Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 70 808
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
 Nicolla, много ти благодаря! bouquet Явно аз изобщо не съм знаела какво да правя, невежа съм.
Точно така процедирам както си предположила, което може би е грешка. Към средата на месеца трябва да ги поливам и ще следвам инструкциите ти! Не мисля, че умират, защото корените са им добре, но просто листата само са клюмнали като на една порода кучета и са като сбръчкани, може би са дехидратирани.
А кога трябва да им сложа тор? Когато премине цъфтежа ли, защото на шишето има указание колко да сложа, но не пише кога се прави.
Благодаря от сърце! Hug

# 226
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ееее, значи аз си имам Sea Breeze, но никак не е под прикритие  Heart Eyes

Браво на твоето Sea Breeze, че не е от срамежливите  Laughing
Моята лудизия изкарва нещо от стъблото, остричко е като подострен молив, предполагам е ново стъбло? Нетърпелива съм да разбера, а само няколко дни трябва още да почакам...

остричкото моливче за ден два ще се дръпне и започне да цъфти  Hug

забелязала съм, че излиза винаги от върха на стъблото, а след като прецъфти листата по това стъбло започват да съхнат. от "гушките" на листата излизат нови разклонения и следващият цъфтеж е само от новите.
някой има ли наблюдения? може и да го пише някъде, но май не съм попадала.  Blush а не съм и търсила  Blush

# 227
  • Варна
Nicolla, много ти благодаря! bouquet Явно аз изобщо не съм знаела какво да правя, невежа съм.
Точно така процедирам както си предположила, което може би е грешка. К
Грешка е било, как ще ги вадиш от саксията всеки път? Няма цвете, което да издържи подобно нещо - примък, отмък. Как ще се приспособи като постоянно му разбутваш корените? Цялата саксия се накисва. За торенето бих изчакала, щом са нови със сигурност са надрусани яко с торове. За орхидеите преторяването е по-опасно, отколкото неторенето. Моите тор не са виждали от години, късат се да цъфтят до една.

# 228
  • Ловеч
Честит празник на всички дами. Бъдете обичани и уважавани.
От два дни съм собственичка на първата ми орхидея. Запознах се с начина и на отглеждане. Надявам се да остане дълго време в моя дом.
Днес забелязах, че саксията в която е/не съм я присаждала или поливала/ е запотена от страната към прозореца където стои. Вероятно има доста влага....Това дали е проблем? Дали да пробия няколко дупчици на самата саксия да диша?

# 229
  • Варна
Не е проблем, съвсем нормално е. Ако я напича слънце е възможно и да зеленяса, това аз лично също не го смятам за проблем. Е, освен ако не зеленяса брутално, т.е. да е системно преполивана.

# 230
  • Ænima/Albuquerque
Честит празник, момичета! Да сте много здрави и обичани!   

По тоя повод, ще се разходя до борсата да си избера китка...  Blush

# 231
  • Ловеч
Не е проблем, съвсем нормално е. Ако я напича слънце е възможно и да зеленяса, това аз лично също не го смятам за проблем.
Благодаря за бързия отговор.
Да,напича я през деня. Също така  забелязах и наличие на леко зеленясване.

# 232
Честит празник Hug !

Скрит текст:

# 233
Мале, мале - една от друга по-хубави и хубави  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 234
  • Ænima/Albuquerque
Момичета, ако знаете каква прелест си подарих за празника! Прелест, с мутирали четири цвята!

# 235
pepi_r,
Благодаря!

Чудесна Stuartiana, Сарко, да ти е честита Hug !
Моята развива първия домашен цветонос, чакам я с нетърпение.

# 236
Месечинка виторога,  благодаря и на теб! bouquet  Вече знам!  Знаех си, че тук ще намеря отговор! Благодаря още веднъж!

# 237
Здравейте и от мен!
След като успях да накарам единствената ми орхидея да цъфне, за 8 март се сдобих с още цели две. Едната е синя, а другата е бяла с цикламен примес с двоен цветонос. Оптимистка съм, че ще ги отгледам. Heart Eyes

# 238
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте и от мен!
След като успях да накарам единствената ми орхидея да цъфне, за 8 март се сдобих с още цели две. Едната е синя, а другата е бяла с цикламен примес с двоен цветонос. Оптимистка съм, че ще ги отгледам. Heart Eyes

още на следващото цъфтене синята ще е бяла  Peace

# 239
Здравейте и от мен!

още на следващото цъфтене синята ще е бяла  Peace

Лелеее, вярно ли? Аз омрънках света за синя орхидея, а то се оказа моментно синя Joy

Общи условия

Активация на акаунт