Пазаруване от Enzo.bg и Parfimo.bg - 9 тема

• 143 470
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
И при мен не работи филтъра. В началото на разпродажбата успях да селектирам само парфюмите,но след това нещо се бъгна. Не съм влизала от два дни да пробвам,но явно и сега е така.

# 511
  • Пловдив
Може ли да ме посъветвате как да върна парфюм, който съм поръчала, но не ми харесва? Разлепен е съвсем леко целофанът отгоре. Поръчката ми е от Parfimo.

# 512
  • София
Може ли да ме посъветвате как да върна парфюм, който съм поръчала, но не ми харесва? Разлепен е съвсем леко целофанът отгоре. Поръчката ми е от Parfimo.
На сайта има онлайн чат, можеш да им пишеш и ще ти посъветват, как да постъпиш Simple Smile

# 513
  • Пловдив
Писах им, казаха, че приемат само с ненарушена цялост. А аз мисля, че имам право да го върна без да давам обяснения. Нормално е като купуваш нещо онлайн и не го познаваш, след това да има опция за връщане. Казаха ми да пиша на е-мейла на английски, защото се разглеждал случая в Чехия.

# 514
Нямат задължение да приемат продукти с нарушен търговски вид, но е въпрос на добра воля и желание на търговеца да запази клиентите си.

# 515
Аз съм връщала разопакован парфюм в Парфимо. Все пак трябваше да го тествам, нали?
Приеха го без никакъв проблем, не знам каква е тази ненарушена цялост, която сега ги е прихванала.
Имаш право да върнеш продукт, дори и отворен, когато продажбата е по Интернет. Изрично е уредено в ЗЗП. Така че да не се помайват, а да приемат продукта.

Ей сега ще намеря точната разпоредба и ще я копирам тук.

# 516
Чл. 57 (5) ЗЗП: Разпоредбите на чл. 50 - 56 за правото на отказ на потребителя от договора от разстояние или от договора извън търговския обект не се прилагат за договори за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

Според мен нищо им няма на разопакованите парфюми, но при поръчки на парфюми и козметика от други страни, както и при физическа покупка на парфюм от магазин (например Harrods и Liberty), са ме предупреждавали, че не приемат връщане на разопакован парфюм от хигиенни съображения. А Парфимо са отразили в общите условия, че не приемат връщане на разопаковани стоки, така че не виждам причина да смятам, че са неизрядни.

# 517
Толкова ли е трудно да се запечата парфюмът отново,дори и с лепило,или да се върне с идеята,че не е оригинален,тогава няма как да не го приемат.Не е хубаво да се прилагат такива номера,но все пак сме редовни потребителки онлайн и на всеки му се случва неуспешна покупка  Peace

# 518
Ми не знам, аз не бих била ОК да получавам тестван и презапечатан парфюм. Най-малкото е елементарно бутилката вътре да се смени с менте и да се презапечата.

Смятам, че един коректен търговец би си покрил рисковете от неуспешни покупки, давайки възможност на потребителите да върнат разпечатани аромати и после да ги продава като продукти с нарушена опаковка. Енцо май имат такава практика. Но това не променя факта, че Парфимо си действат съвсем правомерно (според мен) и не са единствената фирма, която отказва да приема обартно разопакована козметика и парфюми.

# 519
  • София
В Ензо от време на време се появяват единични бройки парфюми с "намалено съдържание - 98 или 99%", които са по-евтини съответно. Според мен, това са точно тествани и върнати парфюми  Peace

# 520
  • Пловдив
Да,така е,прави са си Парфимо,но пък наистина на всеки му се случват неуспешни покупки. Аз досега не съм връщала,макар веднъж да имах намерение,но се отказах. Използвам си всички парфюми,но този наистина не ми допада и бих искала да взема друг,който ще нося. Не че е много скъп,просто не искам да прашасва. Четох разни коментари,че можем да върнем парфюм,купен онлайн,без да даваме изобщо обяснения,но аз искам да съм коректна и им обясних нещата,както са си. Ако откажат,здраве да е.

# 521
Аз приветствам,ако не приемат вече разопаковани,тествани парфюми.То каво ще стане,ако всеки втори,трети започне да поръчва на сляпо и като не му харесва-хайде обратно.Не могат да ги изпратят като нови на други клиенти,защото ще личи,че са отваряни и е пръскано и тогава съвсем ще изгубят доверието на клиентите си.Никога не съм поръчвала парфюм без да го знам предварително как ухае и дали ми харесва.

# 522
  • София
Именно такива случаи визира sympathy -
В Ензо от време на време се появяват единични бройки парфюми с "намалено съдържание - 98 или 99%", които са по-евтини съответно. Според мен, това са точно тествани и върнати парфюми  Peace
- продават се с описание на липсващите милилитри и съответно някакъв процент намаление.

# 523
  • София
Ми не знам, аз не бих била ОК да получавам тестван и презапечатан парфюм. Най-малкото е елементарно бутилката вътре да се смени с менте и да се презапечата.
Подкрепям! Peace Може да има добросъвестни, но и недобросъвестни купувачи, които да върнат менте в кутията и така дадения аромат да им излезе "без пари".Описанието разопакован и непълен парфюм винаги ме навежда на такива мисли и не бих го купила.

# 524
Всеки си поема риска. Аз намирам за напълно нормално магазините да продадат върнатите им стоки, стига потребителят, който ги купува, да е информиран какво точно купува. Дали аз лично бих ги купила е отделен въпрос, но не мисля, че е толкова лесно да се върне менте, защото на бутилката и на кутията обикновено е гравиран код, който все пак трябва да съвпада. Коментирах единствено запечатването на опаковката и връщането и продаването на продукта като неотварян такъв.

Общи условия

Активация на акаунт