Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 70 716
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
За поливането всеки трябва да се ориентира сам спрямо обстановка, изложение и т.н. Аз явно съм единствената в темата, която полива често, но факт, че ако поливам по-рядко листата и корените започват да се спаружват. Не ми пречи да поливам, нямам намерение да си правя експерименти повече Laughing Зимата поливам на 2 седмици, лятото всяка седмица, че и по-често. Тор не съм ползвала от години.

# 106
  • Бургас
За поливането всеки трябва да се ориентира сам спрямо обстановка, изложение и т.н. Аз явно съм единствената в темата, която полива често, но факт, че ако поливам по-рядко листата и корените започват да се спаружват. Не ми пречи да поливам, нямам намерение да си правя експерименти повече Laughing Зимата поливам на 2 седмици, лятото всяка седмица, че и по-често. Тор не съм ползвала от години.

Месечинка и аз поливам като теб.

# 107
Има ли начин да се разбере кога последно е поливана орхидеята Thinking получих я онзи ден и се чудя сега да и дам ли водица или не

# 108
По коренитесе ориентирай.Ако са зелени значи не иска водичка.Ако станат сиви,т.е.избледнеят тогава.

# 109
Аз също поливам на две седмици в къщи,защото е по-хладно и тъмно,но в офиса всяка седмица.Светло е и сме на прано.Самите растения показват.Колкото до подхранването.Аз мисля,че първите си орхидеи ги унищожих точно с подхранване с тор за цъфтеж.Всеки месец по един път ги торя.Така бях чела в нета,но нещо се обърка.И умряха.Сега не смея да ползвам,а съм си купила и за коренообразуване.

# 110
По коренитесе ориентирай.Ако са зелени значи не иска водичка.Ако станат сиви,т.е.избледнеят тогава.

Много благодаря за отговора Hug сега погледнах и са си зелени а за торенето и аз мисля ,че ще е добре да не е толкова често Joy

# 111
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ингилизите пишат, че правилото е  "weekly weakly"  Blush но аз не съм пробвала.

и без това съм постигнала рекорд в орхидеоунищожаването, не държа да си го подобрявам  Blush

# 112
Аз съм ингилизка Mr. Green , но без частта за weekly-то. Китките ми са доволни.

# 113
Добро утро, дами  bouquet
За първи път чета темата и ще ви помоля за съвет. Преди няколко дена ми подариха орхидея, която се оказа видимо „болна”. Листата и са бледо зелени с жълтеникав оттенък, като за няколко дена пожълтяха значително. Като ги погледнах към светлината, видях че сякаш месестата има част е проядена и се виждат жилките на листа. Моля, ако сте се сблъсквали с подобен проблем, кажете с какво да я лекувам.

# 114
По колко вода горе-долу трябва да се събира в кашпата след поливане?

# 115
По колко вода горе-долу трябва да се събира в кашпата след поливане?

Не трябва да остава вода

# 116
Това значи ли, че като полея и да изсипя събралата се вода? В моите след поливане има около пръст вода винаги  Embarassed. С колко ml приблизитено поливате?

# 117
Аз моята я поливам под чешмата и оставям да се оттече в кашпата,след час излизам водичка която се е събрала.

# 118
Моите орхидеи ги наливам до горе, след което оставям да киснат поне половин час. Изливам всичката вода от кашпата и ги оставам за малко да се отцедят.

# 119
Момичета, нуждая се от спешен съвет. Едната от орхидеите, които пресадих през есента не върви. Не съм много сигурна, но бях съборила едната от двете присадени в по-малкия размер саксии и тя изскочи заедно с корените и пръстта. Върнах я обратно. И сега от доста време корените кафенеят, а орхидеята не върви. Дали да я извадя напълно и да накисна корените в топсин? Или само да полея топсин отгоре без да я вадя? Мисля, че е по-добре да я извадя, за да огледам състоянието на всички корени.

Общи условия

Активация на акаунт