Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 587
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Може би ще е полезно, точно по проблема е:

Заповядайте на лекция на тема "Стимулиране на лактацията. Изключително цедене. Дохранване".
Лекцията е част от лекциите за кърмене организирани от Ла Лече Лига в Училище за кърмене "Как да кърмя успешно бебето си?".
1 Октомври (неделя), 11:00 ч.
Медицински комплекс "Д-р Щерев"
кв. „Разсадника“, ул. „Христо Благоев“ № 25-31
8 етаж откъм новия вход
За контакт: Симона Стоянова, 0889 730 909
Ще си поговорим за:
Скрит текст:
- Формула за добро производство на кърма;
- Кога може да е нужно стимулиране на лактацията;
- Признаци за това дали бебето получава достатъчно кърма;
- Процеси при производството на кърма;
- Стимулиране на лактацията (Физически средства, Лактогонни средства);
- Цедене по време на бременност;
- Изключително цедене;
- Дохранване
... и за всичко останало, за което искате да поговорим.
Лекцията е безплатна и отворена за всеки, който се интересува от темата – бременни майки, бъдещи татковци, настоящи майки и бащи и дори баби и дядовци.
Очакваме ви!
За повече информация и контакт с Ла Лече Лига Лидерите и помощници за кърмене, може да посетите сайта на Ла Лече Лига България - www.lllbg.org.
Присъединете се към нас и във Facebook - http://www.facebook.com/lllbg
http://www.facebook.com/lllsf - Ла Лече Лига София
0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига за информация, помощ и подкрепа за кърмене

# 616
Мами, я да ви питам и аз нещо. Сега съм бременна и искам да подготвя гърдите за кърмене както направих и предния път и нямах никакви проблеми с рагади. Тогава лекаря ми беше казал от средата на бременността да мажа зърната с Пантогел, който съдържа декспантенол, обаче сега е спрян от продажба. Споделете вие с нещо мазахте ли се като бяхте бременни.

# 617
Аз с Лансинох се мажех. Не знам дали ми помогна, имах на едното зърно рагади, но бързо се оправи.

# 618
  Момичета,които сте си мазали зърната,не се ли предизвикват контракции така?
На училището за бременни,което посещавам така казаха newsm78
И сега съм в чуденка какво да правя...

# 619
Ами пантогела беше с доста лека, течна консистенция, цялата работа беше просто да мацнеш, не да масажираш, Стимулацията на зърната предизвиква контракции, ама няма да ги мажеш продължително, мацваш и заминаваш. Аз с лансинох се мажех като кърмех първия месец. За бременността сега се чудя какво да вземе, гледах че има бепантен крем, който е с декспантенол.

# 620
  Ваня,благодаря

Електра ти от кога започна да подготвяш гърдите с Лансинох?

# 621
Точно така, самият масаж на зърната може да предизвика контракции, а не кремът. Аз в началото на 8-ми месец започнах. Контракция и то еднократно, получах чааак в 36+. Дори като ми изтекоха водите нямах контракции и се наложи да ми включат окситоцин.
Така че мацваш и оставяш, без триене и масажи.

# 622
  • Стара Загора
Момичета, може ли да използвам фитолор спрей за гърло докато кърмя?

# 623
Като гледам състава не виждам проблем.

# 624
  • София
Здравейте, бебето ми направи 1 месец в събота. Беше недоносена в края на 8 месец, роди се 2010 гр., а сега е 2700 гр.В началото я захраниха с АМ, но успях да я кърмя и премахнах добавката. Та въпроса ми е дали е нормално да иска да яде на 1.5 -2 часа?

Понякога дори час и 30 трудно изкарва. Не трябва ли да се регулира кърменето на по-големи интервали? Може ли да не и стига кърмата или още е малка и е трудно сукането?

# 625
Нормално е за толкова малко бебе.
Моето дете също се роди 2кг и сучеше точно така. Дори сега понякога суче на 2-3 часа, а е на 8м вече.
Изморяват се докато са малки, спират/заспиват и след 30-40 мин им пристъргва пак. Ще се нормализира по някое време. Аз не бих се притеснявала дали стига кърмата, с честото сукане бебето стимулира производството.
Ако пълни памперса редовно и от двете страни значи всичко е наред.
Също трябва да се има предвид, че кърмата се усвоява по-бързо и лесно от АМ и съответно бебето огладнява на по-малък интервал от време.

# 626
  • София
Нормално е за толкова малко бебе.
Моето дете също се роди 2кг и сучеше точно така. Дори сега понякога суче на 2-3 часа, а е на 8м вече.
Изморяват се докато са малки, спират/заспиват и след 30-40 мин им пристъргва пак. Ще се нормализира по някое време. Аз не бих се притеснявала дали стига кърмата, с честото сукане бебето стимулира производството.
Ако пълни памперса редовно и от двете страни значи всичко е наред.
Също трябва да се има предвид, че кърмата се усвоява по-бързо и лесно от АМ и съответно бебето огладнява на по-малък интервал от време.

Благодаря за отговара.

Съмненията дали правя нещата правилно просто са много.

Но с това ядене през час дефакто много трудно. Дано се регулира скоро.

# 627
Елинор, най-доброто, което може да се прави в началото на кърменето е често сучене, защото така се стимулира производството на кърма и гарантира по-дълго кърмене, така че си на прав път. Моята първите два месеца сучеше много често (през час и половина-два, освен когато спеше по-продължително), а се роди над 3 кг, пък какво остава за едно малко бебче, което трябва да навакса с теглото. Кърмата ми се регулира много бързо и спряха да ми се препълват гърдите. Тогава и аз се притеснявах, че огладнява бързо и си мислех, че не й стига кърмата. После се оказа, че притесненията ми са били напразни и, че съм дала много добър старт на кърменето.

# 628
И според мен правиш нещата правилно. Тя ако е гладна ще плаче и няма да спи.
Все пак ако имаш някакви тревоги все още, можеш да звъннеш на консултант по кърменето, примерно на Ла Лече Лига, много са мили и помагат Simple Smile

# 629
  • София
Та въпроса ми е дали е нормално да иска да яде на 1.5 -2 часа?
Моят син се роди 2400гр, като в родилното спадна до 2080. Кърмех го точно на час/час и половина. Лесно се уморяват. Моят имаше и много силна жълтеница и едвам се будеше.
Едва към 3м. нормализира кърменията през деня (т.е. близо 3 часа м/у кърменията). Нощното хранене го отказа в края на 2м.

Месец след раждането ме оперираха от мастит. Застанала съм с/у д-р Василев и съм се запънала "не си давам точно тази гърда". Увери ме, че няма да имам проблеми с кърменето след това.

Общи условия

Активация на акаунт