Пазаруване от Enzo.bg и Parfimo.bg - 9 тема

• 143 556
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
Имам доста поръчки от тях, досега не съм попадала на менте Wink
Нагласата ти е такава. Ако се разсмърдиш и да поразпиташ, веднага ще разбереш, че са те взели за мезе. Както и мен, деее ooooh!

# 406
  • Варна
Има и други места, от които може да пазарувате Wink Никой не Ви кара насила.

# 407
Аз имам над 30-40 поръчки от parfimo.bg и на менте не съм попадала,при положение,че съм ходила и в реалния им магазин в Прага им вярвам на 100%!  Peace

# 408
Има и други места, от които може да пазарувате Wink Никой не Ви кара насила.
Права си. Само предупреждавам за осторожност. Всички носове са различни. Някои не различават оригинала от ментето bouquet

# 409
Склонен съм да вярвам на ruirana. Това са адски много поръчки, не една или 3.
Нелоялна конкуренция има навсякъде. Ние не знаем контролът какъв е или по-скоро те пращат от Чехия, но какво става на границата, митницата, складовете им, и спиди и еконт какви ги вършат доставно, не знаем. Енцо знам имат склад във Видин. За това и толкова бързо идват поръчките, а на Парфимо чакате със седмици.
Според мен, ако всичко е било фалш и менте, отдавна да е имало Господари и проверки и да им се вземат лицензите с една показна акция за пред ЕС. Въобще много може да се бистри по темата...

# 410
  • София
Чета цяла вечер и в тази, и в темата за изпитаните сайтове, за продуктите, продавани от Енцо и Парфимо.Поразгледах сайта на Парфимо, тъй като аз от тях каквото и да съм купила, е било със съмнителни качества и съм го връщала или хвърляла и отдавна се отказах да пазарувам.От Енцо нямам такива попадения, но никога не е късно и никой не е застрахован, но пък избрах да не поръчвам, изхождайки от "страх лозе пази".Погледнах данните за двата сайта, на Парфимо и в българската, и в чешката му версия го дава надежден, а при Енцо за бг версията всичко е точно, но за Нотино въобще не е така.Някой твърдеше,че имат еднакви собственици, поне като данни за сайта, собственик, местоположение на централа, регистрация на сайт, хостове, IP адреси и т.н., не е така.
В тези теми напълно е разпространено мнението, че дали ще купиш тестер или продукт е едно и също, качествата били еднакви и всичко е абсолютно оригинално  Flutter.Като погледне човек в темата за размените и точно активните потребители, пишещи че получават оригинални аромати от двата сайта, всъщност в повечето случаи разменят тестери, което пък ме навежда на мисълта,че масово се пазаруват тестери и на тази база се правят изводи.Лошо няма, всеки купува това, което му е по джоба и на сърцето.Като изключим факта,че се продават отдавна спрени аромати и нишови аромати на изключително ниски цени,излиза че  другия крупен бизнес са тестерите - четейки само в бг мамма разбирам, че твърде вероятно в световен мащаб се произвеждат повече тестери, отколкото продукти.
Много има да се бистри по темата, така е. Проблемът е в доходите, ако имахме доходи да купуваме от официалните вериги или пък от наистина реномирани интернет магазини, може би нямаше да е така.Имам усещането,че има бум на интернет магазини за парфюми и козметика в последната една година.Аз и преди съм писала за ром, който познавам и в неговия склад съм виждала 3 различни изпълнения на един и същи парфюм- всичките оригинални  Joy.От него купих Шанел Тендър в едни 20 мл. шишенца, не помня 2 или 3 бяха, има ги същите в официалните магазини.Бяха в изпълнение 1:1 и ги използвах за ароматизатор, щото знам, че са менте.

FragranceFanatic, интересно ми е какви точно лицензи според теб притежават такива магазини, че да им се отнемат? Тези сертификати тип Коректна фирма и дрън-дрън се получават от всяка фирма срещу годишна такса http://clubz.bg/37559-shto_e_to_korektna_firma_shema_ili_ne .

# 411
Харесах парфюма на Burrbery - Body от една мостра и мислех да го поръчам, тъй като видях, че сега в Парфимо е на промоция. Поръчвали ли сте го от там, дали всичко му е наред?

# 412
  • София-Младост
Харесах парфюма на Burrbery - Body от една мостра и мислех да го поръчам, тъй като видях, че сега в Парфимо е на промоция. Поръчвали ли сте го от там, дали всичко му е наред?
Поръчах декември тестер, всичко си беше ОК.

# 413
  • София
За пореден път се повдига тази тема за Ензо и Парфимо, което ми е много странно, при положение, че доста хора са се изказвали положително за сайтовете и в тази, и в предишните теми. Имам чувството, че при всеки въпрос на нови хора за Ензо и Парфимо се появяват анти-агенти, които с все сърце се опитват да ги откажат от поръчките. И не мога да разбера, каква е причината. При една-две-три направени поръчки от този или онзи сайт в никакъв случай не може да бъде категоричен човек, че сайта предлага "ментета, и само и изключително ментета". Или човекът не е в час с онлайн пазаруването като цяло, или има някаква причина толкова да мрази тези сайтове, че да скача веднагически и да отрича всичко и всички. Все още съм в размисли, каква ли може да е тази причина newsm78

Мога да твърдя, че от 10 години купувам парфюмите ми само онлайн /най-често от Ензо или Парфимо/, и до момента нямам нито една най-малка причина да се съмнявам в автентичността им Peace
При положение, че в България като цяло асортимента на нишовите парфюми е доста оскъден, смятам, че именно Ензо и Парфимо са тези, които предлагат голям избор на нещата, които иначе са абсолютно ненамираеми в страната. Предлагат и мостри за тези, които не са сигурни, дали искат да дадат 200 лв за нещото, което не познават и няма къде да тестват в магазините.

Мисля, че всеки един истински парфюмоман никога няма да отрече нито една възможност да придобие желан аромат, както от магазин, ако има финансова възможност или пътува в чужбина, така и от някой сайт онлайн.

Има хора, които предпочитат да пазаруват парфюми от Илиянци, от разхождащи се по улици "како, бате ...парфюми искаш ли?", от десетки сайтове, предлагащи "страхотни промоции" - всички парфюми по 30 лв /Шанел, Диор, Том Форд и т.н/. Имаме избор, всеки си решава сам. Който се съмнява - пита. Който е недоволен - връща и си взима парите обратно. Възможности - бол!

Предлагам недоволните от поръчките си да обясняват подробно, защо и по каква причина мислят, че поръчания парфюм е менте. Нали точно за това сме тук - да питаме, отговаряме и да се обосноваваме  Wink

# 414
  • София
Скрит текст:
За пореден път се повдига тази тема за Ензо и Парфимо, което ми е много странно, при положение, че доста хора са се изказвали положително за сайтовете и в тази, и в предишните теми. Имам чувството, че при всеки въпрос на нови хора за Ензо и Парфимо се появяват анти-агенти, които с все сърце се опитват да ги откажат от поръчките. И не мога да разбера, каква е причината. При една-две-три направени поръчки от този или онзи сайт в никакъв случай не може да бъде категоричен човек, че сайта предлага "ментета, и само и изключително ментета". Или човекът не е в час с онлайн пазаруването като цяло, или има някаква причина толкова да мрази тези сайтове, че да скача веднагически и да отрича всичко и всички. Все още съм в размисли, каква ли може да е тази причина newsm78
Мога да твърдя, че от 10 години купувам парфюмите ми само онлайн /най-често от Ензо или Парфимо/, и до момента нямам нито една най-малка причина да се съмнявам в автентичността им Peace
При положение, че в България като цяло асортимента на нишовите парфюми е доста оскъден, смятам, че именно Ензо и Парфимо са тези, които предлагат голям избор на нещата, които иначе са абсолютно ненамираеми в страната. Предлагат и мостри за тези, които не са сигурни, дали искат да дадат 200 лв за нещото, което не познават и няма къде да тестват в магазините.

Мисля, че всеки един истински парфюмоман никога няма да отрече нито една възможност да придобие желан аромат, както от магазин, ако има финансова възможност или пътува в чужбина, така и от някой сайт онлайн.

Има хора, които предпочитат да пазаруват парфюми от Илиянци, от разхождащи се по улици "како, бате ...парфюми искаш ли?", от десетки сайтове, предлагащи "страхотни промоции" - всички парфюми по 30 лв /Шанел, Диор, Том Форд и т.н/. Имаме избор, всеки си решава сам. Който се съмнява - пита. Който е недоволен - връща и си взима парите обратно. Възможности - бол!

Предлагам недоволните от поръчките си да обясняват подробно, защо и по каква причина мислят, че поръчания парфюм е менте. Нали точно за това сме тук - да питаме, отговаряме и да се обосноваваме  Wink

Ако постът ти е насочен към мен, аз мога да ти дам дори пример - Ирис Прима, от който съм ти давала отливка, показвала съм ти шишето,  съм го купила от Парфимо.Дори съм предупреждавала,че парфюма е менте според мен, защото съм го сравнявала със същия в Кръгчето, докато предлагаха бранда.Преди това купих една Хабанита, същата история - нищо общо с това в Кръгчето.Миналата година купих един крем, който беше с година повече изтекъл срок на годност.После взех един мъжки парфюм Бентли, който трае точно 10 минути и да съмнявам се,че е до кожа, защото го тествах на кой ли не, но като гледам цената му в английски сайтове и в Парфимо, спокойно мога да си мисля,че е равносилно да съм купила от Илиянци от онези с найлоновите торби, които подвикват и приканват.Преди това бях купила едно Армани, на което под запечатания целуфан беше изрязано от кутията с бръснарско ножче определени части от надписа и отгоре беше залепена лъскава лента - сигурно Армани ги изрязват и след това опаковат в целуфан  Crazy.
Аз вече написах, всеки пазарува от там, където му харесва и до където му стигат възможностите.За мен лично нещата са 50/50 и ако някой иска да рискува е свободен да опита, но да се твърди, че на 100% продаваните артикули са оригинални  Stop.

# 415
  • Пловдив
Никога до сега не съм получавала изрязани и лепени опаковки. Но цитираните в предния пост марки старателно ги заобикалям. Да кажем, че имам идея кои са най-масово фалшифицираните. Сравнявала съм шишето от Енцо със шише в Бюти зона. Ако е менте, перфектно е направено. Защото опаковките обикновево са кристални флакони и струват повече от съдържанието. Евала на фалшификаторите как им излиза сметката да правят толкова скъпи опаковки, които да продават евтино.

Всеки за себе си знае какво и откъде да купува. Обобщения са излишни и ненужни. Конкретните примери са полезни, обаче.  Peace

# 416
  • София
Ако постът ти е насочен към мен, аз мога да ти дам дори пример - Ирис Прима, от който съм ти давала отливка, показвала съм ти шишето,  съм го купила от Парфимо.Дори съм предупреждавала,че парфюма е менте според мен, защото съм го сравнявала със същия в Кръгчето, докато предлагаха бранда.Преди това купих една Хабанита, същата история - нищо общо с това в Кръгчето.Миналата година купих един крем, който беше с година повече изтекъл срок на годност.После взех един мъжки парфюм Бентли, който трае точно 10 минути и да съмнявам се,че е до кожа, защото го тествах на кой ли не, но като гледам цената му в английски сайтове и в Парфимо, спокойно мога да си мисля,че е равносилно да съм купила от Илиянци от онези с найлоновите торби, които подвикват и приканват.Преди това бях купила едно Армани, на което под запечатания целуфан беше изрязано от кутията с бръснарско ножче определени части от надписа и отгоре беше залепена лъскава лента - сигурно Армани ги изрязват и след това опаковат в целуфан  Crazy.
Аз вече написах, всеки пазарува от там, където му харесва и до където му стигат възможностите.За мен лично нещата са 50/50 и ако някой иска да рискува е свободен да опита, но да се твърди, че на 100% продаваните артикули са оригинални  Stop.
Вярвам ти, говорили сме си по въпроса Wink Не го насочвам към теб поста си, разбира се  Hug Не твърдя, че всичко, което съм поръчвала, е на 100% оригинално. Не съм ги проверявала по някакъв начин, просто съм доволна от тях и нямах някакви съмнения Simple Smile Ако имах, щях да разнищя и да връщам.

Дразня се, обаче, от хората, които постоянно плюят тук без конкретика  Peace

# 417
Аз до този момент съм поръчвал два пъти от Ензо и три пъти от Парфимо. Признавам си, че все са били от евтиния клас парфюми + мостри, но до този момент не съм имал повод да се съмнявам в тяхната автентичност. Сравнявал съм ги с тези във физическите магазини и си съвпадат както по външен вид, така и по съдържание. Simple Smile

# 418
Никога до сега не съм получавала изрязани и лепени опаковки. Но цитираните в предния пост марки старателно ги заобикалям. Да кажем, че имам идея кои са най-масово фалшифицираните. Сравнявала съм шишето от Енцо със шише в Бюти зона. Ако е менте, перфектно е направено. Защото опаковките обикновево са кристални флакони и струват повече от съдържанието. Евала на фалшификаторите как им излиза сметката да правят толкова скъпи опаковки, които да продават евтино.

+ 1
И аз периодически се повлиявам от форумната истерия и започвам да сравнявам парфюмите си от Енцо и Парфимо с тези от БЗ. Пръскам, оглеждам опаковки, тестери. Досега не съм имала никакъв повод да се съмнявам в аромат, получен от тези два сайта.

Обаче пък тук не за пръв път се подхвърля от потребители, че ние, които нямаме оплаквания, всъщност нищо не разбираме и си ползваме ментета, защото толкова ни е акъла...  Mr. Green
Мен ме дразни именно това снизходително отношение и то от хора, които пишат чат-пат основно простотии в този форум и нямат никакви парфюмни познания. Ама ще ми мине, като спра да пиша тук съвсем.... Rolling Eyes

По повод коментара, че продават спрени от производство аромати аз лично имам поне едно обяснение. Преди време (миналата година)  си купих комплект Ange ou Demon Le Secret 2009 (отдавна спрян), който беше издание Duty Free. Изрично пишеше това на кутията и продуктът си беше перфектен. В този случай това си беше оригинален аромат, явно изостанали количества от летищата, които Енцо разпродаваша и разчистваше. Сигурно има и други такива случаи.
Сега поръчах отдавна спряната кафява Omnia, която също я има само в тези два сайта. Ароматът си дойде с целофан, кодове, всичко. Същият е, който помня и познавам. Не знам откъде са го заредили, ама му се радвам и се надявам, че ще го има още дълго време някъде, за да го ползвам.

# 419
Това с размяната и поръчката на тестери май беше насочено към мен.Всъщност от парфюмо ми се е случвало да поръчам тестери,но и реални продукти и никога не съм имала проблем със сайта,а и няма логика тестерите да са оригинални,а другите продукти не  Mr. Green .Това,че се продават спрени парфюми е малко мит,аз поне много рядко съм засичала един/два и то по една бройка,която ако поръчам винаги я няма...Иначе да,разменям доста тестери(и не само),в темата за размяна,но тях придобивам по съвсем различен път,който съм коментирала с голяма част от момичетата,с които обменям парфюми!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт