Сгъваема кошара за новородено

• 14 364
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
  • На остров
За мен това е легло за път и за това го ползваме, като пътуваме някъде. Дървеното ни легло е в пъти по хубаво от където и да го погледна и нива си има и колелца си има.

Сгъваемо легло бих ползвала и за дневна игра като ограничено пространство за игра.

Знам, че в България са много популярни сгъваемите преносими легла.

# 31
Мен пък ми допада, бих взела такова. Peace

# 32
  • Бургас
Понеже чета няколко мнения, че преносимата кошара не е стабилна, ще попитам защо мислите така? Че изплежда по-паянтова от другата е факт, но дотук не прочетох дете да се е обърнало с нея. Или имате друго предвид?
Prolet_inchen, мисля, че просто не сте случили на кошара, не че е преносима. Матракът ви не е по размер, затова имате дупка. Доста от другите минуси ги няма в друг модел кошари.

# 33
А матрак с каква дебелина бихте препоръчали за такава кошара, която да става и за горното и за долното ниво, а и от каква материя??

# 34
  • София
За преносимите кошарки се препоръчват матраци не по-дебели от 10 см. Варианти има най-различни, зависи какъв бюджет сте готови да заделите. Но имай предвид, че от цялото легло най-важен е матракът и е добре да вложиш малко повече в името на комфорта и здравето на детето. И вземете един сгъваем матрак, който да ви е в готовност, като тръгнете на път.

# 35
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моето дете е с такава кошара от раждането.
Мнението на баби, дядовци, стринки, чинки и т.н. не ме интересуваше и с право.
Кошара като кошара.За разлика от красивите дървени кошари мога да си я местя из стаята сама и да ми е на една ръка разстояние от спалнята вечер.Както и да я преместя в хола за през деня, без проблем.Като пътуваме детето си спи в собствената кошара, а не с чужда по хотелите или пък да купувам втора, трета и т.н. само за път.
Може да изглежда паянтава, но не е .Имам клип как малкия подскача в нея (като можеше вече) на най-ниското ниво и не се е разпаднала.
За разлика от дървените, от които има клипове как децата прескачат решетките и понякога падат, при тези мрежести стени няма опора, за да ги прескочи.
На матрака много държах и купих Magniflex Baby Pierre Cardin, който е по-хубав от обикновените дунапренени матраци на редица дървени кошари, така че не виждам проблем с гръбнака.
Сгъваемите матраци не ми харесват грам и си носим големия, колата ни е голяма.

# 36
Малкия ми син го отгледахме в такава кошара (друга марка). Много съм доволна.Вече е на 3,5г и още спи в нея. А що се отнася до стабилност- никакви проблеми. Такова блъскане и лашкане и правеше, но абсолютно нищо и няма.Единствено се наложи да зашия отвора с ципа, защото се научи да го отваря отвътре и нямаше лягане.  Дървената, в която спеше при баба му, я махнахме, защото през нощта като се въртеше, така си блъскаше главата,че нито обиколници, нито нищо не помагаше.
Плюсът на дървените е,че могат да се ползват по-дълго време.
Ние вече си имахме обзаведена детска с две големи легла и дървената кошара в последствие щях да се чудя какво да я правя. За мен сгъваемите са много практични.

# 37
  • Свищов
Купихме същата кошара и съм много доволна. Носила съм я на почивка, още ползвам повивалника, а малката е на 1 годинка. Имаше само някакъв проблем с механизма за прибиране, та се наложи да я поскъсаме и да го оправим с чук -заяде. Аз лично съм много доволна, но като преместихме детето да спи на долно ниво, въпреки матрака ни се стори ниско и неудобно за взимане, както и за даване на биберон нощем, та купихме още 10 см. дунапрен и го сложихме под матрака. Не съм купувала люлеещ се механизъм и почти не съм ползвала играчката и лампата. Не бих купила дървена такава - при бабите си стои в дървена и много се удря, промушва ръце и крака през решетката, въпреки обиколника...не, мерси. Детето ми е към 12 кг, изключително енергично, хваща се за кошарата и я клати, даже успява и да я попремести, но не се е продънила и не се е обърнала никога. Не се е удряла. За мен си е достатъчно стабилна. Ползвам 10 см матрак и още толкова дунапрен като минахме на ниското ниво. Пез деня си стои изправена, но няма шанс да я прескочи.

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 17:48 от krem4et0

# 38
Купихме същата кошара и съм много доволна. Носила съм я на почивка, още ползвам повивалника, а малката е на 1 годинка. Имаше само някакъв проблем с механизма за прибиране, та се наложи да я поскъсаме и да го оправим с чук -заяде. Аз лично съм много доволна, но като преместихме детето да спи на долно ниво, въпреки матрака ни се стори ниско и неудобно за взимане, както и за даване на биберон нощем, та купихме още 10 см. дунапрен и го сложихме под матрака. Не съм купувала люлеещ се механизъм и почти не съм ползвала играчката и лампата. Не бих купила дървена такава - при бабите си стои в дървена и много се удря, промушва ръце и крака през решетката, въпреки обиколника...не, мерси. Детето ми е към 12 кг, изключително енергично, хваща се за кошарата и я клати, даже успява и да я попремести, но не се е продънила и не се е обърнала никога. Не се е удряла. За мен си е достатъчно стабилна. Ползвам 10 см матрак и още толкова дунапрен като минахме на ниското ниво. Пез деня си стои изправена, но няма шанс да я прескочи.

А като ползвахте горното ниво бяхте само със 10 сантиметровия матрак, нали? От каква материя Ви беше матрака??

# 39
  • Свищов
Да, само него. Мисля че е дунапрен и кокос, но отдавна купувахме и съм забравила. От Хиполенд е.

# 40
  • София
На мен пък ми е много неудобен повивалника на подвижната кошара, не го ползвам.

# 41
  • Пловдив
мечките на Фишър Прайс.

Намерих му начин де, после го наследи бебе със същото легло и те му намериха начин, ама ..... направено е за кошара с решетки.

Ако може да споделите как точно я пригодихте, понеже ние сме с подобна играчка, но с дървена кошара, на която има само една решетка и е неудобно играчката да бъде монтирана там.

# 42
  • Пловдив
Точно същата бяхме взели, но основното легло на бебето беше дървена кошара (и все още я ползва), в спалнята. Сгъваемата седеше в хола, където бебчето дремуцаше, когато и аз бях в тази стая. Купихме я с идеята и да я носим с нас когато пътуваме, но така и не се случи това (носенето, не пътуването Simple Smile ). Общо взето - можехме и без нея. Според мен, стабилно, дървено легълце е много по-добър вариант за спане, сгъваемата я възприемам като за  игри и дрямки.

И ние така сме предвидили, дървено легло за спалнята и такава кошара за всекидневната.

# 43
Ами на мен пердетата ми се захващаха в страни с едни забити в станата копчета и там я закачих, а кошарата беше до него. Не висеше точно над главата на бебето, но пак я виждаше. Можех да я приближа така, че да е точно над леглото, но предпочитах да е по-далече. Не че можеше да падне де. Детето ми нещо не се впечатли от тази играчка та си остана почти неизползвана.
Познатите ми я използваха много. Закрепяха я някак между матрака и страната на леглото, но как точно не мога да опиша защото не съм виждала.

# 44
Нашият син е на 2 години и още си спи в "преносимата" кошара. Точно когато бях бременна и се чудехме какво да купим, детето на наши приятели, което беше на година и половина, се метна на пода по глава точно два пъти от дървената кошара, а ударите по главата в дървените стени, не ги броим. От техният опит бърз се насочихме към преносима и съм много доволна. Взехме възможно най-скъпия и качествен матрак и най-стабилната кошара и още си караме с нея. И добре, че е така, защото ни се падна ужасно буйно дете и като го гледам какви мятания прави, до сега да се беше пребил. След това купихме още 3 по-евтини за бабите и за път и така, малкия се чувства супер където навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт