Нашите орхидеи - ТЕМА 20 Юбилейна

• 69 141
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
Пипи, честит имен ден и от мен! Пожелавам ти здраве, щастие и там на където си се запътила да ти носи душевно удовлетворение. Heart Eyes

# 571
Impala, Кристал  Hug Hug благодаря ви, момичета!  Heart Eyes

# 572
Здравейте! Как съм изпуснала тези прекрасни теми! Ще се радвам да чета за вашия опит относно орхитата Simple Smile Моите прекрасни сестри са 27 на брой, някои от които са все още бебета и са върху майките си. Имам мама с бебе, които бяха разпукнали едновременно 132 цвята Simple Smile Имам и доста, които съм опрашила. Мога да покажа снимчици Simple Smile

# 573
 Simple SmileПокажи де,

# 574
Здравейте! Как съм изпуснала тези прекрасни теми! Ще се радвам да чета за вашия опит относно орхитата Simple Smile Моите прекрасни сестри са 27 на брой, някои от които са все още бебета и са върху майките си. Имам мама с бебе, които бяха разпукнали едновременно 132 цвята Simple Smile Имам и доста, които съм опрашила. Мога да покажа снимчици Simple Smile

Кажи как постигна този резултат с орхидеите? Не се хвали само Grinning Hug

# 575
Моите орхидеи за пръв път цъфнаха. Един цветонос отрязах и ще се опитам да си завъдя нова орхидея от него. Стои два- три месеца във вода засега нищо

# 576
И за в бъдеще пак ще е нищо. Simple Smile

# 577
Орхидеите не се развъждат така, цветоноса няма да ти пусне нищо във водата, в един момент ще изгние

# 578
Привет на всички. Някои може ли да ми даде съвет за моите орхидеи - цъфтяха вече близо 2 месеца, сега вече почнаха да прецъфтяват и се чудя трябва да ли да правя нещо по специално на този етап ( кога е най-подходящото време да ги торя пак, но този път за растеж?).

# 579
Хаха, много хора така ги развъждат, като стане ще снимам  Wink

# 580
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Хаха, много хора така ги развъждат, като стане ще снимам  Wink

сигурна ли си, че става дума за орхидеи?
да не би да са тези?

Скрит текст:

на тях само името име "орхидея"  Blush трициртис Peace
жабешка лилия, дворна или крастава орхидея  Blush

# 581
  • на острова на мечтите
Най-накрая ми цъфна втора орхидея (остават още две Crossing Arms)Мислех,че и тази е бяла,но не е PartyИма невероятен зеленикав цвят Hug
Снимки-Утре.  Ако не объркал пак ще я видите в изправено състояние Blush този път ще снимам две пози. Ама така де4 Sunglasses

# 582
  • Варна
Теоретично има възможност цветоносът да пусне кейки, натопен във вода, но аз за такъв случай не съм чула, чак много хора така да ги развъждат се съмнявам Wink

# 583
Не знам колко е теоретично, сега ще проверя
иначе ето тук има клипчета

https://www.youtube.com/watch?v=XYp9fWpKy4U

тук е в български форум

http://www.forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=47&t=4041&start=60
и те така

# 584
Момичета, здравейте!
Не се славя с градинарските си способности (както и с кулинарните си), но все така се случва, че ми подаряват по някое цвете в саксия, което оцелява единствено по силата на теорията за дарвинизма.

И така, се оказах с 4 орхидеи. Всички ужасно бързо прецъфтяха и след това си седят така, не искат да цъфтят. Качих ги за зимата на един шкаф недалеч от прозореца и ги поливах от дъжд на вятър. По едно време им пресъхнаха стъблата на някои. Първо на една, после и на друга. Едното, от незнание, го кръцнах. А за другите после нямах време. И после се случи нещо, което ме озадачи. Едното пресъхнало стана отново зелено  Shocked Обаче другите не искат. А това, което го кръцнах, не иска да расте. Може ли да коментирате, с уговорката, че съм невежа, доколко това поведение на орхидеите, е нормално. Забелязах, че са им започнали нови листа. Това добре ли е?

Само с тор ли мога да ги накарам да цъфтят или има и друг трик?
Имам и друг проблем - леко са височки. Може ли да посъветвате точно как да ги подрежа?

Като цяло им купих шикозни каксии и ми се ще да оцелеят, а ако е възможно, и да цъфнат.

Опитах се да чета тук там от темите, но са много и засега нямам това време.

Общи условия

Активация на акаунт