Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 790
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
За мен е много неприятен този аромат на Диптик. Мъхове не помня, но касис имаше и нещо доматено по спомени. За едт говоря. Касис  не понасям и се почувствах изключително зле като го пробвах , нещо остро и неприятно. Има си почитателки той , но е трябвало да се вземе проба според мен. Искрено се надявам на теб да ти допадне sympathy Hug

Честит Празник! bouquet

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 19:29 от raznejena*

# 601
  • СОФИЯ
Здравейте момичета  Hug
Май само аз все още не съм пробвала Mon Guerlain  Rolling Eyes
След като купих Aqua Allegoria Mandarine Basilic се оглеждам за Diptyque Oyedo Притеснява ме, че е тоалетна вода. Дали пък ще е траен.
Някой ползвал ли го е и какви са ви впечатленията  Thinking

# 602
  • София
Днес в порива на пролетна лудост отстрелях насляпо  това чудо Diptyque L'Ombre Dans L'Eau  Crazy

Ако някои има и може да каже две-три думички, какво да очаквам, ще съм мнооого благодарна   Hug
sympathy, очаквай домати. Доматено растение с листата и дръжките  Peace
Уууу чудничко!  Heart Eyes

# 603
Аз днес пак пробвах новия Герлен. Рекох си:"Толкова възторжени отзиви, а само аз не го харесвам. Може в мен да е повредата."
Този път се полях обилно и зачаках чудо. Нещо да ме накара да подскоча, да си кажа:"Ето, това е Парфюмът!" Нищо подобно. Още по-осезателно почувствах лавандулата и покрай нея нещо сладко, но неопределено сладко. Сякаш бяха смесили два аромата, които просто се биеха един друг и не правеха едно цяло. Напръсках и шала си, с идеята по-късно да подуша. Може пък кожата ми да не го приема добре, но на текстила да стои. Не и не. На лавандула мирише, на болница. Спирам с пробите. Радвам се за тези, които в Мон Герлен откриха своя аромат, аз не съм от тях за жалост. Hug

# 604
  • Germany

В пирамидата е посочена орхидея, но от опита ми с орхидеите, знам, че те нямат мирис, просто са красиви. Същото важи и за този парфюм. Красив е и някак действително ароматът го свързвам с орхидея т.е. постигнато е усещането за абстрактно бяло или бледорозово красиво цвете. Създава ми усещане за лукс.

Не познавам конкретния аромат и не мога да дам никакво свое мнение за него, но си позволявам да не се съглася с твърдението, че орхидеите нямат мирис. Нищо лично не влагам в това, а говоря от личен опит. И друг път съм казвала, че в града, в който живея има къща на орхидеите и редовно я посещавам. Точно сега започва масовия цъфтеж на хиляди видове орхидеи, и повярвайте ми, всеки, който влезе и усети ароматите, няма да иска да си тръгне. Наистина, не всички прекрасни орхидеи имат аромат, но повечето имат. Някои от тях издават аромат само сутрин, други само вечер, а някои миришат през целия ден. Ароматът на растението може да започне да се отделя, след като цвета достигне определена зрялост, например след третия ден от цъфтежа. Някои са с изключително интензивен аромат, като се усеща на 3-4 метра, други са с по-умерен аромат, а някои са толкова деликатни, че трябва да се помиришат директно, за да се усети аромат. Не бива да забравяме, че ванилията също е вид орхидея, и тя има също специфичен аромат. Ароматите на орхидеите също са много и различни, почти колкото и са видовете орхидеи. Многообразието от аромати е богато, но повечето са с флорален, интензивен и кремест аромат, подобен на тубероза, тиаре или иланг, като аз свързвам орхидеята с бели и жълти цветя. Някои орхидеи имат аромат на плодове, други на цитруси, трети на шоколад, други на сладки или парфюм, а някои от орхидеите миришат даже на развалени плодове или плътски и откровено неприятно. В цялото многообразие на орхидеи, които съм помирисвала, съм разпознала ароматът на орхидеите от Carnal Flower Frederic Malle, Orchid Soleil Tom Ford, Velvet Orchid Lumière Tom Ford, Black Orchid Voile de Fleur Tom Ford и Opus 1144 Unum. Тези дни мога да пусна и снимки, ако на някой му е интересно. В къщата на орхидеите съм се запознала с хора, които си носят стол от дома си, и прекарват всяка свободна минута от времето си, в съзерцаване на орхидеите. Тази информация, която написах, съм я научила от един мъж, който е всеки божи ден там, докато трае цъфтежът, като ме е карал да усетя цялото многообразие от багри и аромати на хилядите видове, представени там. Предпочитам истинският, реален аромат на цветята, в парфюм ми е трудно да го възприема.

След като купих Aqua Allegoria Mandarine Basilic се оглеждам за Diptyque Oyedo Притеснява ме, че е тоалетна вода. Дали пък ще е траен.
Някой ползвал ли го е и какви са ви впечатленията  Thinking

Oyedo Diptyque ми е от най-големите мандаринени любимци за всички времена и концентрацията му не бива да те притеснява. Един от най-ярките аромати на Диптик, слънчев, сладък, ярък, щастлив, топъл и перфектен. Спомни си песничката "ООооооранжево небето, оранжево... " Ето това е Oyedo. Много харесвам, как са съчетани ярките и сладки цитруси, с топла дървесина. Аз лично го предпочитам в по-хладно време, направо ме вади от зимна депресия, но аз предпочитам цитрусите през зимата. Щом нямаш проблем с трайността на Мандарин базилик, значи и с този няма да имаш проблем.

Парфюм за деня: Tenue de Soiree Annick Goutal и съм в парфюмна нирвана  Crazy

Честит национален празник на всички! Бъдете здрави и горди българи!

# 605
 Аз пък да питам за Roses Vanille Mancera, наистина ли е с такава голяма трайност и става ли за сезона?

# 606
  • СОФИЯ

Oyedo Diptyque ми е от най-големите мандаринени любимци за всички времена и концентрацията му не бива да те притеснява. Един от най-ярките аромати на Диптик, слънчев, сладък, ярък, щастлив, топъл и перфектен. Спомни си песничката "ООооооранжево небето, оранжево... " Ето това е Oyedo. Много харесвам, как са съчетани ярките и сладки цитруси, с топла дървесина. Аз лично го предпочитам в по-хладно време, направо ме вади от зимна депресия, но аз предпочитам цитрусите през зимата. Щом нямаш проблем с трайността на Мандарин базилик, значи и с този няма да имаш проблем.
Имам проблем с  Мандарин базилик - 2,3 часа най много, но аз по принцип имам проблем с трайността на парфюмите, затова използвам по тежки.  ooooh!
Diptyque Oyedo ме завладя много. Има една леко сладникава нотка, която ми е непозната и се съчетава страхотно с цитруса / може би е yuzu /. Взех алегорията и този ще взема - създава ми настроение, пък и ти ме убеди, малко ми трябваше  Joy
Благодаря!

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 19:16 от shushi7777

# 607
  • София
Потвърждавам за Мон герлен - базата на МЧР и още нещо, ама това още нещо избяга. Иначе си харесах Джоя Въздуха за пролет лято.

# 608
  • Пловдив
Моето мнение за ароматът на орхидеите са покрива с това на Ковачева. Била съм в огромен парк в Холандия, където имаше стотици павилиони с най-различни видове орхидеи и ароматът наистина е зашеметяващ. Най-вероятно има и такива, които не миришат, но тези, с които аз се сблъсках, бяха силно ароматни, дори главоболни.

Вчера пробвах Mon Guerlain. Красив парфюм, от шишето до течността, личи си класата. Лавандулата при мен беше леко загатната и толкова добре смесена с останалите съставки, без да се натрапва или да изпъква. Придава свежест на парфюма.

Тествах и новия Eau des Merveilles Bleue Hermes. Ами....наистина е син  Simple Smile Твърде aqua ми дойде. Но пък извади уникална трайност, дори повече от Mon Guerlain.

Скрит текст:
Момичета, да ви питам как така се поливате в магазините? При нас само пръскат веднъж на ръката и веднага прибират парфюма. Аз искам да тествам хубаво преди да купя, но....

# 609
Zozina благодаря за споделеното за Baiser fou , още откакто излезе ми е интересен заради нотката на бял шоколад и заради твърденията че е направен да наподобява мириса на червило. След твоето описание и факта,че не е накъртваща сладост ми става още по-любопитен, дано успея скоро да го тествам.
Пробвах днес и аз Mon Guerlain. Наистина хубав парфюм. Женствен,мек и топъл.Лавандулата се усещаше много леко, но както и Karie каза доста тих се оказа на моята кожа.

# 610
BoMarina, за мен е много интересен и почти не усещам сладост в него, има в базата ванилия, но изобщо не може да се говори за сладост. Също така, не ми напомня и на червило, но за мен е рядка странна и красива птица. Смятам, че много скоро ще го заредят и в София (ако не е зареден вече).

# 611
Стана ми интересно за орхидеите.  Simple Smile  Аз също преди време бях чел някъде, че в действителност нямали аромат. Виждал съм орхидеи на живо само по супермаркетите, приближавал съм се до тях, за да проверя как точно ухаят, но винаги са били 100% без мирис. И все пак съм си мислил, че след като се използват толкова често в парфюмерията, значи трябва да има и ухаещи видове.  Simple Smile  Благодаря ви за информацията, макар и да не беше директно към мен.  Simple Smile

# 612
  • София
Може би има различни видове орхидеи, аз вкъщи имам 7(различни) и аромат няма ни сутрин, ни вечер, нито по пълнолуние  Mr. Green
Ужасно ги харесвам, и много искам да имам такава с аромат. Heart Eyes

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 00:24 от ~Étoile~

# 613
Да, аз бях написала в изказването си, че става въпрос, единствено за моя опит с орхидеите, точно по тази причина. Нямам познанията на ботаник или на човек, който има цветарски магазин. Подарявали са ми многократно орхидеи и винаги са били без мирис, но пък колко са красиви  Whistling. В момента живея до парк с множество ботанически градини и напролет става някаква експлозия от цветя. Ще видя къде са точно орхидеите и ще им обърна внимание. Доколкото знам орхидеите не се позлват и за някакви ароматни масла, това означава, че в парфюма този аромат е конструиран специално. Какъвто и да е истинският случай на орхидеите, на мен парфюмът ми хареса доста.

# 614
  • The Evergreen State
Здравейте момичета  Hug
Май само аз все още не съм пробвала Mon Guerlain  Rolling Eyes

И аз не съм все още. По тукашните магазини го има само онлайн (засега поне). Аз се надявах като е Анджелина Джоли рекламното лице ще се появи на американския пазар, дано го видя някъде за тест, не се решавам да го поръчам. Топлият сезон е зад ъгъла а на мен ми се струва че колкото и хубав да е може би няма да ми е подходящ за по-топло време с ваниловата база.
Тествах обаче друга красота която направо ме усмихна. Минах покрай щанда на Ланком видях много красиви бутилки и си пръснах малко от Jasmins Marzipane, помирисах и другите от серията но това ме грабна най-много. Много са хубави тези парфюми всичките. Усетих и аз прилика с Pure Poison Dior както споменават във Фрагрантика. Трайността му е голяма -трети ден стои на ръкава на якето ми и се предава и на китката ми.

Общи условия

Активация на акаунт