Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 951
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
На цвят се измениха доста. Стана ярко жълто-оранжеви. Не виждам слуз за сега... а и нз как точно бих различила слуз в това ярко ако.

# 316
И на моя понякога са му жълто-оранжеви. Понякога ако са престояли известно време стават и зеленикави. Различава се ако има слуз.
Нормално е да са кашави.

# 317
Лъскава е самата консистенция, но не мога да се приенторам за слуз

# 318
  • над кукувичето гнездо
Нормално е да се изменя на цвят, вид и консистенция. Бебето расте, храносмилателната му система бавно съзрява, започва да преработва по по-различен начин кърмата. Зависи и от вашата храна също. Ето снимки на нормални и притеснителни изхождания
https://xedra.files.wordpress.com/2008/02/diaper-images.gif
По-нагоре бях дала линк, и къмто друг материал.
Ето още един http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html
Като слепите пълният памперс и после разделите бавно, ако се обтягат нишки лъскави и еластични или като струна дълги, има слуз. Трудно е да не се забележи. Извинете ме за детайлното описание!

# 319
много ви благодаря,че сте толкова подробна даже
много ми помагате Embarassed

# 320
Иса,Писа,благодаря ти😊
Проблем е и това,че не искам Да я будя за ядене,че и без това едвам заспива.Преди малко повърна огромна струя,след всяко хранене повръща по малко.Това е откакто започна да яде по-добре и по-повече.Обадих се на док.каза,че явно много й дошло яденето,да я държа повече време поизправена,да давам от шише ако трябва.А иначе редовно пълни памперситепо поне 4-5пъти на дедн,значи яде все пак.Явно ше започвам да я меря пак,няма как.
За храненето ми-като цяло не се храня много,нямам време да ям,нито да готвя,все е нещо на бързо,защото все нещо с нея се занимавам.Не се храня много добре,а нямам и апетит.Може от това да е

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 14:38 от Каролин Бингли

# 321
  • над кукувичето гнездо
Няма нужда да будите бебето за ядене. Може да пробвате в просъница дали ще сработи. Като мине тежката фаза на съня просто го взимате, доближавате бузката му до гърда и то би трябвало рефлексно да засуче. Възползвайте се в някой ден, когато предходното спане е било пълноценно, за да не рискувате с цял ден неспокойство.
Ако състоянието с повръщането продължи, може да се касае за рефлукс. Потърсете материали по въпроса и съобразно преценката ви можете да се обърнете към гастро-ентеролог за консултация. Peace

# 322
Така звучно пръцка, все едно има разтройство. Те и без това изпражненията му са по течни и жълтеникави, но вече ги няма онези бели зрънца в тях.

Моето бебе не само че пръцкаше звучно, но и по време на кърмене акаше звучно и се напъваше. Просто се чудехме как толкова нежно и малко същество може да издава такива звуци   Joy Сега понякога пак акането е звучно, а газове вече няма толкова.

# 323
споделете трикове за разсъбуждане на заспало бебче.
старая се да го будя на 2часа да го храня, но понякога така спи дълбоко, че нищо не е в състояние да го събуди. Пробва по ушенце, по раменце, по крачета, да го съблека, да сменя гърдата.. ефекта е само да се размърда малко и пак заспива

# 324
  • над кукувичето гнездо
Моето човече беше така, заради жълтеницата се успиваше много. Най-много помагаше смяна на пелена, въпреки че и това е проспивал!!!, щипване по нослето, гъделичкане на ходило и щипване на ахилеса, измъкване на гърда, прокашляне, кхъм, имитация на кихане. Той обаче се хранеше на около три часа и докато аз се подгатвях, някой помагач го преобуваше, правеше му гимнастика и т.н. Понякога просто го оставях да спи...

# 325
Спи непробудно понякога по 4-5часа Sad, всеки казва буди го... ама не става и не става. Всичко изброено което сте писали съм пробвала.

# 326
  • Сф
Не само смяна на памперса, ами и измиване на дупето на чешмата. Побутване наляво- надясно, слагаш го на дясната му страна и после го претъркулваш на лявата, и така няколко пъти.

# 327
  • София
Мами, имам въпрос : моя приятелка роди в 25 седмица. Бебетата са на командно дишане. Днес й е трети ден от операцията. Акушерките й казали, че кърма скоро няма да дойде, защото е далеч от термин и да не се надява.
Аз й разказвах как протече при мен и какво да прави. Да цеди и съхранява, за да им дава, когато й разрешат. Това за термина и кърмата вярно ли е? По пътя на логиката аз мисля, че не може да е така. Организмът вече знае, че няма бебета и ще се пробуди, за да ги храни. Така ми се вижда логично.
Вие какво ще кажете?

# 328
Познавам момиче, което роди много преди термин и носеше всеки ден кърма в неонатологията да дават на бебетата.

# 329
Възможно ли е да се прехрани бебе на кърма?

Общи условия

Активация на акаунт