Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 70 763
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
Бялата ми орхидея я купих с два цветоноса, никога повече не излязоха два. Всяка година изкарва един, но с разклонение  Peace

# 151
  • Ænima/Albuquerque
Май имам само една, която вади по два цветоноса. Другите - от разклонение.

# 152
  • ... рееща се.
При мен рехава работа Confused Но все пак им се радвам много, първи изцяло домашен цъфтеж ми е. Жълтурката цъфна само с едно цветче, заприличала е на онези, ако се сещате, форсираните. При мен е натурална работа, без торове, без светлина... Mr. Green
Скрит текст:

# 153
Здравейте!
Записвам се при вас, тъй като много обичам орхидеи, за съжаление нямам място за всички, които искам. Имам обаче проблем с една мини орхидея. Изкара цветонос и точно реди да цъфне започнаха да се появяват паяжини, лепкави точки по листата и окапаха цветовете. Странното е, че всичките ми орхидеи стоят една до друга, само тази имаше този проблем. Случвало ли ви се е такова нещо? Не успях да видя някакви пеперуди или въшки.
Скрит текст:
И, за да не е само проблем, показвам една красавица, която скоро прецъфтя.
Скрит текст:

# 154
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте!
Записвам се при вас, тъй като много обичам орхидеи, за съжаление нямам място за всички, които искам. Имам обаче проблем с една мини орхидея. Изкара цветонос и точно реди да цъфне започнаха да се появяват паяжини, лепкави точки по листата и окапаха цветовете. Странното е, че всичките ми орхидеи стоят една до друга, само тази имаше този проблем. Случвало ли ви се е такова нещо? Не успях да видя някакви пеперуди или въшки.
Скрит текст:
И, за да не е само проблем, показвам една красавица, която скоро прецъфтя.
Скрит текст:

на снимката изглеждат като памуклийки  Blush
ако наистина са те е кофти работа. почти неспасяема  Confused

# 155
Благодаря. Аз тази ще я прежаля, освен да я преместя някъде, да не зарази другите, макар това да ѝ е положението от поне месец, засега другите нямат поражения, имам две цъфтящи до нея.

# 156
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря. Аз тази ще я прежаля, освен да я преместя някъде, да не зарази другите, макар това да ѝ е положението от поне месец, засега другите нямат поражения, имам две цъфтящи до нея.

задължително на друго място. можеш да пробваш с препарат за памуклийки. пръскай и корите  Peace
аз опитах преди година - две  Tired
една от трите оцеля, загни по средата, изкара ново растение отстрани, сега даже цъфти, но вчера я загледах, че пак има гадове Tired

# 157
Ужас! Махам я още днес, дано не зарази другите, че имам две с цветове и две спящи, но са ми по-мили от тази.

# 158
  • ... рееща се.
Аз борих памуклийките миналата зима с Би-58. Открих ги в ранна фаза на 2-3 орхидеи, минах ги всичките с препарата – опръскване и поливка на корите. Повторих след седмица и това беше. Дано да успееш да се отървеш от гадинките без жертви. Praynig

# 159
Би -58 не е ли доста силен препарат? Питам от гледна точка на това, че имам малко дете и уж не пипа, но да не стане беля. Ще прочета обаче повече информация за него. Благодаря.

# 160
  • ... рееща се.
Щом си с детенце не препоръчвам изобщо! Но аз мисля, че без инсектицид е доста трудно да се справиш напълно с проблема.

# 161
Месечинка,
Чудесна орхидеена градинка си имаш, красива и отрупана с цвят Heart Eyes !

# 162
  • ENGLAND
Аз се борих с памуклийките повече от година, спирт и какво ли не. Накрая като си ходих в България си взех мопсилан (май така се пише) само с едно потапяне и две пръскания всичко изчезна, а бяха полазили всичките ми орхидеи. Може профилактично да потопиш и напръскаш останалите. А тази като се изчисти ще тръгне пак.

# 163
  • Русе
Моспилан се нарича инсектицида.

# 164
Днес имаме годишнина от сватбата, да ви покажа най-новата ми придобивка.

Скрит текст:

Останалите са на терасата, три имат цветоноси, останалите три... надявам се скоро и те да живнат.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт