Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 70 718
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
Сарк,
Благодаря Hug . Ще погледна по всякакви магазини за джвъчки.
След кашпите в тон с цветята, щипките в тон ще са капака Joy .

# 136
  • Ænima/Albuquerque
След кашпите в тон с цветята, щипките в тон ще са капака Joy .

И мойте са в тон с цветята!  Joy

# 137
Ами така де, именно затова ги произвеждат в толкова цветове Joy .
Цветарниците обаче са ми мъъъка. Не мога да харесам и това е Tired .

# 138
  • на острова на мечтите
а това ми е подарък за свети Валентин

и тази също . Не знам как успяват да отгледат орхидеи с такива огромни цветове Whistling

Последна редакция: вт, 21 фев 2017, 18:08 от danilu

# 139
Зависи преди всичко от хибрида. Едрите цветове са наистина впечатляващи. А какви разцветки има  smile3544 ...
Моят е дребноцветен, в "човешки" цвят Laughing .

# 140
Impala, Месечинке благодаря за отговорите. Неделята си мина и така и не се реших да я разбутам/орхидеята/. И аз мисля, че е най-добре да я огледам, ще видим. Имам и две цъфнали, цветовете на едната са огромни. Обратно на това, което четох из нета, че орхидеите обичали малки саксии, тези, които сложих в по-големите саксии вървят по-добре.

# 141
Има снимката е цимбидиум при което градински модел. Те стават високи и са сглобени цветове. Но претенциозни от условията. Домашните модели са по компактни но по сговорчиви.

# 142
  • Варна
Дендьо цъфна:

Скрит текст:

Пъстролистното мини с бебето, които всяка година пускат цветоноси, хвърлят почти всички пъпки и накрая отварят по една-две за разкош hahaha

Скрит текст:

И всичките разцъфтели, остава само една, но тя пусна цветонос доста по-късно:

Скрит текст:

# 143
  • Русе
Месечинка, много е цветно и красиво при теб!
Много сладки орхидеи видях на последните страници! bouquet
Нещо различно от фалчета и при мен- беалара и дендробиум Бери ода

# 144
  • Варна
Ау, като танцуваща дама на бал е това първото Heart Eyes

# 145
  • Ænima/Albuquerque
Ех, че красиви!   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Чакам още една да се отвори, и съм решила и аз да направя една отборна снимка, като Месечинката.  Heart Eyes

# 146
 CryЗавиждам, имам само 4-5 цъфтящи, а другите спят

# 147
Месечинке останаха ми очите, особено в Филаделфията! Магьосница си!

# 148
Здравейте, дами!
Можете ли да ми препоръчате препарат/тор за подсилване на кореновата система и за стимулиране разтежа на нови корени?
Ако някой, използва такъв, моля да сподели какъв и на кой етап се използва.
И последно ...Каква според вас е причината орхидея, купена с два цветоноса,в последствие да пусне само един ...
Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 149
  • Варна
Ами така е решила, защо трябва да има причина Laughing Броят на цветоносите не е заложен в генетиката на растението. В разсадниците ги форсират яко с торове, има и орхидеи с по 4 цветоноса, това не означава, че всеки път ще вадят по толкова.
Реге,
 Hug Явно имам късмет с изложението и им харесва. Тази година почти всички фалчета са или с по 2 цветоноса или с един, но с разклонения. Цимбито ми и то е напъпило, двата цветоноса растат. Е, единият хвърли 2 пъпки, но останалите са ОК засега. Третият цветонос още преди да се разпука беше нагризан от охлюв ooooh! Първите 1-2 пъпки заминаха, но останалите сякаш са добре. Та сега му стискам палци да цъфне, че умирам от любопитство какъв точно е цветът, знам само, че вероятно е жълт.

Общи условия

Активация на акаунт