Как успяхте да запазите добри взаимоотношения?

• 8 597
  • 242
  •   1
Отговори
Здравейте, как успяхте да запазите добри взаимоотношения с бившите си половинки заради детето?
Разказвала съм вече историята си тук във форума и мисля, че не е нужно да се повтарям. Но ситуацията в момента е следната, все още не сме официално разведени защото делото се бави.
Бившият ми е манипулиран от новата си половинка, аз го виждам това, виждат го и колегите му и общите ни приятели.
Не идва да вижда детето със седмици, съответно не полага никакви грижи и всичко пада на моите рамене. Не помага и финансово.
От известно време ми говори как няма пари и че много съжалява за това, че не може да помогне финансово, а същото време вчера ми съобщи как е букнал, преди три месеца, почивка за него и новата му приятелка почивка на Малдивите и заминават след една седмица.Съответно аз избухнах и се скарахме защото на мен ми се говори как е зле финансово,не може да поеме част от разходите по детето ,но плаща изцяло почивка за петцифрена сума.
Цялото това отношение ме кара да бъда гневна към него и доста често аз съм провокатор на нашите скандали,но никога не съм го провокира без причина.
Знам че сега ще кажете ,че аз сама си предизвиквам главоболията като се заяждам с него ,но смятам,че трябва да си поеме отговорността поне на баща,защото от отговорността на съпруг вече така или иначе избяга.
Та как успяхте да сте в добри взаимоотношения с бившите си ,особено когато са абдикирали от задълженията си към детето си?

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 10:01 от Рaдост

# 1
  • Далечният изток
Човек, с когото не можеш да се разбереш, докато имате връзка, още по-трудно ще се разбереш след като връзката приключи.
Грешни са ти очакванията. Приемаш, че този мъж не става за съпруг и баща и приключваш.
Ти му се молиш да бъде баща на детето си?! Що за глупост. Въобще няма да го погледна аз, камо ли да общувам с него и да изисквам да бъде баща.
А той съвсем нарочно си плаща скъпи почивки и съвсем нарочно ти го споделя, защото иска да види точно тази ти реакция. Не си ли даваш сметка?!
Приключвай всякакво общуване с този човек, защото му харесва да те вбесява и да те вижда как му играеш по свирката.
Прочети малко за нарцистичните хора и ще си познаеш стоката. Мисля, че вече няколко пъти ти давахме този съвет.
Докато се поставяш в ролята на жертва, той ще играе ролята на насилник - психически насилник. Защото е такъв, щом ти предизвиква тези емоции.
Та единственият отговор е - точно с този мъж няма бъдете в добри отношения и за теб е по-добре да не бъдете в никакви отношения, никакви.

# 2
  • София
Не говоря с бащата на децата.
По отношение на издръжка - започнала съм дело и седя и кротко чакам някакъв резултат вече 10 месеца. Това е.

# 3
  • София
Мисля, че няма как да запазиш добрия тон с човек, който избира Малдивите пред добруването на собственото си дете. Не можеш насила да го накараш да бъде родител, ако не иска. Спри с опитите, за да спестиш излишни нерви и не разчитай на неговата помощ.

# 4
Абсолютно си права да си гневна и ядосана на мъжа ти. Но, след като не поема своята отговорност, не плаща дори издръжка, го осъди.
С говорене, няма да стане явно.

# 5
Привременни мерки за издръжката. Адвокатът Ви няма как да не Ви го е предложил.

Относно Малдивите: може просто да се хвали, да иска да Ви дразни. Няма как да знаем със сигурност, кой какво е платил.

# 6
За едно дете и издръжка на бих търсила от такъв баща. Нито ще ме види, нито чуе повече. Ако иска да види детето, ще го измислим. Но контакти - никакви не бих имала.

# 7
  • София
Като си промениш настройката към него. Не можеш насила да го накараш да бъде родител. Това е. Приеми, че вече е външен човек, ако иска и на луната да отиде - негова си работа. Ще видиш колко по-леско ще живееш, ако не иска време с детето си - той губи от това. Детето също, но, ако ти си до него, томоже да се научи от рано да приема загубите в живота си и това ще му е от голяма полза за бъдещето.
А и много е вероятно да го прави нарочно, за да те дразни и като види, че не хваща дикиш да спре.

# 8
Искаш си издръжката и до там.
Няма какво друго да направиш щом има нови отношения.
Махай егото и завистта, че е избрал друга и се концентрирай какво се полага за детето. Като уговориш също как да получава внимание от него. Ако не ще – теглиш му една, искаш си издръжката и ариведерчи.

# 9
  • Лавал-Пловдив
Била съм в същата ситуация и мога да ти кажа само едно - ако един мъж от самосебе си не иска да бъде баща и да участва в живота на децата си (финансово и емоционално), насила не можеш да го накараш.
Когато се разделихме имахме 2 деца на 2 и на 6 години. Сега "децата" са съответно на 22 и 26, през целия този период не е дадена и стотинка, не се е обадил да ги чуе как са. Коледи, рождени дни, абитурентски, раждане на 2 внучета - от нищо не се е заинтересувал. Децата си ги изгледах съвсем сама, в чужбина, като за да ги пусне с мен тук, бащта им ми поиска пари. Сега не се сещат за него, понякога говорят с баба си, но не и с него.
Разказвам ти да ти покажа, че има и по-лоши ситуации, от които се излиза с кураж и усърдие. Не очаквай нищо от него, а си поеми живота и този на детето ти в ръце и върви напред.

# 10
Никога нищо не съм искала от него. Плащаше издръжка за дъщеря ни редовно и само това, ако не я плащаше нямаше да му я искам и му бях казала това.

# 11
Задължително дело за издръжка, колкото може повече. Хич не се прави на горда, защото в крайна сметка тези пари са за детето ти. А той да го дух@. Не ти трябва около детето, щом се държи така.

# 12
  • София
Почвай делото сега, че докато се задвижи, ще мине много време.

# 13
  • Варна
Трудна работа. Ние сме разделени от близо 10 години вече и към този момент сме в много добри отношения. В началото не беше така, но с времето се наместиха нешата. Но аз не съм искала и продължавам да не искам пари. Справям се сама. Имала съм и тежки моменти, но пуста гордост... Както и да е, тези неща са зад гърба ми. Бившия от няколко години живее с нова жена (жива и здрава да е, много е свястна) и демонстрират доста добър стандарт на живот, но мен това не ме дразни и не ме кара да изисквам от него. В интерес на истината, той след известно време сам се усети и започна да дава някакви пари, но различни суми, колкото може и по различни периоди, май в зависимост от работата му. Като има, дава. Приемам, благодаря и не очаквам нищо. Аз съм здрава и права, имам работа, гледам си дъщерята. В резултат на всичко това тя с мен е близка и ме обожава, а баща си го обича, вярно, но не виждам да й липсва особено и често гледа на него като на касичка. Това е, кой както си е постлал.

# 14
  • Поморие
И аз следя темата, в подобна ситуация съм.

Общи условия

Активация на акаунт