Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 69 726
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
 Laughing И аз съм така, готова съм даже лигичка да поточа.
Тези дни ще го снимам заедно с Мини Марка за сравнение.

# 481
  • Русе
Ох, Импала, направо е страхотен  Hug
Отдавна се замислям за online поръчки, но искам да съм по-сигурна в себе си като горд собственика на домашно цъфнали орхидеи и тогава...

# 482
  • Ænima/Albuquerque
 Heart Eyes

# 483
  • Ямбол
Многи Ви благодаря мили момичета, дано и се възвърне живота, ще срежа сухата част  и ще купя тор,надявам се в цветарския ще ме насочат за подходяща и употребата. Много сте ценни!

# 484
В лидъл има някакъв тор за орхидеи - ползвали ли сте го и отзиви ако може

# 485
Деси, Сарк,
Благодаря ви Hug !

никид,
Орхидеята изглежда съвсем наред Peace : листата са плътни и твърди, харесва ми как е засадена високо, без да е закопана в корите.
Единственото, което бих проверила - най-вече за собствено успокоение Laughing - са петната в основата на най-долните две листа (на втората снимка). Дръпни леко с нокът или клечка за зъби и виж дали са само на тези листа. Ако са сухи и не нарастват с времето, няма проблем.

zari65,
В Lidl съм виждала само торове от тяхната марка - Grandiol. Ползвала съм с успех универсалния за цъфтящи растения. Не мисля, че ще има проблем и с орхидеения.
Лично за мен е по-важно кога и как се тори, отколкото с какво Laughing .

# 486
По добре компо на Кауфланд малката опаковка с птиче гуано.

# 487
Гуаното ще го пропусна купих преди време един такъв, не мога да изтрая миризмата и го дадох на майка по двора нещо да го слага.
От около половин година не съм торила и сега ми е дошла музата, ще го взема да го пробвам този лидълския

# 488
  • волно калдъръмче
Вярно е, много смърди. Аз съм доволна от един на Ивесто. В тъмнозелено шише с розова капачка бяха. За малко се бяха калцирали корените на едната ми орха, но такъв обилен цъфтеж с три разклоненея не съм постигала с друга тор.
http://www.praktiker.bg/bg/Fertilizers/%D0%A2%D0%95%D0%A7%D0%95% … 8-IVESTO/p/444008

# 489
  • Русе
Лично за мен е по-важно кога и как се тори, отколкото с какво Laughing .
Мен точно това ме притеснява и затова още не смея да торя - до колкото разбирам - тори се след като прецъфти и преди да цъфне наново  newsm78 правилно ли съм разбрала?

# 490
Три от по-необичайните заедно Heart Eyes :
Скрит текст:

Desi,
Аз съм преценила да подхранвам целогодишно (т.е. включително по време на цъфтежа) и по мъничко. Единственото условие е растението да не е в покой, да се развива.
Друго, което спазвам, е да не торя новопридобитите орхидеи поне половин година. Смята, че са достатъчно форсирани и им давам почивка.

# 491
Гуаното ще го пропусна купих преди време един такъв, не мога да изтрая миризмата и го дадох на майка по двора нещо да го слага.
От около половин година не съм торила и сега ми е дошла музата, ще го взема да го пробвам този лидълския

О Зари !!! Започнала съм именно с този тор 2006 и  гарантирам че не мирише. Калифорнийския червен примерно направо смърди. Компо са се справили перфектно с този тор, гуаното мирише само ако Филип шишето отблизо. Но аз винаги разреждам двойно на указаното.

И принципно не съм много по торенето. Не искам да ми горят корени, нито да ми се осолява субстрат. Е цъфтежът ми е по балансиран но аз не виждам лошо е това.

Да ви кажа с антисептични и превантивни мерки в последно време във водата за поливане слагам масла ( от чаено дърво, лавандулово, лимоново) ухае цялата къща след това ....

# 492
  • Варна
  И принципно не съм много по торенето. Не искам да ми горят корени, нито да ми се осолява субстрат. Е цъфтежът ми е по балансиран но аз не виждам лошо е това.
И аз така. От години не съм торила, спукват се да цъфтят.

# 493
  • Ямбол

Impala Благодаря, тези засъхнали тъмни петна се получиха предполагам, без да искам отчекнах листото в 1 край и така тръгна да засъхва,иначе е сухо.щЩе наблюдавам все пак.
А насоки за торене може ли,ако закупя спомената тор от Lidl или Кауфланд,каква,кога,как и по колко.

# 494
  • Варна
имам един въпрос, прилагам снимки, защото надали иначе ще успея да обясня точно как изглеждат нещата... та въпроса ми е - това на варовик във водата ли се дължи или е някаква болест/акари/гъбички или нещо друго подобно? За да знам и да вземам мерки преди да е засегнало и останалите ми орхидеи

Скрит текст:
листото на едната орхидея, която си го това от както съм я взела преди близо 2 години, но вече се появи и по тази, която седи точно до нея

листото на другата + единственото петно, което има и което днес забелязах, че се е появило
http://imgur.com/N3vmJML
http://imgur.com/WLgalFe

Общи условия

Активация на акаунт