Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 186
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
  • Франция
Любимият отиде на служебна вечеря, с мъж при това. Да седна да пия самичка, не върви, като някой алкохолик. И за да ми стане празнично, а и защото съм се убедила, че гузната мъжка съвест трябва да се употребява моментално и без колебания, реших, че ей сега на, в тоя момент ще попазарувам малко парфюми.
Речено-сторено. Тука е 15 градуса и ми е пролетно, та чак лятно, сутринта така се напръсках с  Bamboo Harmony на Kilian, че още го усещам. Замислих се кои пролетни парфюми чакат за придобиване и се сетих, че Rose Pivoin на Nikolai искам да го подновя. Отивам на сайта и какво да видя - от днес, специално за празника, е налична новата им кралска роза. Създадена като ароматен образ на розовата градина на Пале Роял, едно от най-любимите ми места на света. Седя и се чудя - аз рози не е като да не обичам, обаче това е Николаи, а там нищо не е точно каквото претендира да е. Вика, че е смокиня, а то е кайсия, вика че е мускус, а мирише на круши. Тази роза я е градината, я - канала зад двореца.
Докато си се чудя, бутилчето хоп! и самичко скочи в кошницата. Бутилките правят такива неща, знаете. Разправям ви ги тия глупости и още не съм натиснала фаталните копчета. Ще ви държа в напрежение няколко дни за развръзката на драмата. Хубав празник на всички!
 Mr. Green

# 271
  • Пловдив
Йоан Владимир, много ме разсмя с този пост  Simple Smile Тръпна в очакване на развръзката.

# 272
Подозирам, че добре опакована, кралската роза тръгва на път. Sunglasses
Така изброените нотки ми звучат много добре на мен, особено "herbal" и "woody" в комбинация с роза. Ще разказваш, като пристигне "royalе" пътничката Laughing

# 273
Йоан Владимир, пускай тази розова градина да пътува към теб и да се похвалиш! bouquet

Днес след дълго чудене между Amouage Lyric и Bouquet Ideale Xerjoff се спрях на Xerjoff. По ръцете имах след прекрасна парфюмна среща с мила съфорумка с други аромати.
Сега смених за вечерта с Perfume Calligraphy Rose Aramis.

# 274
  • Франция
Развръзката е банална, факт.  Mr. Green
Досега май парфюми без проба съм купувала общо взето два пъти, като и двата случая са ми обеци на ушите, защото съм била абсолютно убедена, че няма начин да сбъркам, а в крайна сметка е било грешка. Дано третият път да е на късмет  Simple Smile Ще си кажа, като пристигне. За всеки случай метнах в кошницата и една малка бутилка роза-божур, да не остана съвсем без нищо.  Crazy
Впрочем в момента на сайта им върви яка промоция - ако се поръча сто милилитра от който и да било парфюм, получаваш 30 мл безплатно. Доста се бях изкушила, но в крайна сметка се самоубедих, че не купувам кромид и трийсетичка ще ми стигне за цяла пролет. Ако някой има аспирации към техните аромати, промоцията е валидна до 21-ви.

# 275
  • София
Йоан Владимир, браво, че си взела 30-тица в крайна сметка!  Wink Самодисциплината е хубаво качество! Забавно ми беше да прочета за пазаруването, намерих общи неща със себе си. Държа и аз заредени кошници с продукти по разни сайтове (не само парфюми, но и дрехи, и козметика, и книги..., и гоблени, дълъг списък) и обмислям в продължение на няколко дни дали да натисна копчето "поръчай". Понякога изваждам някои неща от кошницата, добавям други и така дни наред в главата ми се въртят потребителски мисли.  Mr. Green  Давам си сметка и че някои маркетингови стратегии имат изключително целево въздействие върху мен.  Twisted Evil Засега не съм решила да съм над нещата.  bowuu Но живея с мисълта, че ако реша, мога да го направя. Дано е така!  Peace

# 276
  • Пловдив
Йоан Владимир, би ли ме насочила към парфюми, които са ти направили впечатление на марката? Миналата година, когато бях в Париж, исках да намеря магазинчето, но така и не успях. Та поне да знам следващият път какво да търся за проба. За ориентир-  не харесвам много роза, тамян, пушеци,пачули, мъхове.

# 277
По темата за Иланг-иланг - само в един от наличните ми порфюми присъства - Мадмоазел. Явно не го харесвам чак толкова...
Новата ми любов - This is Her Zadig & Voltaire  Heart Eyes

# 278
  • Франция
Йоан Владимир, би ли ме насочила към парфюми, които са ти направили впечатление на марката? Миналата година, когато бях в Париж, исках да намеря магазинчето, но така и не успях. Та поне да знам следващият път какво да търся за проба. За ориентир-  не харесвам много роза, тамян, пушеци,пачули, мъхове.
Магазинчето, макар и уж на пъпа на града, е наистина толкова незабележимо и забутано в такава тясна уличка, че и аз трудно го намерих първия път. Иначе от марката съм писала, че всичко ми прави впечатление на мен, но ключово е да харесваш класическата френска парфюмерия. Малко хора я харесват. Най-лесни са може би цветните EDT - Rose Pivoine, която е божур всъщност и виолетката, която е свежа, а не пудрена. Juste un rêve e екзотична комбинация на тропически плодове и цветя, но трябва да харесваш бели цветя. Летните свежаци са също интересни, тя непрекъснато ги сменя - сваля някои от производство и забърква нови. За ванилия-тонката се твърди, че е една от най-хубавите на пазара, но аз не съм я пробвала, защото се сещам за марката все напролет Simple Smile
Проблемът е, че винаги, във всеки аромат има някакъв малък сюрприз, някакъв обрат, който част от потребителите оценяваме като висше изкуство, но друга част - като дразнещ и непоносим. Противно на това, което аз направих, трябва да се пробва добре, преди да се купува.

# 279
  • Пловдив
Благодаря за насоките  Simple Smile А как са като трайност?

# 280
  • Франция
Благодаря за насоките  Simple Smile А как са като трайност?
От моя гледна точка доста прилична е трайността, още повече че аз ползвам пролетно-летните им парфюми. Да речем, едни стабилни 6 часа са отлична трайност за мен в топлото време. Не знам как се държат ванилията, амбрата и удовете.

# 281
По повод темата за иланг-иланг, наскоро попаднах на парфюм, в който най-отчетливо усещам точно тази нотка:
Prince - 3121 - http://www.fragrantica.com/perfume/Prince/3121-2958.html
Разглеждайки пирамидата, очаквах силен белоцветен аромат. Този парфюм хем е това, хем не е.  Laughing
Началото му е доста силно и леко шокиращо - в тази фаза ми прилича по-скоро на мъжки парфюм (създаден е с идеята да бъде унисекс, но в крайна сметка е рекламиран като дамски, защото 80% от феновете на Принс са жени). В това няма лошо, но има и някакви нюанси, които са ми неприятни, но не мога да определя точно от какво идват (може би мускус).
За щастие, тази фаза отшумява само след около минута. След това се появява иланг-иланг и тук парфюмът страшно много ми напомня на едно ароматно масло, закупено от аптека, което имах до неотдавна. Въпросната нотка е подкрепена от букет от различни бели цветя, като нито едно от тях не се откроява, поне според моя нос. Освен това белоцветните акорди не ми приличат на типичните такива, които срещам в повечето парфюми. По-скоро мирисът ми напомня на истински, натурален букет цветя, заврян в лицето ми, концентриран и неколкократно умножен (въпреки това, парфюмът оставя цялостно усещане за смес от изцяло синтетични съставки). Това, обаче, не е толкова страшно, колкото звучи, особено ако не си завирам носа в китката, а просто улавям аромата отдалече.
Парфюмът е сравнително линеен и не претърпява особено развитие, просто постепенно отшумява с времето. Въпреки сравнително силния си мирис, не е с много голяма трайност - при мен е около 6 часа, а върху дреха издържа 2 дни.
Някои хора твърдят, че много силно усещат кедър. Действително има някакъв нюанс, но аз лично въобще не го усещам толкова силно, дори на моменти изобщо не го улавям. За мен категорично най-отчетливата нотка е иланг-иланг.
Цялостният мирис ми е малко труден за определяне, но да речем, че е акватично-флорален. Самият парфюм, както и опаковката му са лилави със златисти елементи. На мен, обаче, този аромат ми навява асоциация с тъмен тюркоазено-зелен цвят. Напомня ми на нещо с такъв цвят (парфюм или може би сапун), което съм имал в детските си години (90-те) и което е имало много сходен мирис.

# 282
Шишето е лилаво, защото това е цветът на Принс Laughing Не си представям друг цвят за парфюм на Принс...

# 283
Не помня дали сме споменавали Terracotta Le Parfum в темата. Преди малко се напръсках, нямам търпение да свършва зимата. Купих го през октомври и почти не съм го носила- срамота. А полудях след пробата и го купих веднага, защото беше изчезнал почти навсякъде.
Илангът е сочен и опияняващ, напомня ми този в Сонж, но тук определено е водеща съставка. Ще го понося тези дни, интересно ми е как ще се държи при различни температури. Четох из мененията, че е по-издръжлив и богат на студено и в сняг.

Предполагам, че восъчното усещане което улавям и в Сонж се дължи на иланга. Виждам восъчни свещи и маслени листенца тиаре. Много красив, екзотичен аромат. Подтиква ме към мечти за лято, дълги, бели рокли, бронзова кожа и нагорещен пясък.

# 284
Шишето е лилаво, защото това е цветът на Принс Laughing Не си представям друг цвят за парфюм на Принс...
Да, определено е така. Но просто самият парфюм не ми мирише "лилаво"...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт