ОКТОМВРИйчета прекрасни, стават все по-гръмогласни

• 26 415
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Ее браво това е много хубаво само така ще действате, за напред 😁😁😁😘

# 541
Поли според мен избърза със захранването. За запек действам с ректалния термометър.
Лид моята не иска да засуче зърната, помпата не вади нищо. Но се радвам, че ти успя. Слагай го редовно на гърда, обади се на Хедра да те консултира.
Шошши според мен и е малко млякото на твоята беба и хубаво я уригвай след ядене. Млякото, което изпива трябва да е 1/6 от теглото и на доза. Давай и да хапва повече.
Нас ни мъчат зъби, вчера за първи път пищя както никога до сега. Дадох Дентокинд и се успокои за през нощта, сутринта пак пищя милото.  Храненето почва да става проблем. Интересното е, че не я мъчат постоянно, а сутринта и вечер, вие как сте с зъбите?

# 542
Добро утро  Hug
Ваксината мина добре без Т.Бебка плака само като я биха.Предупредиха ме,че може да е кисела,че тази ваксина била болезнена,но не е мрънкала след това.Разминахме се и този път без Панадол и Куул пач.Даже вечерта бяхме и на гости.
И аз ще захраня с тиква.По принцип уж действа разхлабително,но се надявам коремчето бързо да й свикне.То имаме още месец време.Вчера ядох ябълка и и дадох да си близне.Хареса й  Laughing,но първо започвам със зеленчуците,че те са отврат на вкус.Даже на мен ми се гади като ги опитвам  Sick.
От пролетта започвам да зареждам фризера със зеленчуци за бебка за манджичките.Така направих и с баткото.Режех ги на мн ситно и ги прибирах в пликчета на дозички.Като му приготвях манджичките само вадех пликчетата и слагах в тенджерата.Ако се падне пак гадна зима да не излизаме до детската кухня.

# 543
Chuby, това с ректалният термометър, мушкатото и прочие, се отрича от почти всички педиатри. А 1/6 също не е съвсем валидно. Представи си бебе 8 кила. Това значи да изяжда по 1330 мл на ден. Или почти седем пъти по 200, което не знам някой да го прави   newsm78

Устина, какви зеленчуци прибираш във фризера?

# 544
Баткото, заради АБКМ-то, го захраних на 6м, с морков. Сега дребното също мисля на 6м да захранвам.

# 545
Пош, обикновен или пащърнак?

# 546
Кристи ректална го ползвам все едно меря температура, нищо повече и действа. За храненето има различни схеми, бебето след ядене трябва да се уригне доволно и да си подремне. Моята яде точно 1/6 от теглото си, един път пет пъти на ден, един път 4, после 6 и т.н. Имате ли успех с гризалките? На нашето усте са огромни и не може милото да си ги пъха в устата, аз ги давам и пак не ги дъвче, само юмручета, а направо ги е разранила вече от смукане

# 547
Cristi,почти всичко.Моркови,чушки,тиквички...Всичко,което има на пазара.После приготвянето на супичката ми отнема 2-3 Мин да ги сложа в тенджерата.Гледам и от село от двора да си прибера домашни зеленчуци.Приготвях най-различни манджичките.Имам позната готвачка в детска кухня и тя ми беше казала рецепти.Вчера се сетих за тях,но не мога да ги открия къде съм ги прибрала.Ако не ги намеря пак ще я питам.Помня ,че имаше една млечна супа вътре със сиренце и Малчо много я харесваше.
Покрай него се научих да готвя здравословно,без запръжки,люто и по щадящи неща за стомаха.Но готвех отделно до 1г и половина.После мина към нашата кухня.

# 548
  • Варна
Имате ли успех с гризалките? На нашето усте са огромни и не може милото да си ги пъха в устата, аз ги давам и пак не ги дъвче, само юмручета, а направо ги е разранила вече от смукане
И ние сме само на юмручета... Тук таме някоя биба за чесане на зъби.. Но другите гризалки не ги отразява още дребния хваща ги и ги пуска не успява да ги сложи в уста и се нерви а с ръцете е по лесно... 😂😂

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 08:23 от n0richka

# 549
Chuby, и моят гризалки не признаваше докато не ми подариха две с формата на шише биберон. Едната е плоска с някакъв гел и може да се изстудява, а другата си е обемна, вътре с топченца, с дупчица в средата и нашият си я хваща като шишето с мляко и само леко му я насочвам към устата и се почва едно гризане...  hahaha

# 550
Въобще не съм захранила рано, и много моля, дами, които въобще си нямат на понятие от това, да не ми влизат в кръвната група...
Ха добро утро Вам и приятен ден🙋

# 551
Лид, дерзай с лактацията и не се плаши от помпата, важно според мен е да не минаваш само на цедене (като мен - много е времеемко). А и с помпата не стават от раз нещата, търпение си трябва. Ако си решила, не се отказвай. Аз сигурно повече от седмица само на ръка успявах да изцедя нещо.

# 552
Пош, обикновен или пащърнак?
Доколкото помня - на Хип - ранни моркови.

# 553
За тази 1/6 от теглото знам и аз, но до 1л на ден. Малкият в момента е над 7кг, но яде 5 x180ml, което прави 900ml на ден и педиатърката каза да не се вдига дозата. До захранването планирам да не я вдигам. Той прави и нощно хранене, та това стомахче няма как да преработи храната.
Гризалка нямат особен ефект при нас за жалост. Давах Камилия, но резултатът е кратък, а излиза солено. Една опаковка е 10лв, с 10 дози. На ден давах по 3 дози.

# 554
Честит празник на мъжките мами Hug HugДа са ни живи и здрави и всички останали дечица bouquet

Общи условия

Активация на акаунт