Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 135
  • 729
  •   2
Отговори
# 375
  • София
Джеронимо, на моите и на двете кутии пише същото, поръчвани са от Harrods  Peace

Скрит текст:

# 376
Много сгазих лука с пробване на Oud Palao Diptyque. Много красив аромат. Започва за моя нос едно към едно с Oud Ispahan Christian Dior- не са еднакви макар много да си приличат. Диптика обаче е по-дискретен аромат, стои по-близо до кожата и лично на мен повече ми харесва. Големи майстори са Диптик. Уж един розов уд, но толкова добре направен Heart Eyes Уда е съвсем приличен и приятен.  Добре че идва пролет и покупката му засега отпада.

# 377
Вече обявиха, че през есента Шанел ще пуснат "Габриел": за възрастов таргет над 17 години, коментираха и цената, но не и нотките.

Много ми допадна новата "Орхидея" на "Зара" , но не отбелязах някакво развитие при него. Аромат, който създава комфорт.

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 12:43 от bubanka

# 378
Започва сезонът на сакура. Прииска ми се нещо нежно, в този дух. Може ли да ми препоръчате?

# 379
  • Франция
Влизам да споделя вълнението си от новината за три нови парфюма на By Kilian  Crazy
Двата от тях ще бъдат версии на вече съществуващи аромати: Good Girl Gone Bad - Extreme и Straight to Heaven - Extreme. Понеже харесвам и двата, много съм любопитна как ще ухаят като интензивни версии  Simple Smile Ще бъдат лансирани на 15 март и нямам търпение да ги пробвам.
Третият е нов, правен е от Sidonie Lancesseur, и е на пиратска тематика - ром и кафе. Казва се Black Phantom - Memento Mori, а кутията му е с черепче.  Crazy (А пък се заблуждавах, че по-голям кич от клъчовете със змиите няма как да измислят.)
Него го чакаме на 15 април  Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 12:43 от bubanka

# 380
  • Варна/Лондон
Джеронимо, на моите и на двете кутии пише същото, поръчвани са от Harrods  Peace

Скрит текст:

Много ти благодаря! Hug
Аз не дочаках, късно видях отговора и купих този от снимката, която качих. Напълно автентичен, ако не друго, поне по аромата мога да съдя. От снощи, след всякаква домакинска работа в къщи, душ , спане:) днес още го усещам. На бранда имам само няколко пробички, и точно на този нямам, че да мога да разпозная. Цената му беше много приемлива и това ме усъмни. Поне научихме нещо ново, поне аз де. Hug
Скрит текст:
Tsugumi, аз затова тук попитах, знам, че много момичета са с хубави отзиви за марката и имат не само пробички като мен. Laughing

Забравих да благодаря и на Zozina която също ми помогна с информация за парфюма на лс. Hug

# 381
Мисля, че I walk alone беше постнала снимката с черепите...тези презентации са ми като от детски тематичен рожден ден.

# 382
Започва сезонът на сакура. Прииска ми се нещо нежно, в този дух. Може ли да ми препоръчате?

Да, обичам сезонът на "ханами", както го наричат японците  Heart Eyes
Била съм в Корея в този период, но при тях традицията я няма и бях "луднала" по аромати със сакура, дори Елица ми беше дала отливка от The Body Shop.
За съжаление, повечето от тях бяха нетрайни (за моя вкус) и силно моноаромати без развитие, затова и се отказах.
Видях, че Шисейдо има Хана Сакура, но вероятно вече е спрян или е предимно за азиатския пазар, както имат традиция да правят и поради ред различия, европейският потребител ги приема с известни резерви (по мои наблюдения).

# 383
след много душене и избиране /бях решила да си взема парфюм на Зара - защото не е скъп и защото техните обичайно са подобия на известни култови аромати/, неочаквано дори за самата мен избрах Вибрант ледър, който според фрагрантика е нетрайно копие на Крийд Авентус - доволна съм, че успях да не грабна поредния ууд предвид идващото лято

пп докато писах, погледнах пирамидата отново - чудех се защо мисля за вода и зеленина покрай вода - освен ненатрапчиво кожата и остричко лимона, усещам и бамбука, на който дори не бях обърнала внимание, а до пачулито носът ми изобщо не стига
за мен унисекс, не категорично мъжки, е парфюмът

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 12:56 от bubanka

# 384
Вече обявиха, че през есента Шанел ще пуснат "Габриел": за възрастов таргет над 17 години, коментираха и цената, но не и нотките.

Преди малко четох и аз във Фрагрантика  Peace http://www.fragrantica.com/news/Chanel-Gabrielle-New-Pillar-of-t … e-House-9117.html

# 385
Ще ви разкажа част от интервю, което прочетох с основателят на Zoologist (ако на някой му е интересна тази информация, ако не – прескачайте Wink). Брандът случайно възникнал от дизайнер на видеоигри т.е. IT специалист – господин Victor Wong. Човекът бил полудял и прегрял от настоящата си работа, като по случайност се намирал в гъзарски хотел в Торонто. Въпросният хотел, бил зареден с продуктите на нишов бранд, които господин Уонг, установил, че страшно му харесват, отпускат го, вдъхват му нови сили, с една дума съживяват го. Той твърди, че не помни на кого били продуктите (в което аз дълбоко се съмнявам), но тази среща преобърнала кризата на средната възраст в нещо супер креативно. Взел да проучва продуктите, установил, че  му харесват, защото всичките съдържали животинска нотка (не е случайно името Zoologist) и така започнало пътешествието. Извъртял всички налични книги на пазара и basenotes за информация за съответните материали. И взел решение, че това ще е новото му амплоа. Пуснал обява в basenotes, че иска да прави бранд с жълти стотинки, с основна тема – диви животни и аромати, пасващи им – търси се парфюмер. Интересно, но на обявата веднага откликнали - Chris Bartlett (английски парфюмер) и така се появил Beaver. Парфюмерът предложил първият аромат от линията да мирише на мускус, мокра козина, отсечени дървета , все „хубави“ неща от природата – господин Уонг моментално казал да Laughing. Останалото е история, както се казва. Разбира се Beaver се оказва почти неносим, въпреки, че е тотален хит при излизането си, сред разни парфюмни откачалки, затова е и реформулиран през 2016 в по-мека версия. Любимият ми от тези, които съм пробвала е Bat, на Dr. Ellen Covey, печели награди какви ли не. Пирамидата звучи ужасно, но всъщност е завладяващ аромат, който е толкова интересен, че не мога да спра да мисля за него, докато го нося, разсейва ме и ме кара да се питам: „А това сега какво е?“...Самият парфюмер, твърди, че като се спряла  на финалната версия на Bat, отишла в лабораторията и колегите й започнали да я разпитват защо мирише така, дали не се е спукала тръбата в тях Laughing. Но съвсем не е толкова страшен парфюмът, напротив, уникален е, забавен е, както и страшно интригуващ. Ако трябва да го сравнявам с нещо, което познавам – има землистата нотка на Dirt и Thunderstorm на Demeter, но много по-фина и подсладена с узрели банани, ананаси и какви ли не тропически плодове, леко напръскани със сок от сочен цитрус. Знам, че звучи налудничаво, но крайният резултат е прекрасен.

# 386

Скрит текст:

Много ти благодаря! Hug
Аз не дочаках, късно видях отговора и купих този от снимката, която качих. Напълно автентичен, ако не друго, поне по аромата мога да съдя. От снощи, след всякаква домакинска работа в къщи, душ , спане:) днес още го усещам. На бранда имам само няколко пробички, и точно на този нямам, че да мога да разпозная. Цената му беше много приемлива и това ме усъмни. Поне научихме нещо ново, поне аз де. Hug
Скрит текст:
Tsugumi, аз затова тук попитах, знам, че много момичета са с хубави отзиви за марката и имат не само пробички като мен. Laughing

Забравих да благодаря и на Zozina която също ми помогна с информация за парфюма на лс. Hug

Джеронимо, надявам се да получиш още информация по въпроса, който те вълнува, защото проблемът с фалшификатите и имитационните продукти е особено сериозен и в парфюмерийната индустрия и както сама пишеш, в темата има много потребителки, споменавали нееднократно, че са се сдобивали с бутилки от марката и като отзивчиви парфюмни феи, ще ти дадат нужната информация.

MOЛЯ да не бъде трито това ми мнение, както предишното, т.к. засяга много потребителки, които четат отзиви и желаят да придобиват оригинални продукти, а и темата е за взаимопомощ също!

Днес, за съжаление, констатирах, че много от официалните сайтове (Таuer, L'Artisan) не доставят до Италия и най-вероятно ще ги купувам вече само от бутици.

Pipi_, аз скоро ще си купя Boy (слава Богу, "Шанел" имат официален сайт за Италия), но за "Габриел" вероятно ще се въздържа, освен ако не се окаже голямо изкушение  Sunglasses Ще го направя от чисто принципна гледна точка.

Зозина, благодаря за интересната история. Брандът винаги ме е държал настрана, но умееш да направиш от непривлекателното желано. Възниква драматичният въпрос - къде можем да ги купим? Simple Smile
Този "Прилеп" вероятно е някакво голямо чудо Simple Smile
Demeter са марка, която също избягвам - признавам, предубедена съм към тях заради монолинията и някои страшни имена на парфюмите им.

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 13:10 от Tsugumi

# 387
Правилно, Tsugumi, съвсем правилно - темата е за взаимопомощ /подобна помощ не е по задължение, а само по желание/, не за заяждане.

# 388
Правилно, Tsugumi, съвсем правилно - темата е за взаимопомощ /подобна помощ не е по задължение, а само по желание/, не за заяждане.

Бубанка, благодаря за разбирането, че интерпретира правилно мнението ми, което цели защита на интересите ни, а и сме в среда, в която много от пишещите дори са приятели, а приятелите си помагат Wink
Aбсолютно подкрепям и дано тези, които се радват на ароматите, да зарадват с информация и други, които държат на оригиналните такива с информация   Hug
Аз бих го направила, няма мотив да не го направя, но за съжаление брандът не ме е изкушил все още и все повече гравитирам само към определени марки.
Бях писала, че все повече преминавам на покупки директно от бранда или от бутици, каквато е в по-голямата си част практиката в Италия Simple Smile
Споделяхме наскоро с една друга парфюмно изкушена дама, че многото рестрикции се увеличават и крайните потърпевши сме всички ние. 

bouquet

# 389
Tsugumi, "Прилепът" не мога да кажа, че е някакво голямо чудо. За мен е много интересен и провокиращ. В предишна тема бяхме обсъждали, как ароматът на пръст действа много успокояващо и нахлуват спомени от детството. Точно за нещо такова става въпрос. Но не си представяй буквално пръст, ароматът е фин, загадъчен, мноого йезуитски се прокрадва тази тънка носталгична нишка на пръст, която е и сладка. Общо взето парфюмът прилича на дете ядящо узрял летен плод, цялото омазано в прах  от тичане и игри в двора на баба и със залепнал сладък сок по бузите Laughing.
Разучавам в момента и други 3 от бранда, ще видим как ще се представят.

Общи условия

Активация на акаунт