Как успяхте да запазите добри взаимоотношения?

• 9 456
  • 242
  •   1
Отговори
# 45
И всичко това се случва, защото авторката изобщо не си е давала сметка, какво се случва при развод.
Разводът касае не само нея, а детето.
Очаквания, че ще помага финансово и няма са ка продължи живота са нелепи.
За него това е ново начало, влюбен е и да ще заведе жената на Малдивите.
Авторката ще си получи издръжката за месеците назад, толкова колкото отреди съда - и не, няма да е баснословна сума.
Те може са забрани кой да присъства в живота на детето - ще има и какички, и лелички. По същия начин, както бащата няма да може са каже копче за бъдещите чичовци.
Това е положението.
Всяко решение, което е взето, носи своите последствия, просто трябва да е наясно с реалността, а не да вярва в някакви нейни си норми.

# 46
Защо не предложите отглеждане на детето 50:50, по равно между Вас и бащата. Така ще се сподели напълно грижата и отговорността, а няма да стои въпросът с издръжката. В по-развитите правно страни това е по подразбиране и масово децата на разведени родители са по 1-2 седмици при единия и после за същия период при другия. Така няма дразнене, няма завист, всеки поема своя дял.

Това е и моето предложение. Искайте детето да е седмица при вас, седмица при бащата. Издръжка при това положение не се плаща от никого, всеки родител си поема поравно задълженията и отговорностите. Така няма цялата тежест и отговорност да пада върху вас, а мъжът ще е ангажиран. Детето ще има 2 места, където ще се чувства у дома си.
Откажете се от идеята да поддържате добри отношения с бившия. Явно той има желание да ви дразни. Минимизирайте контактите с него и се ограничете само до разговори свързани с детето. Няма нужда да ви уведомява за почивките и приятелките си.

# 47
Чак ми стана смешно, но този наистина е голям нещастник. Хубу, нова любов, човешко е, ама как пък си нацелил някоя, дето те оставя без пари за чорапи за детето, при положение, че имаш ресурси, но тя ги усвоява на 100 % за Малдивите, и на този фон вместо да цари любов и щастие между него и новата, там са скандали. Чак бившата трябва да му съчувства как го доят, толкова е разстроен, но все пак се занимава с любов (всъщност със скандали).
Ми наистина се е поставил в смешно положение. Новата случайно да е рускиня? Relaxed

# 48
Защо новата жена има претенции кой къде да живее?
Тези две жилища, и четиристайното, и двустайното, негова лична собственост ли са?
Нещо много болно има при мъжа. На фона на мизерията да купи чорапи, отива на скъпа почивка. Да не би новата да финансира тези удоволствия?
Отказал развод по взаимно съгласие, пък новата вече се разпорежда с жилищата, децата и съпругата му.
На мен не ми е съвсем ясен казусът.
И да, майката не може да спре бащата да води детето с приятелките му, но в случая, едва ли новата също изгаря от желание да общува с чуждото дете. Изглежда ми амбициозна и безогледна. А мъжът е някаква жертва.
Съжалявам, но не съм чела предисторията.

# 49
За финансовата част, ще си изчакате делото и ще ви бъде определена издръжка за детето. Ще си я плаща, няма накъде.
За останалото, обаче, си зависи само и единствено от него. Дали ще вижда детето си и дали ще съумее да изгради емоционална връзка с него, зависи само от бащата. Ако не иска, не можете да го накарате насила.
Моят съвет е просто да си дадете време. Ина себе си, и на детето, и на бившия си.
При мен отне около година да влезем в нормални родителски отношения. Тук съм си писала историята. Беше много трудно. Но постигнахме много за тази година. И двете страни, обаче положихме усилия с обща цел за доброто на детето.

# 50
Що не смениш патрона?

# 51
На ваше място, нямаше да позволя да доближи детето, щом се подиграва по този начин с него, но всички сме различни. То баща реално няма. И не ми пишете, че това е грешка; грешка е да общува с такъв идиот, който го е създал и зарязал и пет пари не дава колко и е трудно на майката и през какво преминават с детето всеки ден. Родител означава грижа на всички нива, не някакви гени само и не да го заведе за час-два на сладкарница и да го върне. И не бих чакала издръжка, бих се отказала от великите колко лева са, не знам, и не бих позволила такъв човек да доближи детето. Такива подигравки не бих търпяла аз лично, ще се моля на някой да бъде баща, как пък не, но и няма да види детето, щом не му пука за нищо. Това е моето мнение. Да се объркват децата не е редно, оставете скандалите, и без скандали не е приемливо положението, няма я грижата от бащата., Или се грижи за детето както трябва и е отговорен, нищо че не сте заедно, или няма да го види. И това е много лесно, детето е при вас и вие изграждате отношението му към всичко - към обстоятелствата, хората, към самия себе си, вие го учите кое е приемливо и кое не. Не може никой да претендира за права, докато изключва задълженията си.

# 52
Майката няма право да забрани на бащата да си вижда детето. Какъвто и да е той, това е реалността.

Също не може да смени патрона на вратата, след като апартамента им е общ и нямат решение, че остава за нея.

Да гледа да минава делото по-бързо и това е.

# 53
Ако голямото жилище си е ваше, сменете си ключалката, никой външен не може като му скимне да влиза и излиза, че и да се разпорежда.

# 54
Ти не беше ли пускала тема скоро?
Не се поддавай на цигании.
Ако жилището ви е семейно, седиш си с детето в него и не се обясняваш с другата жена.
Ако идва да вдига скандали, 112 и да изчезва. Няма работа тя в общия ви дом.
Какво искала-не искала, на пазара.
Шутираш я и сменяш бравата.
Разводът щом тече, не се занимавай с глупости, а си гледай живота и детето.

# 55
  • София
Ако случайно нямаш регистрация по настоящ адрес в жилището, си направи. И за теб, и за детето. Има значение за делото.

# 56
Голямото било на мъжа й, а малкото общо. Ама тая много нагла бе, как ще ходи по чужди къщи...

# 57
  • София
Аз, между другото, подозирам, че БМ, сега като си освободи семейното жилище, ще покани новата, тъй като тя била под наем и наемодателят я гони.
Тя, ако е куха лейка, ще приеме.

# 58
  • София
Като те чета ти няма да запазиш отношения, защото си се втренчила в новата жена толкова болестно, че изобщо няма шанс нищо. Това не е твоят мъж, това е бащата на детето. Нямаш право да му се бъркаш с кого ще бъде, когато е с детето, нито дали ще има нова жена и каква. Че чак новата го манипулирала, той горканчо. Имаш шанс ако се отрезвиш малко и постъпиш като майка, не като бивша жена и то наранена и ревнива.
Човек може да се разбере с всеки, освен с някои мъже с личностови разстройства, там и екип специалисти не могат да се оправят. В твоят случай токсичната изглеждаш ти. Дано да е моментно.

# 59
Ако искаш той да си гледа детето трябва да спреш с манията за контрол - как да прекарват времето си и с кой. В момента му правиш услуга като не пускаш детето заради новата, но и рушиш шанса детето да поддържа бъдещи отношения с баща си.

Общи условия

Активация на акаунт