Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 952
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Ако суче само - по-скоро не. Ако даваш с шише - донякъде е възможно. И в двата случая би трябвало да повърне това, което му е в повече, стига да не е системно прехранване.

# 331
Кърмата тръгва щом плацентата напусне тялото, без значение кога е това.
Аз родих 20 дни преди термин, но кърмата ми дойде на 2-3-ти ден. Бебето ми беше на системи и една седмица не беше при мен да стимулира. Аз стимулирах на ръка и с помпа и тръгна и без него. И аз му носех кърма да му дават вместо ам.
А на мен пък ми казаха, че е прекалено малък и няма да може да засуче, но той го направи веднага, от първи опит.

# 332
# 333
Ако на момичето, което е родило в 25-та седмица са дали хапче за спиране на кърмата няма да потече, но ако не са бих посъветвала да стимулира. Както има и друго мнение, стимула за кърмата е отделянето на плацентата, без нзачение кога ще е това и по какъв начин. Да си купи хубава помпа и да започва. За недоносените бебета е много полезно да приемат кърма. Каквото и остава да съхранява. Важно е да прави по 8-12 цеденета на ден до момента, в който и разрешат да сложи бебе на гърда, което сигурно ще е след месец-два. В някои държави има хубави практики за стимулиране на развитието на недоносените като ги поставят кожа до кожа с мама или тати...редуват се. Тук ако може да извоюва такова нещо ще е добре, ако не да ги гали, това мисля че го разрешават.
Успех на момичето и да се възстановят бързо и тя и бебетата Simple Smile

# 334
  • град-държава
Аз родих в 38г.с. със секцио и коластра имах на 3 ден, а кърмата тръгна на 5-6.
Коя е тази болница, където дават хапче за спиране на кърмата!? За първи път чувам. Shocked

# 335
Когато сложа бебо на гърда е голяма борба. Докато зацока се гърчи, после зацоква мляска активно 5мин и започва да опъва зърното и да се превива назад, успокоявасе и пак така. Дали са колики или е някъв скрит рефлукс.

# 336
candygirl90, колики, нервност, моето е реагирало по подобен начин и на неща, които съм яла/пила по този начин (например чесън, повече кафе или шоколад, нетипична за мен храна).

# 337
Нали казват, че коликите се характеризират с много продължителен рев, който не се успокоява. Ние нямаме още такава голяма продължителност в часове.

# 338
Моето имаше доста колики, но почти никога не е плакало, камо ли рев с часове.

# 339
Имам чувството, че се напъва, обаче без резултат... разредихме изхожданията и се чудя дали е от Гастротус бейби което му давам или щото е гшаден. Шаш и паника тотална... щом съм си взела и кантарче.... Shocked

# 340
Освен една опаковка БиоГайа, и десетина пъти Еспумизан, нищо не съм давала - нито за коликите, нито за връщането (което продължи по спомен до след шести месец). Коликите си отшумяха за няколко месеца, свикнах да си мириша на върнато мляко. Може и да му е неприятно, ако е по-запечено. Моето се изхождаше след всяко кърмене, а понякога и преди.

# 341
Мами, дайте идея какво мога да пия за разтройство и болки в стомаха. Вирус ли има някъв, направо е ужас. Кърмяи това е причината да се въздържам от медикаменти..

# 342
Смекта или активен въглен и като спре острата фаза Имунобор Биотик.

# 343
Смекта или активен въглен и като спре острата фаза Имунобор Биотик.
Благодаря

# 344
  • Варна
Добро утро, момичета!
Дъщеря ми е на 10+ месеца,кърмим се по около 7,8,9 пъти в денонощието. Трябва да споделя, че има проблем с коремчето и е страшно важно да я кърмя,защото захранването ни върви изключително бавно.
Последните дни обаче кърмата ми слиза по-трудно и бавно. Цока поне минута,две не знам точно колко,но по-дълго от обичайното и малката става нервна. После като цокне от едната гърда,започва да цока от другата,но често не тръгва мляко и се отказва. Не знам дали се е нахранила просто и не стимулира зърното достатъчно или просто не тръгва.
По принцип съм под огромно напрежение и стрес заради нейните проблеми,но и снощи ми дойде.
Възможно ли е да е от цикъла или се дължи на стреса?
Иначе като стисна зърното пръсва мляко.
Сега се сетих, че от няколко дни въведох трето хранене и сутрин,обед и вечер изяжда по около 120-150 гр твърда храна...дали пък не е това причината? Да се засища повече и да няма толкова голяма нужда от мляко?
Дайте някакви идеи? Когато не потича започвам да стискам леко гърдата близо до устата на дъщеря ми,но понякога и така не действа. Пак си слиза,но бавно. Друг начин за стимулиране? Много ни е важно да се кърмим,а това ме напряга допълнително 😞

Общи условия

Активация на акаунт