Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 205
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Сестра ми го ползва, не съм забелязала да е прекалено цитрусов и не ми прилича на ароматизатор.
Аз лично не го харесвам, но и не ме дразни.

# 256
  • Пловдив
Благодаря относно инфото за Rituals...
Може и да навия колежката да ми го продаде...след 1-2 месеца, че с тоя форум финансите така взеха да се топят  hahaha Whistling
Сега очаквам два нови аромата от размяна и сигурно няма да заспя.
Направо от няколко месеца ви чета и съм поръчала 20-30 мостри от ензо и не мога да спра... Пристрастяващи сте!  Heart Eyes

# 257
  • Козлодуй
Тия дни получих сет пробички Volnay. Йоан Владимир ги беше споменала в предната тема, a напоследък се събуди глада ми за нови запознанства Grinning Започнах с изучаването на Perlerette-в началото е така харесваният от мен аромат на стари червила и наистина се превръща в прекрасна пудра, докато се усетя изпръсках цялото виалче.
Ambre de Siam-в началото усещам една метална нотка, която за щастие бързо изчезва, след малко се превръща в перфектна комбинация от любимите ми амбра, пачули и тамян. Прекрасен, и ако не беше тази цена, сигурно щях да го пожелая на мига. Другото, което не ми допада е, че доста тихи ми се струват, или се сливат с мен и след час-два спирам да ги усещам, макар за Perlerette да получих комплименти от колеги.
Etoile d`Or е представен като Oriental Floral, но за мен е в духа на съвременните шипри. Открива ми се с лавандула в началото, подплатена с мъх и кожа, и след около 2 часа вече е ванилено пудрен, но не е сладък в никакъв случай. Не усетих нито роза, нито тамян от посочените в пирамидата. Също много красив аромат, с удоволствие бих носила всеки от трите, ако някой реши да ми ги подари Mr. Green
Objet Celeste ми се показа като откровено белоцветен и не се задълбочих в проучването му. Останалите два-Yapana и Brume d`Hiver предстоят.
Като цяло ароматите Volnay са изпипани, елегантни, луксозни и красиви и запознанството с тях определено си струва. В очакване съм на сета на Atelier Cologne Grinning

# 258
Лунно момиче, 20-30 мостри са си добре, виж, ако бяха пълни бутилки щеше да е за стряскане. Въпреки че и в това лошо няма.
Кажи сега кои мостри, и какво хареса най-много.  Grinning

# 259
  • Пловдив
Не мога да описвам като вас, ноо..
Armani Si - мноого леко сладък, траен, ванилен, всичко е премерено в него, женствен, не се натрапва, обръща те в облак от удоволствие..
Paco Rabanne Olimpea - свеж, ванилен, бих го носила, но не обмислям покупка засега.
Versace Versence - стори ми се тежък върху мен и така и не се разкри..все едно през цялото време усещах първоначалния силен спиртен аромат и нищо.
Bvlgari pour femme - не е за мен, стори ми се като прекалено много цветя, които не са в хармония.
Gucci Flora - не мога да го преценя, може би още е студено за този парфюм, ще продължавам с тестовете, ако не го разменя.
Lalique Perles - той е от ароматите, които определено не харесвам, мирише ми на теменужки, на нещо упойващо сладко с бели цветя.
Tiziana Terenzy Ecstasy - е такава гадост скоро не бях помирисвала.  Joy Мъжът ми каза, че било отвратително, миришело на умрели мишки  Shocked
Givenchy Dahlia Divin - прекрасен, може би заради пачулито ми допадна, но не го усещам да е траен за момента.
Tom Ford White Patchouli - изобщо не е мой тип, почти главоболие ми докара  Naughty
Gucci Bamboo - свеж, чист, с препратки към Armani Aqua di goia според мен, не толкова в аромата, колкото в настроението, което носи.
Ето така се описват аромати от начинаеща в лудостта...
 bouquet

# 260
Не мога да описвам като вас, ноо..
Armani Si - мноого леко сладък, траен, ванилен, всичко е премерено в него, женствен, не се натрапва, обръща те в облак от удоволствие..
Paco Rabanne Olimpea - свеж, ванилен, бих го носила, но не обмислям покупка засега.
Versace Versence - стори ми се тежък върху мен и така и не се разкри..все едно през цялото време усещах първоначалния силен спиртен аромат и нищо.
Bvlgari pour femme - не е за мен, стори ми се като прекалено много цветя, които не са в хармония.
Gucci Flora - не мога да го преценя, може би още е студено за този парфюм, ще продължавам с тестовете, ако не го разменя.
Lalique Perles - той е от ароматите, които определено не харесвам, мирише ми на теменужки, на нещо упойващо сладко с бели цветя.
Tiziana Terenzy Ecstasy - е такава гадост скоро не бях помирисвала.  Joy Мъжът ми каза, че било отвратително, миришело на умрели мишки  Shocked
Givenchy Dahlia Divin - прекрасен, може би заради пачулито ми допадна, но не го усещам да е траен за момента.
Tom Ford White Patchouli - изобщо не е мой тип, почти главоболие ми докара  Naughty
Gucci Bamboo - свеж, чист, с препратки към Armani Aqua di goia според мен, не толкова в аромата, колкото в настроението, което носи.
Ето така се описват аромати от начинаеща в лудостта...
 bouquet

Много ми хареса, говориш разбираемо. Ще помисля за Armani Si да го пробвам, по описание звучи добре.

# 261
Мммм Perlerette ми звучи много добре. Аз затова сега съм си заплюла за проба:
http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Baiser-Fou-42431.html
че той е обявен като аромат на червило, ще видим...
Сега видях, че нотките, които са разкрили са орхидея и бял шоколад...май отиваме към десерт, дано не съм права, че ми се иска парфюм с мирис на червило, с характерната му пудрена нотка...

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 17:15 от Zozina

# 262
  • Чукарландия
Днес съм с Amber & Roses Mancera - никога няма да ми омръзне! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За празника изпратих на ММ Aoud Black Candy Mancera. Е той го получи малко преди него, но ми се обажда и казва: "Какво е това чудо, пръснах се дискретно уж и цял ден се оглеждам като гърмян заек, (защото забравям, че ухая аз) от къде се носи този страхотен мирис. На талази, все едно се самоподновява от време на време!" Hug

С две думи - много го е харесал. Mr. Green

ПП Купувала съм му много хубави и трайни парфюми, но за пръв път ми казва, че Този парфюм е наистина с уникално дълголетие. Peace

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 11:53 от BBeLLa

# 263
  • Варна
    Здравейте! Виждам, че тук има дами с много опит с парфюмите и ще съм благодарна, ако ми дадете мнение-
Преди време съм ползвала Chanel Allure EDT. Смятам отново да си поръчам (може и към онлайн магазин да ме насочите), но сякаш ми се иска да пробвам EDP този път. Според това, което прочетох във fragrantica, излиза, че EDP е не само по-силен, но и доста по-различен аромат. Като цяло обичам ванилията. Дали EDP е подходящ за ежедневна употреба, също така за пролет- лято. Или по-добре EDT? Как мислите?
 bouquet
Едит: нямам възможност да обикалям много по магазини, вчера ходих в мола в Beauty Zone и се оказа, че не предлагат Шанел изобщо, само си загубих времето...

# 264
Да, напълно различни парфюми са. Не смятам аз, че е подходящ за пролет-лято ЕДП варианта. Обичам го, но е тежък, задушлив и го нося само в студ. ЕДТ нося в посочените сезони по-горе.

# 265
  • София
BBeLLa  Hug
Въпреки не особeно мъжката пирамида, и на мен ми е любим Aoud Black Candy Mancera  Heart Eyes Mr. Green

Мисля, че ти беше питала за кокосови идеи, е това което ще пиша 2 думи не е точно подчертан кокос, но ако имаш Зара наблизо си заслужава да фъснеш - Tobacco Collection Rich Warm Addictive - http://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Tobacco-Collection-Rich- … ictive-40449.html

Много уютен, медно-кокосов парфюм, без кокоса да е душгелов или задушлив. Прекрасен парфюм за 25лв  Mr. Green
Умирам от кеф с него. Преслушай го, ако имаш възможност - на мъжкия щанд е. Също и Ganache Tonka - чудесно модерно гурме  Heart Eyes

С какво ще се нафъскате днес? Нещо по-така фатално или ще отчетем приоритено любовта към виното Wine Glass

# 266
  • София

С какво ще се нафъскате днес? Нещо по-така фатално или ще отчетем приоритено любовта към виното Wine Glass

"In vino veritas, in aqua sanitas"
Аромата ще е Citizen Queen!

# 267
моят валентински днес е
http://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Pure-eVe-12344.html
от сутринта съм добре полята с него, подкосява ми краката  Heart Eyes

# 268
Честити празници, момичета и момчета! bouquet

Цял ден вчера мислих с какво да съм днес. Големи терзания, размисли и страсти.  Laughing Избрах един аромат сред десетки възможности и заспах спокойна.
Сутринта в бързината обаче, за беда хванах грешния виал...След 4 пръскания се усетих, че това не е Ylang in Gold, а Moulin Rouge! af

Довечера излизам, и за да не сгафя, избрала съм Dsquared Want Pink Ginger. Бутилката е с такава билярдна топка за капачка, че няма как да се объркам. Ylang in Gold, който е нота в тази ни тема ще го нося в петък. Не ми се носи нищо драматично, по-скоро закачливо, с щипка джинджифил за разкош.

# 269
В духа на днешния празник, да се похваля с новата си ГОЛЯМА парфюмна любов – най-сетне се сдобих с Coromandel (edp) и съм обсебена от него. Нося го вече цяла седмица, без прекъсване, без да ми омръзва, направо се идентифицирам с него. Такава парфюмна моногамия не ми се е случвала от времето, в което се сдобих с Philosykos, който също носех дни наред, денонощно, а за по-сигурно даже сънувах, че го нося Simple Smile. Единствено началото му малко ме притеснява, първите 10-ина минути ми е леко задушлив, но след това идва фантастичната част, заради която му прощавам трудното начало. Да видим до кога ще ме държи тази „любов невероятна“. 
Приятна вечер на всички и изобилие от любов – парфюмна, всякаква! Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт