 1942 е почти приемлив иланг, но е толкова студен и надменен, така ме захлупват тези жълти цветя, че колкото и да се напъвам, няма да се случи любов. По-потресена останах от Perdizione Nobile 1942 , където илангът е плътен, млечен, дълбок и упойващ, комбиниран с портокалов цвят и жасмин, с естествена и деликатна ванилова сладост и наситен бял мускус. Получила се е много плътна креместа, много белоцветна и опасно отровна комбинация. За мен беше страшно запознанство, и мога да кажа само, че не бих повторила, но го препоръчвам за задължителна проба на любителите на белите цветя. Много присъствен, пудрен, белоцветен и изразителен, и при добра химия, можете да минете за жената-вамп  Twisted Evil

За малината съм писала назад, за да не се повтарям ще спомена новите, които са ме впечатлили и препоръчвам за тест:

Amber Saffron Clean Много любим  Heart Eyes Мисля, че който и да опита тази малина, би я харесал. Абсолютно натурална, леко резлива, с естествена сладост, без да е химична. Няма нищо конфитюресто, нито може да бъде обвинена, че ферментира върху кожа. Тя е водещата нота, в прекрасната компания на много фин и носим амбър и естествен, чист и искрящ мускус. Шарфранът пък му е дал една пикантност, и го е отдалечил от традиционните плодови парфюми. Много женствен аромат, много слънчев, много истински, без възраст, просто комфортен. Уж е тих и деликатен, а го усещам и на следващия ден. Единственият парфюм, който нося в чантата си и мога да ползвам по всяко време и повод, когато забравя да сложа парфюм.

Mmmm... Juliette Has A Gun Вземете хипнотичната отрова в цялата й красота, добавете свежи, закачливи и момичешки малини, които ту се крият, ту надничат зад ъгъла и искат да лудуват и флиртуват и ще получите Мммм.... За мен е прекрасен парфюм, навеждащ на грешни мисли, изпробвах ефекта му още върху консултанта в парфюмерията и той също мммм-ка  Wink

Специално за Аризона си позволявам да обърна внимание и на DKNY My NY Donna Karan. Знам, че много от вас не одобриха парфюма, при предишните предложения за малини, но пък аз знам, че Аризона харесва точно такова студено пачули в комбинация с розов пипер, и че вероятността да го хареса е голяма. Парфюмът е от типа на Elle и Midnight Poison  Twisted Evil Twisted Evil, но в дневен и малинов вариант, да продължавам ли  Wink. А да, ще продължа. Специално за Аризона и нейното търсене на роза ще дам още едно предложение: Charm Rose Thomas Sabo

И още една любима малина: Davidoff Agar Blend Обаче тази малина не е за хора със слаби сърца, нито за хора, които се страхуват от ууд, нито за тези, които са крехки, нежни и деликатни натури. Ако очаквате приятничка, сладурска малинка, то по-добре погледнете тази на Боди шоп. Тази не е такава. Този парфюм е толкова самонадеян, толкова арогантен, толкова ексцентричен, че къса вериги, сам пише правила, раздава шамари и е самата дързост. В пирамидата изобщо няма малини, обаче този парфюм има най-агресивната, най-свободната, най-волната, най-шантава малина-уд комбинация, която съм срещала някога  Crazy Crazy Излишно е да казвам, че го обожавам Heart Eyes Heart Eyes Началото му е трудно, много трудно даже, и при първия тест отхвърлих парфюма. Обаче после, послеее ...  Crazy Crazy Когато мина онзи много горчив и много нетипичен уд, се появиха онези свежи и искрящи малини, появи се онзи сладък и жесток бензоин, допълнен с щипка канела и капка карамфилово масло, появи се онова тежкарско дърво, което се разпознава в цялата Бленд серия, и аз паднах с цялата си душа, сърце и портфейл в плен. Безумна трайност, може да издържи и седмица, и точно комбинацията от червени плодове, уд и смоли е неустоима за мен. Мъжете може би няма да го възприемат толкова за мъжки заради малините и бензоина, но за мен е съвършен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Радвам се, че го открих Heart Eyes Ако беше музика, щеше да звучи така, толкова ми играе по тънката струна  Crazy

Бел, за мен един от добрите кокоси на пазара е Virgin Island Water Creed, а ако заложиш на Comptoir Sud Pacifique, бих ти обърнала внимание и на тази чудна смокиня-кокос комбинация Coco Figue Comptoir Sud Pacifique, вкусна, зряла и натежала от сладост смокиня, и кокосо-ванилов крем.

Но не съм дошла да говоря за иланг, кокос и малини, а за кафе  Mr. Green Mr. Green и за Follow Kerosene, който е новото ми попълнение в гардероба. Споменавала съм нееднократно, че съм кафеджийка, при това от тези най-глезените, най-капризните и с най-много претенции. Без поне две кафета за разсънване, въобще не мога да функционирам. Пия кафе по всяко време на денонощието и въобще не се съобразявам, дали е полезно или не. Колегите ми и до днес не могат да проумеят, защо давам толкова пари за кафе, като мога да си купя 20 капсули за 1,60 евро например и са ме обявили за разсипник №1 в студиото Mr. Green Всеки петък ходя в специален кафе бар, да се запозная с новите кафе попълнения. Обожавам, сутрин да се събуждам от аромат на прясно направено кафе и се радвам, че и дъщеря ми и ММ обичат да ме събуждат с кафе на тоалетната ми масичка Heart Eyes Heart Eyes Колкото обичам кафе, толкова съм капризна на парфюми с кафе, да не кажа, че до скоро май само Nuits Enchantees Laura Mercier беше преминал моя праг на поносимост на кафе в парфюм. Да, познавам повечето хитови предложения на пазара с кафе, но не са мои, а някои са ми откровено неприятни. Кафето обикновено ми носи едно прашно усещане, сякаш смляно кафе е поело миризмите на отдавна забравени подправки в шкафа. Или пък ми отива в мъжка, рязка посока. Follow  не е така. Той е онова радостно усещане, когато следваш аромата на кафе, неотворил още очи. Или когато, някъде в градската лудница, притиснат между други хора в транспорта, усетиш аромат на прясно смляно кафе от нечия торбичка. Или когато отвориш плика с кафе на зърна, лъскави, мазни, ароматни и тъмни, миг, преди да го изсипеш в мелачката на кафе-машината. Фолоу започва с аромата на онези първи капки еспресо, които потичат от машината на любимия ми бар. Всеки поклонник на кафето ще разбере за какво говоря, толкова автентичен аромат не познавам. Но за разлика от Intoxicated By Kilian например, завива в гурме посока. Защото фолоу не е голо кафе на гладно, нито кафе на крак. Той е парфюм, който е събрал в себе си много вариации на тема кафе. Началото му е като еспресо, следвано от аромат на мока кафе, къкрещо и напиращо да излезе от кафеварката, а след това ненадейно се заслажда, и из главата ми кръжи усещане на нещо много познато и комфортно, много вкусно и любимо, което едва на втория ден определих на любимото тирамису. Освен кафето в този парфюм още от самото начало се усещат и алкохолните нотки на любимия ми ликьор sheridan's liqueur Да, този аромат от силно, ароматно кафе се превръща във вкусен сладкиш с аромат на кафе, но и в пухкавата пяна на лате макиато и в закачливите мустаци над горната устна, на ваниловия сироп върху пяната. Имат чувството, че съм в най-любимата ми кафе-сладкарница и мога да седя с векове там. Интересно реагира дъщеря ми на този парфюм. Когато съм прясно парфюмирана, бърчи нос, пфууу, бляк, миришеш ми много горчиво, какво е това  Mr. Green, а когато вечер се сгуши в косата ми, с аромат на фолоу казва, че мириша на бисквитка и иска да ме изяде  Mr. Green За мен началото му е много силно, осезателно, но кратко. За съжаление при мен не показва голяма трайност, проекцията му в началото е супер, после обаче мисля, че не толкова, но пък ме изненада комплимент за парфюма, когато въобще не го усещах. Явно е доловим за околните. Много силно предложение от John Pegg, и мисля че всеки, който обича кафе и гурме ноти трябва да го опита.

Спирам, че стана дълго. KDS, липсваше  Hug Galeta, densi, много ме зарадваха мненията ви за Myrrh & Tonka Jo Malone Hug Hug, и аз го нося с голямо удоволствие Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 134
  • Варна
Здравейте,
за младо момче 16-17 г. ,
кой е по-добрият избор?
нещо друго да ми предложите, свежо, без спирт, младежко, чисто,
НО в много нисък ценови клас,
защото тези двата в момента са на промоция за около 30-ина лв.
/говорим за тестери/  Peace

Моят младеж на 17 г., си хареса Бърбъри Лондон и  не иска да го сменя. Пробвайте го! Peace

Общи условия

Активация на акаунт