Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 024
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
  • Франция
Междувременно се пресетих за една стара моя мечта, открих си празната вече, но съхранила аромата отливка и се порових за него по сайтовете. В ибей само отливки открих+пол'вин литър на астрономическа цена и някак ръката ми сама ме поведе към официалния сайт...в резултат го очаквам Mr. Green
Lunen_sun, ще се радвам да прочета повече коментари от теб за този парфюм и за други на марката, ако ги познаваш. Аз също ги намирам за много интригуващи, но моят любимец е Китайската империя  Simple Smile На Османската и Руската се чудя все още и ако споделиш, може би ще ме тласнеш в правилната посока  Wink

Всъщност дойдох да си изпълня обещанието.

Скрит текст:

Rose Royale е новият дамски аромат от Nicolaï Parfumeur Createur, лансиран на 14 февруари тази година. В рекламното представяне на парфюма се твърди, че това е аромат, вдъхновен от градината на Palais Royal – това е вътрешният двор на кралския дворец в Париж. През май месец това малко зелено пространство е истински рай в сърцето на френската столица, цялото отрупано с рози и отделено от пълчищата китайски туристи, обожавам това място рано сутрин, когато въздухът е свеж и просмукан с ухание на рози, за мен е абсолютен дзен.
Проблемът на Rose Royale е именно това представяне, както си говорихме със Zozina вчера, общ проблем за рекламните кампании на големите марки. Обаче, ако за големите компании е донякъде разбираемо рекламният отдел да работи съвсем без връзка с девелопмънт екипа (а понякога и без връзка с главния мозък), то малко учудващо е подобно разминаване при малък семеен бизнес, какъвто се явява Nicolaï Parfumeur Createur. Мислих върху това и реших, че може би проблемът пък да е в мен и да е културен. Преди време правих бегло проучване върху културата на розата в България и едно нещо ми направи впечатление: в нашето въображение козметичната и кулинарната употреба на розата са не просто отделени, ами направо в два полюса. Единият полюс е луксозен, парфюмериен и чужбински (почти цялото производство на розово масло традиционно се изнася във Франция за нуждите на парфюмната индустрия). Другият полюс е битов, кулинарен и домашен – това е цялата гама балкански продукти от гюловицата до малебито и шербета, локума на клечка и мускалчетата в бърдучета за туристи. Цяла пропаст дели двата полюса и защо това е така, е въпрос за лекция, с която не съм още толкова полудяла да ви отегчавам.
Поради представянето и рекламния постер на Rose Royale аз очаквах пресни, росни, розови рози, а вместо това получих сладки, червени, локумени, на границата на гурманда. Сега, французите ядат и пият рози също като нас, но за разлика от нас не смятат това за просташко. Опитвала съм торта с рози, правена от Пиер Ерме, и това е сетивно преживяване, надхвърлящо границите на нормалния житейски опит. Искам да кажа, че независимо дали се парфюмират с рози или ги ядат, за французите това е винаги изящно изкуство. За такова започнах да смятам и парфюма Rose Royale, когато се съвзех от шока на първоначалното разминаване между очакванията ми и реалността. Началото е сладка роза, с конфитюрени нюанси на тръпчиво-кисели плодчета и лимонови резинки. Когато плодовете отшумят, излизат дървесно-подправкови, одеколонени нотки, много леки и едва доловими, колкото да направят контраст с розата. Основата е мускуси. Аз имам проблеми с тях, особено със синтетичен бял муск, който напоследък се използва масово, за да добавя перилна свежест, но директно ми причинява мигрена. Мускусът тук не е такъв, слава богу, той е характерният за г-жа Патрисия сладък, лек и прозрачен, фин мускус като целувчена смес. Същия мускус усещам и в Musc Intense, но там подслажда компот от круши. Тук сладкият мускус прави розата да изглежда потопена в ликьор и покрита с прозрачна глазура. Ефектът за моите възприятия е сладкарски, но си остава френски.
Държането на парфюма е чудесно, с няколко пръсвания пълни помещението и издържа около 8 часа, към края с намалена интензивност. Категорично вечерен аромат. На границата с гурманд, но елегантен, въобще Патрисия Николаи умее да прави елегантни гурманди, в това отношение е истинска наследничка на Герлен. Мъжът ми страшно го хареса. Не е нито това, което очаквах, нито това, което търсех, ако го бях пробвала в бутика, по-вероятно нямаше да го взема. Обаче изобщо не съжалявам, че го имам и ще го нося с удоволствие в определени случаи. Препоръчвам за проба, ако харесвате сладка роза или ако нещо от описанието ми ви привлича.
 Simple Smile

# 451
Разгеле.  Laughing Дочакахме заветната 31-ва страница! Едва ли ще го придобия, но съм много любопитна да пробвам. Дано ми се отдаде такава възможност.

# 452
За себе си мога да кажа, че розата е от капризните нотки в парфюм. Много често, съвсем точно предаденият аромат на роза ми е бабешки (извинявам се за ейджизма). Англичанките, по мои скромни наблюдения, мрат за рози. Дори хубавиците си ги наричат "English rose"...мммне. Мога да дам пример с:
http://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Rosa-Nobile-26577.html
класическа бабешка роза за мен, както и продължението му:
http://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Peonia-Nobile-40154.html
Тук се харесват доста. Да не забравям и тоталният хит Stella McCartney .
За мен розата трябва да е с плод или зеленилки , дървеса, пушеци, кожи, пачули, шампанско и пр. за да мога да я нося т.е. да е замаскирана, да е забъркана с нещо друго в рецептата....Иначе ми изниква английска баба в гардината си, в съзнанието - гумени ботуши и забрадка....Другата крайност е мускалът, който не е лош сам по себе си, но ми е писнал и го свързвам със соц кич. Новата Izia или 9 Arcana Rosa L`Artisan Parfumeur са ми точно мускали.
Красива роза, която ме впечатли, беше:
http://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/The-Coveted-Duch … s-Rose-40714.html
Мисля си, че описаната от Йоан Владимир, ще ми хареса. Тук ползват за подобни рози изказването jammy rose, точно така си я представям.

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 00:31 от Zozina

# 453
  • Козлодуй

Lunen_sun, ще се радвам да прочета повече коментари от теб за този парфюм и за други на марката, ако ги познаваш. Аз също ги намирам за много интригуващи, но моят любимец е Китайската империя  Simple Smile На Османската и Руската се чудя все още и ако споделиш, може би ще ме тласнеш в правилната посока  Wink

Най-напред, благодаря за споделеното Hug Звучи в пъти по-добре от първите ти впечатления и искрено се радвам, че ще си го носиш с удоволствие.
Преди доста години (цели 5 ако трябва да бъдем точни) съм поръчвала сет виали на Parfum d`Empire, разучила съм ги и още тогава са отпътували при някое парфюмно другарче. Открих това, писала съм тогава, но май не за всички и едва ли сега бих успяла да кажа нещо повече. Повечето изобщо не ги помня. Sl имаше CUIR OTTOMAN (отливката ми беше от нея Heart Eyes ), може би тя ще го опише по-добре. А някои, например въпросният Osmanthus Interdite, изобщо още не присъстваха в колекцията им. Интересно, че във Фрагрантика не е посочено коя година е създаден. Сега не намирам нито от къде може да се направи регистрация в сайта, нито виали, даже не знам дали ще получа парфюм  Mr. Green Пари от картата изтеглиха, имам потвърдително писмо в пощата за направена поръчка, но от къде да я проследя не знам...

# 454
Здравейте парфюмани!В една от пледишните теми,наш съфорумец бе предложил  да обсъдим в отделна тема селебрити ароматите.С голямо удоволствие и вероятно с още по-големи ползи за парфюмните ми количества ще посрещна една такава тема и споделен от вас опит по въпроса,с оглед на прекрасното съотношение цена-качество.Знам,че неведнъж са обсъждани,но една осъвременена,систематизирана тема ще е от голяма полза за много от съфорумките,които ценят качествените аромати на по-разумни цени.Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 11:00 от Suzi55555

# 455
Здравейте парфюмани!В една от пледишните теми,наш съфорумец бе предложил  да обсъдим в отделна тема селебрити ароматите.С голямо удоволствие и вероятно с още по-големи ползи за парфюмните ми количества ще посрещна една такава тема и споделен от ваш опит по въпроса,с оглед на прекрасното съотношение цена-качество.Знам,че неведнъж са обсъждани,но една осъвременена,систематизирана тема ще е от голяма полза за много от съфорумките,които ценят качествените аромати на по-разумни цени.Благодаря предварително.
Модераторите са казали още преди години, че ще има само една парфюмна тема, където се обсъждат всякакви оригинални аромати и тя е точно тази. bouquet
Пиши тук какво те вълнува и ще се поведе дискусия, ако има интерес. Hug

# 456
Денси,пратих го на вас 😃😘,идеята ми беше като бъдеща тема на разговор в този форум.

# 457
Денси,пратих го на вас 😃😘,идеята ми беше като бъдеща тема на разговор в този форум.
Имаш предвид новата 208 тема да е за Селебрити аромати ли?! Ако са съгласни другите участници в темата ще я пусна така. Hug bouquet

# 458
Дааа,имено,ако нямате нищо против,като пак ще кажа-един от малкото ни мъжове беше подел инициативата,на мен ми прозвуча много интригуващо.🌼🌷🌹

# 459
Имаш предвид новата 208 тема да е за Селебрити аромати ли?! Ако са съгласни другите участници в темата ще я пусна така. Hug bouquet
Super!  bouquet

# 460
Super!  bouquet
Приветствам

# 461
  • София
Честити нови парфюмни придобивки, Йоан Владимир и densibouquet

Аз още съм със зимен парфюмен гардероб. Скоро обаче ще минавам на пролетните. Оглеждам се и за нови любови, но засега няма... Не ми допадна достатъчно, че да го придобия новия Шанел 5 Льо. Още не съм го отписала съвсем, евентуално за лятото го мисля...

Май ще си взема нова бутилка от Баленсиага Парис, него недвусмислено си го обичам.  Mr. Green

densi, има ли я новата Бронзова богиня в бутиците на ЕЛ вече? Hug

# 462
Има я да ЕДП е в 50 и 100 мл. 100-тицата е май към 200 лв. някъде. В изцяло златна бутилка е.

# 463
  • СОФИЯ
Честито densi  Hug
Нероли Портофино Форте и Mon Guerlain  само в бутиците ли може да се пробва или и в Дъглас?
Том Форд като бранд май ми допада, но е доста тежък за джоба  Grinning

# 464
  • Франция
Lunen_sun, ще чакам значи да споделиш и ще се вълнувам  Simple Smile

Честити нови парфюмни придобивки, Йоан Владимир и densi!  bouquet

Аз още съм със зимен парфюмен гардероб. Скоро обаче ще минавам на пролетните. Оглеждам се и за нови любови, но засега няма... Не ми допадна достатъчно, че да го придобия новия Шанел 5 Льо. Още не съм го отписала съвсем, евентуално за лятото го мисля...
Благодаря, Петя, да ти се връща  Simple Smile

Не го мъчи Chanel 5 L'Eau  Simple Smile Аз го мъча от месеци и не си е работа  Crazy Една четвърт от бутилчето замина в опити да се харесаме в топло, в студено, в сухо, в мокро, с вятър, без вятър, при югозападен циклон и североизточен мистрал  hahaha Всички го харесват, при мен не става, това е положението.

Не мога да спра да мисля за новата Тубероза на Герлен. Откакто я пробвах преди няколко дни, не ми излиза от главата. Знам, че ефективното лечение в случая е просто да я купя и да мирясам. От друга страна, щом толкова се назлъндисвам и постоянно й изброявам кусурите, може би не е мой парфюм. Страшна работа, много ни е тежък животът!  Laughing

Исках да ви се оплача. Пътувах цели четири спирки в метрото до една симпатична госпожа, докато позная Лейди Венджънс. Износила съм голямо шише от този парфюм и дори не беше чак толкова отдавна. Деменция, несъмнено.

Общи условия

Активация на акаунт